Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-05-14 18:54:38 följande:

    Men vad skönt, nu kan du slappna av. :) Härligt! Kom ihåg att järn kan ge förstoppning! 


    Ugh I know, jag som inte alls är trög i magen nu liksom... får googla mig fram till vilka som är snällast mot magen :)
  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-05-15 15:55:06 följande:

    Skulle behöva lite råd av denna kloka grupp !

    Jag ska snart på intervju.

    Har ej gjort något ultraljud eller något än och berättat för enstaka nära vänner. 

    Frågan är, bör jag redan på intervjun berätta?

    Eller ska jag försöka få tjänsten och berätta om några månader?

    Det känns brutalt att berätta såhär tidigt, när jag inte ens sett med egna ögon, samtidigt som det kan ställa till problem att inte berätta, kan behöva andra arbetsuppgifter tex. 

    Samtidigt som jag vet att man inte ska/får bli diskriminerad, så kan det ju hända. 

    Jag har enormt mkt tvivel kring detta, ge mig gärna lite tankar :) 


    Spännande, lycka till!!

    Vilken vecka är du? Är det fortfarande väldigt tidigt (innan v.12) så tycker jag inte att du behöver berätta. Men det är väl mer viktigt att din kropp kommer orka med arbetsuppgifterna. Tänker om det är tunga lyft eller något liknande!
  • mandarincurd

    Ingenting smakar gott i min mun. Alltså saker jag äääälskar smakar illa... har ingen matlust utan får verkligen tvinga i mig. Någon som känner igen? Vad äter ni?

  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-05-15 21:52:52 följande:

    Tack ! :) I vecka 11 bara. 

    Sant, jag tror inte att jag kommer säga något nu, det känns helt enkelt inte logiskt för det är så tidigt. 

    Kanske kan säga det senare skede, om någon månad eller så, att jag behöver andra arbetsuppgifter. Det finns ju massor av lagar kring det här, men det känns som att de kanske inte riktigt följer alla dem och att man riskerar att bli diskriminerad (inte få jobbet) tex.. 


    Alltså det enda jag kan tänka mig är att om det innebär risker för dig? Om du börjar på jobbet men blir hemskickad v.20... hinner du komma in i arbetsplatsen? Lära känna kollegor? Kommer det kännas bra för dig? För då blir du ju borta ett bra tag och kommer sedan komma tillbaka till en arbetsplats som du knappt gjort dig bekväm på, om du förstår hur jag menar? Jag hade i alla fall tänkt så. Men hur du än gör så blir nog vilket som jättebra :)
  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-05-16 09:02:25 följande:

    Tack för tankar !

    Saken är att jag kommer inte börja förrän efter v. 20, så jag kommer i vilket fall som helst inte att vara där så länge. 

    Tänker att jag måste ha ett arbete i botten, det är så att jag precis avslutat en utbildning och måste ha ett jobb så att jag kommer in i det nya yrket :)

    Dålig timing, men sånt är livet. 

    Frågan är bara om jag ska vara ärlig/effektiv och säga som det är direkt, dvs att jag kommer vara i v. 20 + när jag börjar.... och att det innebär risker? Med risken att de säger nej. 

    Åh vad jobbigt detta var ! 


    Jaa såklart du ska ha ett arbete om du har chansen. jag tänker att pga ?rådande omständigheter? (så trött på den meningen) så kanske du ska berätta? För din och bebis skull? <3
  • mandarincurd
    Russin112 skrev 2021-05-16 10:50:09 följande:

    Hej på er!

    Jag är nu i vecka 11, 10+4 Och tror att jag har nått spökveckorna, jag känner mig inte als gravid längre och jag såg lillen på ul 10+0 och då sprattlade den som en tok :) är det någon mer som känner att symptom har försvunnit/minskat? Jag blir så orolig av detta:(


    Mina symtom och gravidkänslor kommer och går. Vissa dagar känner jag mig inte gravid alls (halleluja) medan andra dagar är jag ett vrak! Försök att inte oroa dig <3
  • mandarincurd
    Nugget skrev 2021-05-17 12:58:41 följande:

    Första blodproven avklarade, Skönt att få ha gjort det! Ser inte fram emot nästa gång i vecka 29(?)..


    Skönt att få det gjort! Verkar vara så olika från landsting till landsting? Jag fick göra blodprov vid mitt första besök (v.5) och ska även göra det v.12 och sen efter det är det väl lite då och då tror jag.

    Jag var också livrädd och det första jag sa när jag kom in till BM var: JAG ÄR RÄDD OCH NERVÖS FÖR BLODPROVET OKEJ? Haha men det gick faktiskt bra. Hon var bra på att sticka. :)
  • mandarincurd
    Emlan93 skrev 2021-05-19 10:21:43 följande:

    Hej!! Nu har jag kommit hem från första ultraljudet. Jag fick inte bara se ett tickande hjärta utan två. Jag är helt i chock. Var så beredd på att inte få se någon bebis alls, men så ligger det två i magen. Helt galet. Hon trodde på enäggstvillingar, men lite för tidigt att säga helt säkert. Enäggs-graviditeter är mer riskfyllda än andra sa hon, så om det går bra och de små vill stanna kvar kommer det bli täta kontroller varannan vecka från v.16. Annars såg det fint ut, en i v 8+2 den andra i v 8+3 mätte hon. Ska på första hälsosamtalet hos bm imon, fick en remiss. Så får vi se hur allt går. Men just nu, är jag glad och överraskad!<3


    Men wow så häftigt!!! <3
  • mandarincurd

    Hej på er!

    Har en liten fundering ang KUB. Så så så många säger att det är ett onödigt test eftersom det bara skapar oro i onödan, med tanke på hur sannolikt testet faktiskt är. Det är så många som fått svar att de har hög sannolikhet för att få ett barn med kromosomavvikelse (vilket skapar oro) för att sedan via FVP eller MKP visa sig vara en jättefrisk bäbis. Hur tänker ni angående detta? Eller ser ni det mest som att få en möjlighet till ett tidigt ultraljud? Jag är så kluven...

  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-22 09:30:48 följande:

    Dels ser jag det som ett till ultraljud att få se så allt är bra, och sen går dom ju också igenom hela fostrets kropp utöver just kromosomavvikelser, och det tänker jag är bra att veta! Ang kub-siffrorna så kommer jag försöka hålla mig lugn om det inte blir superhöga siffror just eftersom som du säger, att många gånger går det ju jättebra ändå. Har man risk 1:2 så är det ju 50% chans att barnet blir friskt. 


    Tack för svar :) ja exakt, det är det jag menar med att det inte är speciellt sannolikt... läste om en tjej som fick 1:20000 och hon fick ett barn med downs syndrome ändå. Så känns lite som att det kvittar... åh vet inte hur jag ska förklara. Men jag kommer nog göra kub ändå.
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET