Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Bula2021 skrev 2021-11-23 22:55:33 följande:
    Jag tänkte också ringa dem för att få svar och reda ut. Får väl bara acceptera att man hamnar på köplats 374848382 och får vänta inlett halvt dygn på sin tur?

    Det där med skyddad SGI fattar jag inte heller. Hatar att känna mig icke-smart! :)

    åh... jag vet. Det är hopplöst. En gång hamnade jag hos en kvinna som inte gav mig någon klarhet överhuvudtaget och bara konstaterade saker jag redan visste eller missförstod mig helt. Hon va verkligen SÄMST och jag kände mig mer förvirrad än tidigare! hahaha! Sen har jag haft bra personer jag kommit till men det tog 3-4 samtal för att fatta. Jag jobbar också som lärare med ferietjänst så det gjorde det nästan ännu knepigare att få rätt på.

    SGI-guide... Tror det handlar mycket om att man inte ska bli utan ersättning när man väl blir sjuk eller vill gå på föräldraledighet :


    www.forsakringskassan.se/privatpers/sgiguiden


    Jag är likadan... Försäkringskassan + samtal till mitt fack + till min löneavdelning har verkligen fått mig att känna mig lite halv-korkad. Men blev väl kanske pyttelite smartare efter 1537330 samtal till dem. HAHAHA.

  • Grapefrukt89
    Bula2021 skrev 2021-11-24 15:04:49 följande:
    Jag har jobbat heltid på mitt arbete i över 10 år så utan ersättning lär jag inte bli, men det jag inte blir klok på är liksom vad jag ska göra veckorna innan bebis när jag inte jobbar. Sen är ju deras uträknare på hemsidan, där man kan testa sig fram och prova olika antal dagar med föräldrapenning, verkligen urkass!

    Det borde vara SÅ enkelt för dem att ta fram en svinenkel dummy och steg för steg-guide för blivande föräldralediga. Jag menar, ALLT kan ju bli bättre än vad det är nu :)

    Nä då är du ju verkligen på det torra!

    Håller med. Det hade sparat dem mycket tid och resurser i form av personal som svarar i telefon osv. om de har en supertydlig lathund eller guide kring hur man ska göra. :/ 


    En annan grej som slog mig var att innan jag ens blev gravid fattade jag inte heller hur mycket man faktiskt förlorar i inkomst heller av att vara föräldraledighet/graviditetspenning. Jag som jobbar 80% som lärare och 20 % som egenföretagare (men gått back med företaget pga pandemin osv) har haft det ganska tajt med pengar nu under min graviditetspenning. Men tack vare ok kollektivavtal med jobb så får jag sen 90% av min lön under föräldraledigheten. Så det är jag tacksam för... Tänkte inte alls "strategiskt" innan med en 100-procentig tjänst för att maximera utbetalningen inför föräldraledigheten. Kanske jag skulle gjort, men det blev ju som det blev. Skönt och tryggt att jag fick gå hemma iaf på graviditetspenning till slut och rå om mig själv/stanna upp och landa för första gången på väldigt länge! För- och nackdelar med allt i livet ju, men känner mig ändå i slutändan tacksam. :) Bra att möjligheterna finns här i Sverige!

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-11-25 06:52:23 följande:
    Kan även säga att mina läppar varit ganska förstörda av lustgasen, hehe, så tipset att ha med lypsyl i BB-väskan är nog inte helt fel! Hade nog varit bra för mina läppar om de fått lite lypsyl ganska så direkt!

    Det blev Malmö! Gjorde även en hinnsvepning och ganska så direkt startade molvärken, men det hann gå nästan exakt 72 h innan förlossningen startade, och de säger att om hinnsvepning gjort nytta så startar förlossningen inom som allra allra senast 72 h efter en hinnsvepning, men kanske snarare inom 48 h. Jag hade en till hinnsvepning inplanerad ifall inte förlossningen kommit igång faktiskt. Tror ändå det är bättre än att behövs bli igångsatt med mediciner :)

    Så kolla med din BM om hon kan kolla om livmodertappen är tillräckligt mogen för att hon ska kunna göra en hinnsvepning! Vissa tycker det gör ont, men om man bara slappnar av även där så är det okej och känns bara lite konstigt i tre sekunder :)

    Juste! :O Det har jag hört från många håll och därför varit snabb med att packa läppcerat i BB-väskan! Haha!


    Gött! Har mejlat min BM nu och frågat om hinnsvepning. Träffar henne 30/11 (1 dag före BF) så då tänker jag att det är bra att veta för mig när och hur det ska göras. Absolut! Jag är lite rädd för att bli igångsatt på andra sätt, men jag är ju rädd/orolig för det mesta (LOL) så min rädsla ska man nog inte ta på så stort allvar egentligen för alla de som nu väljer att läsa detta inlägg... :P


    Tack så mycket för alla råd och tips! <3 Hoppas lillan och du mår bra? Har ni bestämt namn än?

  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-11-25 08:11:12 följande:
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-24 12:42:34 följande:

    Hej! Oj! Läskigt... <3 MEN va bra att de har stenkoll på dig. Förstår att om man inte varit inlagd på sjukhus så kan det ju kännas sjukt dramatiskt och märkligt att man liksom plötsligt är där.  Hade känt likadant... Jag hoppas också att de tar och kanske startar igång dig så att du får lite lugn o ro plus att tvilling 1 kan tas hand om ordentligt utanför magen (om det nu skulle behövas) istället för som det är nu. Men bra att tvilling 1 ändå mår bra, trots omständigheterna. Det är ju det viktigaste! 

    Håller tummar och tår att du får din vilja igenom <3


    Sellerin skrev 2021-11-25 07:16:01 följande:

    Hoppas allt är bra inne på sjukhuset! Tryggt att de har sådan koll nu på dig. Inte lång tid kvar tills du får träffa dina två små! <3


    Tack för era fina ord och pepp!

    Mitt blodtryck har stabiliserats med hjälp av medicinen och vid koll igår var flödet till tv 1 ok,men fortfarande lite påverkat. Jag fick åka hem igen, men denna gången bara för att mellanlanda :) på lördag har jag fått tid för igångsättning. Känns så overkligt och svårt att förstå. Är glad att få vara hemma och sova i min egen säng tills dess. Ska på CTG- och ultraljudskontroll imorgon och sedan är dags på riktigt på lördag. :)

    åh! Bra att medicinerna hjälpt och att de har stenkoll fortfarande!


    OCH: Hejja hejja! Sov gott, ät gott, (kolhydrater/maraton-mat har jag hört är en bra idé) och sen så på lördag börjar resan inför att få träffa dina små hjärtan! <3

  • Grapefrukt89

    Stort grattis TheWalk med tvillingarna! Hoppas det gått bra för Bananmilkshake idag! <3


    HÖRNI! Jag förlöste spontant i fredags (5 dagar före BF) och vi har välkomnat vår lilla tös in till världen nu. Vi kom hem idag och var inne på BB i Lund + patienthotellet från i fredags! Känns som man sprungit ett maraton och sen blivit påkörd av en buss. Hahaha! Men mäktig känsla. Var helt "hög" på adrenalin i 36 timmar och kunde inte för mitt liv sova! Har varit fortsatt dåligt nu också. Men det ska gå över. Jag känner att det lättar varje dag som går. Vi krånglar mycket med amningen, den har varit som mest påfrestande när man ser sin lilla tjej gapandes efter mat och man själv inte än lyckats leverera. Men jag har köpt pump idag och tänker inte ge mig. Kanske inte att jag blir bekväm med amning sen, men åtminstone pumpad mjölk om ibland det går...Vi får se vad som händer helt enkelt. Man ska räcka till mycket och har ingen tid/ro att ens sova mer än 3 timmar per natt... Så nu ska det bli skönt att hitta nåt som funkar i längden. <3
  • Grapefrukt89

    Nu kommer mitt sena svar! :) Natten den 26/11 satte värkarna igång lite lätt  Tänkte bara att det var starkare förvärkar men sen efter några timmar vid kl 8.00 läckte det successivt och sen kände jag ett KLICK (!?) och då gick mitt vatten helt plötsligt. Det var då jag egentligen förstod att nåt var på gång...

    Ringde till förlossningen i Lund  när mina värkar blev tätare och tätare kl 11.30 var jag på plats i Lund och var redan öppen 4 cm. Tiden gick och jag kämpade på med olika positioner, tens osv. men lutsgas primärt. Skönt det var att va lite "berusad" emellanåt hahaha. Öppnades ganska så snabbt, vid kl 18 var jag öppen 10 cm men krystvärkarna kom aldrig egentligen igång förrän jag fick dropp för att sätta igång värkarna. Sen vid 20-tiden kom värkarna igång som gjorde att jag kunde krysta ut henne. Så totalt typ 12 timmar som jag kämpade med att få ut henne.


    Är nöjd med min insats och förlossningen i det stora hela. De var fantastiska i Lund. Önskar att jag hade kunnat vara med "närvarande" och inte skrika så mycket. Tyckte att boken "Föda utan rädsla" iaf gav mig verktyg för att klara av första halvan av förlossningen väldigt bra, kändes nästan lätt, men sen tog det över för mig med smärtorna. Jag hade satt epidural som ett alternativ "om det krisar" men eftersom att jag inte kände att det krisade förrän mot senare delen av förlossningen så blev det för sent för mig att sätta in den. Därför blev lustgasen och sambon mina enda hjälpmedel när det var som värst. Efter förlossningen hade jag ont i HELA kroppen för att jag hade spänt mig för mycket, det blev tydligen för överväldigande. Tappade också 1,6 liter blod (1 liter är maxgräns) så jag blev väldigt försvagad, blek och hängig efteråt.


    Men som sagt, förlossningen, BB + patienthotellet i Lund tog väl hand om mig. Så jag kände mig alltid trygg. Alla var superfina och sympatiska så jag kände mig aldrig dum, jobbig eller ivägen. Det var väldigt fint att få uppleva. Så tacksam! :)


    Hur har ni det Sellerin? Hur går det med allt?

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-12-01 14:48:09 följande:

    Heeeej! Igår vid lunch kom vår lilla tjej. En helt fantastisk upplevelse, så fin personal och en bebis som skrek så fort hon kom ut och var pigg direkt. Jag har rätt så ont och äter mycket smärtstillande men mår annars jättebra. Tjejen är lugn och snäll och har jättemycket hår. :D

    Så kul att känna igen hennes rörelsemönster från magen förresten, har ni som fått era märkt det? Min tjej var så otroligt sparkig med ena benet (så pass att jag tror jag fått blåmärken inuti) och samma ben älskar hon att ha helt utsträckt nu xD

    Hoppas ni alla mår bra, och att Sellerin och Thewalk har det fortsatt fint med sina små! <3


    Så fint! Massa grattis! Det är superkul att få se allt på utsidan av det man upplevt i magen.


    Min tjej kom lite tidigare än förväntat och vi kämpar nu med amning tillsammans. Hon har också mycket hår! Hahaha! ^^


    Stort lycka till med bebis-bubblan nu! <3

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-11-30 20:46:54 följande:
    Så underbart!!! Wow alltså!! Hur var förlossningen?! :D

    Har mjölken börjar rinna till än? Jag tyckte det var jättesvårt att veta! Vår lilla flicka ammade massvis de första dagarna. Tror inte det kom så mycket mjölk helt enkelt. Hon gapade också efter mat hela tiden! Man får bara ha tilltro till att det efter mycket sugande tillslut kommer mjölk! Blev sårig om bröstvårtorna och tycker att amningsnapp är räddningen, jag varvar med att köra med napp och utan! Samt liggammar mycket på natten, orkar liksom inte sätta mig upp och det går än så länge väldigt bra.

    Stort grattis till er! Njut av ert underverk!!! <3

    Funkade inte att citera dig sist så här kommer det igen...


    Nu kommer mitt sena svar! :) Natten den 26/11 satte värkarna igång lite lätt  Tänkte bara att det var starkare förvärkar men sen efter några timmar vid kl 8.00 läckte det successivt och sen kände jag ett KLICK (!?) och då gick mitt vatten helt plötsligt. Det var då jag egentligen förstod att nåt var på gång...

    Ringde till förlossningen i Lund  när mina värkar blev tätare och tätare kl 11.30 var jag på plats i Lund och var redan öppen 4 cm. Tiden gick och jag kämpade på med olika positioner, tens osv. men lutsgas primärt. Skönt det var att va lite "berusad" emellanåt hahaha. Öppnades ganska så snabbt, vid kl 18 var jag öppen 10 cm men krystvärkarna kom aldrig egentligen igång förrän jag fick dropp för att sätta igång värkarna. Sen vid 20-tiden kom värkarna igång som gjorde att jag kunde krysta ut henne. Så totalt typ 12 timmar som jag kämpade med att få ut henne.


    Är nöjd med min insats och förlossningen i det stora hela. De var fantastiska i Lund. Önskar att jag hade kunnat vara med "närvarande" och inte skrika så mycket. Tyckte att boken "Föda utan rädsla" iaf gav mig verktyg för att klara av första halvan av förlossningen väldigt bra, kändes nästan lätt, men sen tog det över för mig med smärtorna. Jag hade satt epidural som ett alternativ "om det krisar" men eftersom att jag inte kände att det krisade förrän mot senare delen av förlossningen så blev det för sent för mig att sätta in den. Därför blev lustgasen och sambon mina enda hjälpmedel när det var som värst. Efter förlossningen hade jag ont i HELA kroppen för att jag hade spänt mig för mycket, det blev tydligen för överväldigande. Tappade också 1,6 liter blod (1 liter är maxgräns) så jag blev väldigt försvagad, blek och hängig efteråt.


    Men som sagt, förlossningen, BB + patienthotellet i Lund tog väl hand om mig. Så jag kände mig alltid trygg. Alla var superfina och sympatiska så jag kände mig aldrig dum, jobbig eller ivägen. Det var väldigt fint att få uppleva. Så tacksam! :)


    Hur har ni det nu Sellerin? Hur går det med allt?


    Juste! Amningsnappen har jag försökt och det gick inte riktigt ändå. Fick blodblosor för att min tjej är så himla otålig. Kanske att jag ska pröva ge henne urpumpad mjölk först och sen när hon lugnat sig lite att ge henne bröstet... Hm... Har inbokad tid på amningsmottagning nästa vecka och hoppas att det löser sig....


     

  • Grapefrukt89
    KNAS2 skrev 2021-12-02 02:20:28 följande:

    Vår tjej bestämde sig för att komma igår, den 1 december :)

    Otroligt kämpig förlossning men vi är SÅ glada över att hon äntligen är här hos oss.

    Ser fram emot en fantastisk jul med vår nya familjemedlem!


    Massa grattis Knas2! Den 1a december va ju min BF, men vår tös var för otålig! Hahaha! Va tråkigt att det blev en jobbig förlossning men så fint att ni har varann att rå om på utsidan nu. <3 Njut nu och ta hand om er. Den fina julen tillsammans är ett stenkast ifrån er! <3
  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-12-02 07:56:13 följande:

    Alla ni som fått era älsklingar nu (känns som alla xD) Hur har det kännts att förlossningen startat? Med undantag för ks förstås, mycket värkar, vattnet gått eller något annat? :) Kan vara roligt för oss andra att läsa :)


    Mina kom verkligen smygandes under natten. Kändes som vanlig mensvärk. Men sen kom vattnet sipprandes (utan värkar) vid 7-tiden och senare kändes ett "klick" och då kom mängder med vatten. Efter det blev värkarna tätare och tätare. Kl 10.30 var de regelbundna och 11.30 va jag inne på förlossningen i Lund och var tydligen öppen 4 cm redan. Ganska tydligt att det var latensfasen som gick över till aktiv fas ganska snabbt. Den första biten gjorde ont men var  en "walk in the park" jämfört med slutet då jag var öppen 10 cm länge utan riktiga krystvärkar... :P

    När har du ditt BF? Så spännade att följa er andra ju! ^^
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-12-04 15:53:08 följande:

    My gooood, känns som jag varit borta från verkligheten i evigheter... hur kan en så liten person ta upp exakt all tid?! Jag/vi hinner inte göra nånting! Att försöka få henne att sova på något annat än mig är omöjligt... så nu kör vi henne på magläge på min bröstkorg mellan amningarna för inget annat funkar. Sen när jag kan lyfta lite lättare så kanske jag iaf kan lägga ifrån mig henne på sidan om mig. Men kan inte lyfta och vrida samtidigt nu efter snittet. 

    Gaaaah. :D Hoppas ni mår bra allihop och ser fram emot att läsa om lite fler nykläckta bebisar snart. :) 


    Jag känner verkligen igen mig! Man gör ingenting om dagarna, fixar och myser med bebis, äter och sover. Det enda vi t.ex gjorde igår var att bada vår tös för första gången. Hann inget annat förutom att ta hand om henne. Hahaha! Sen pumpar jag också som en galning för att komma igång med mjölkproduktionen så att jag kan amma henne, så det gör ju att det tar massa tid utöver det man redan gör.

    Åh... Ja alla barn har ju sina speciella preferenser och personligheter så det är bara att man testar sig fram och hoppas på att bebisen sen kommer in i lite andra rutiner. ^^ Det som alla säger är ju att barnet vant sig vid att vara så pass nära (i ens mage)  att det blir som mest naturligt för dem att ha föräldrarna nära. Antar att det för din del blivit att din lilla tjej känner mest ro på din bröstkorg... ^^För min del är min tös väldigt fäst och lugn med min sambo. Tror det har mycket med att göra att jag under den första veckan har haft svårt med smärtor, sömn och min blodförluset efter förlossningen... Så då vågade jag inte bära henne lika ofta eller ha henne nära om jag skulle tuppa av. Men man får hitta sina metoder och försöka få anknytningen/rutiner på andra sätt.

    Kul att höra framöver hur du mår och hur det går med lillan! :)
  • Grapefrukt89
    Miniflin skrev 2021-12-02 08:36:12 följande:

    Hej på er!
    Säger som många andra, så kul att läsa om alla som fått sina små älsklingar! 

    Jag har ju BF 30/12 så några veckor kvar för mig. Dock har jag stött på lite patrull i graviditeten... Var hos min barnmorska i förra veckan och fick konstaterat (har känt något hårt och runt uppe i mina revben och lungor) att bebis ligger i säte. Så på tisdag ska jag in till specialistmödravården för ytterligare undersökningar och om bebis inte vänt sig själv tills dess, ett vändningsförsök. Jag hoppas knodden bara är lite envis och vill att morsan inte ska ha det allt för chill, och vänder sig själv eller att vändningsförsöket lyckas. Jag är verkligen inte sugen på kejsarsnitt, även om det såklart är ett säkert och bra sätt att föda på. Jag har varit så taggad på vaginal förlossning och blir lite ledsen av att tänka på att jag går miste om det bara för att bebis råkar ligga med rumpan ner. Jag har läst på väldigt mycket om sätesförlossningar och har nästan bestämt mig för att önska det. Det ska tydligen finnas en grupp barnmorskor på förlossningen i Västerås som är mer erfarna i sätesfödslar som de brukar se till har jour när man planerar en sätesfödsel. Det viktigaste för mig är att jag får ett team med BM och förlossningsläkare som är bekväma med sätesfödsel, jag själv vet ju inte hur man föder barn egentlig. Ska bara klämma ut knodden och är villig att ta de direktiv jag får från barnmorskorna för en så säker födsel som möjligt. Sätesfödsel var ju väldigt vanligt förr, men tyvärr har ju kunskapen om dem tappats ute i verksamheten pga att det inte är många mammor som vill föda så. Vi får se på tisdag helt enkelt hur det blir, ett steg i taget. 

    I övrigt mår jag bra. Har börjat svullna om fötter och ben, fått lite ont i lederna i händerna som förmodligen också beror på svullnad, foglossningen är som den alltid varit i princip.. Har nästa vecka kvar på jobbet innan jag går på ledighet, så sjukt!! 

    Det blev ett långt inlägg, tack för att ni orkar läsa, haha!


    Fattar att du är orolig då du varit inställd på vaginal födsel... Som du själv nämner är det ju inge fel med KS men om du har varut inställd på vaginalt så är det ju en besvikelse kanse... :/ Men jag har också hört att det går att förlösa vsätesbebisar vaginalt! Inget konstigt egentligen, bara att många kvinnor brukar snitta då... Hoppas du får din vilja igenom och att allt går bra! <3

    Om du inte redan testat att dricka mycket vatten och använda stödstrumpor så rekommenderar jag starkt det! Har varit min räddnining mot slutet av graviditeten + efter förlossningen. :)
  • Grapefrukt89
    Storm01 skrev 2021-12-02 21:31:51 följande:

    Stort, stort grattis till er som fått er lilla bebbe! :D

    Gick in i v. 40 idag och har Bf om exakt en vecka. Just nu är det bara att vila och avvakta!


    Spännande Storm 01! Det kan ske närsom ju! :D Yes, vila och frys in mat om ni kan och vill. Det blev vår räddning efter förlossningen när tiden bara går  under dagarna utan att man faktiskt gör mer än att ta hand om din bebis... Önskar jag hade fryst in mer mat... Hahaha.
  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-12-11 11:48:32 följande:
    Hej hej

    Jag deltidsammar mina tvillingar. Vi kör på NAN pro 1 och det funkar kanon. Kruxet tycker vi är att hitta rätt flaska. Vi har testat en del och vi har just nu MAMs till den ena och herobility till den andra. Vi har lite problem med att den ena sväljer mycket luft och blir väldigt orolig i magen. Men man får prova sig fram och se vad som passar. :)

    NAN har även sensitive som alternativ, men vi har kört på ?vanlig?

    På sjukhuset fick de både NAN och Semper. De accepterade båda.
    tips fick jag på bb om flaskmärket Dr Brown som ska minska luftsväljandet och efterlikna bröstet å mycket som möjligt om det är så att man vill amma också. ^^
  • Grapefrukt89
    Bula2021 skrev 2021-12-15 19:16:48 följande:

    Ni som nu fått era barn, vad har ni använt för bindor hemma efteråt? Man har ju förstått att nättrosorna som finns på förlossningen är en dröm, men jag tänker sedan, hemma till avslaget. Vanliga nattbindor av större (största :D) modell eller något specifikt? Tipsa gärna på märke och modell som funkar för er!


    Jag hade större blödningar i ca 10-12 dagar. Därför köpte jag förlossningsbindor på apotek hjärtat eller apotea.se... Även fram till nu, snart 3 veckor sen min lilla föddes så kör jag på nattbindor (typ always night). Blöder egentligen inte mycket men gillar att byta ofta. Är livrädd för infektion eller annan irritation så jag har inte vågat chansa. :P Plus att avslaget luktar lik, så då är det skönt att bli av med även endast lite avända bindor om man kan känner jag, haha! Tycker även förlossningsbindorna funkade super med vanliga boxer-trosor. Typ bättre än nät-trosorna för min del.
  • Grapefrukt89
    Storm01 skrev 2021-12-16 08:52:21 följande:

    Liten uppdatering från min sida. I fredags 10/12 (bf + 1) fick vi våran lilla baby booy (var ju en överrraskning hehe). Förlossningen blev inte som tänkt med vattenförlossning i badkar pga tidigt vattenavgång. Mitt vatten hade gått två dagar innan utan kraftiga värkar, fick tid för igångsättning på fredagen ifall inget hände innan. Vi drog iväg samma dag fast tidigt på morgonen för värkarbetet hade börjat. Hade värkar ganska länge men trots det så gick det segt för livmodertappen att öppnas sig. De hade även extra bevakning på bebben pga höga hjärtlag. Efter typ en heldag så bestämdes dt för akut kejsarsnitt (pga av att bebben var stressad allt för länge samt att han inte skulle orkar med fler värkar samt risken för infektion vid tidig vatten avgång). Jag blev sååååå känslosam när de berättade detta samtidigt som jag fick en lättnad då jag själv bara ville slippa alla värkar och göra dt som krävs för att bebben ska må bra. Det hade ju gått en längre tid och jag hade varit vaken väldigt länge. Kejsarsnittet gick superbra. All personal som fanns med oss under hela förslossningen var fantastiska och tog hand oss så bra!

    Nu är vi i vår babybubbla och jag förstår nu vad man menar när man säger ta vara på tiden <3 Önskar er alla som inväntar er förslossning ett stort lycka till <3


    åh!! Massa grattis!!! ^^Trots att saker inte blir som man tänkt sig, så kan det bli superbra ändå! Ta hand om er nu..
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET