Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Men åååååååh vad fint att läsa! Hurra för dig och er! Stort grattis!

    Det låter verkligen som att du hade en drömförlossning. Är väl bara att hålla tummarna att vi andra får uppleva samma. Jag har läst boken Föda utan rädsla och den går ju ut på att, precis som du skriver, slappna av och jobba med värkarna istället för mot dem. Jag ska verkligen försöka ta med mig det när det väl är dags.

    Stort grattis igen!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-11-18 15:23:58 följande:

    Okej, där ser man haha. Vi har en babysitter från babybjörn så vi får väl hoppas den kommer till bra användning :)


    Ja annars är det ju bara att köpa till i efterhand menade jag alltså, att man kanske klarar sig utan newborn-insats till en stol så slipper man lägga ut de dyra pengarna :)
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-11-19 11:28:33 följande:

    Nån mer som typ svälter ihjäl? 

    Jag går in i vecka 39 imorgon och för några dagar sen kom min Stora Hunger. Jag är så hungrig!! Är glad det kom så här pass sent för det är aningen jobbigt, haha. 


    Magen har kanske sjunkit så du har mer plats för mat? Då börjar det närma sig?. :) Spännande!!!
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-11-19 13:16:10 följande:

    Jamen det lär ju vara det, jag tycker inte det syns att den sjunkit men märker att jag kan andas och inte behöver sitta rak som en planka!

    Tänker på mat hela tiden känns det som. 11 dagar kvar till snitt. :) 


    Ät och njut :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-11-20 11:06:26 följande:

    Tack alla för era gratulationer :) <3

    Såg att någon läst föda utan rädsla, det gjorde jag också och jag tänkte mycket på andning och avspänning. För egen del behövde jag inte så mycket hjälp av min sambo, För mig var det enklast att slappna av själv, men att sambon var nära mig så att jag kunde få kyssas lite med honom när jag behövde lite extra energi. Inget jag visste i förväg att det var så jag ville ha det, det bara blev så.

    Känner verkligen att ha läst på inför förlossningen gjorde att jag visste hur jag borde göra för att underlätta för mig själv. Hade nog varit spänd och haft en hög flyktinstinkt ifall jag inte känt till olika verktyg att använda och framförallt då att låta sig svepas med. Nu var jag istället beredd och kunde hantera krafterna som kom, när kroppen gjorde sig redo att föda barn. Väldigt coolt. :)

    Hade för övrigt rent för mkt grejer med mig i den där BB-väskan. Hahaha, man behöver ju knappt hälften av vad de rekommenderar på olika sidor! Kläder till sig själv och barnet, necessär, samt något att äta och dricka. Ska man amma så lite kompressorer och krämer, samt kanske amningsnapp, för det gjorde lite ont i början!

    Wah, ser framemot att få läsa om när nästa person i gruppen har fått träffa sin lilla älskling :)


    Det var jag som skrev om FUR-boken. Åh vad glad jag blev att du också läst den, och känner att teknikerna i den funkade/hjälpte till. Jag tog ett bad här om kvällen när jag var lite frusen och då fokuserade jag verkligen på att slappna av, andas lugnt och tänka inåt, stänga allt annat ute. Tror definitivt att man kan ha stor nytta av det när det väl är dags, men givetvis är alla förlopp också olika.

    Nu blev jag pepp!!!!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-11-21 03:43:36 följande:

    Alltså jag blir galen, har börjat snarka så fruktansvärt mycket och det är värre nu efter en förkylning som inte vill ge med sig. Vaknar av att hela halsen vibrerar och är slemmig, man dreglar och allt är bara så jobbigt :( Skriver nu mitt i natten, då jag inte kan sova pga detta. Vaknar var 10 minut, så sjukt drygt. Är bara i v.36 och känns som detta aldrig kommer ta slut, och stackars sambo som får sova i ett annat rum. Jag hoppas någon annan oxå har problem med detta, men man känner sig så ensam :( Förlåt för deppinlägg....


    Du är inte ensam! Jag har precis varit hemma från jobbet i två veckor med ÅRHUNDRADETS förkylning! Ingen feber men sån hosta, snorig och verkligen sänkt allmäntillstånd va? Har haft både ret- och slemhosta så vi sov också i olika sovrum här hemma att jag skulle kunna hosta obehindrat och sambon sova. Är fortfarande tät i näsan varje natt- och morgon men det släpper som tur är när jag går upp. Har tagit nässpray, slemlösande hostmedicin, tabletter mot rethosta och även astmamedicin. Det blev hela paketet kan man säga :)
  • Bula2021

    En fråga som kanske ni har koll på: det här med att vara hemma innan bebis kommer. Hur har ni valt att göra, om ni inte är hemma med graviditetspenning? Jag jobbar på kontor så gravpenning är liksom helt omöjligt att få.

    Men hur sjutton ska man tänka? HUR kan det vara så himla otydligt på FKs hemsida?

    Jag är beräknad i mitten av januari och kommer gå hem i och med julledigheten. På den här sidan året tänker jag nyttja en del flex som jag har sparad, men sen blir det ju troligen också en del dagar i januari som jag är hemma. Och hur många det blir beror ju på när bebis anländer - innan, på utsatt datum eller efter.

    Ska jag ta föräldradagar för dessa dagar eller hur gör ni? Om ni tar föräldradagar - tar ni med eller utan föräldrapenning? Det känns ju ?onödigt? att ta föräldradagar/-penning innan barnet ens är fött.

    Berätta gärna hur ni gjort eller kommer göra så kanske jag fattar bättre hur jag ska göra :)

  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-11-23 21:20:44 följande:

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra, tänk snart är det dags för oss alla att föda barn, så coolt!

    Jag är just nu inlagd med diagnosen havandeskapsförgiftning då mitt blodtryck varit förhöjt ett tag och stack iväg ordentligt idag, samt protein i urin. Var på ultraljud idag, det visade sig tyvärr att flödet till ena tvillingen var påverkat, dock inte akut.

    Så nu har jag fått medicin, ska kolla trycket var 4e h, och ska få kolla flödet på ultraljud igen imorgon. Utifrån resultat sätts jag ev. igång

    Jag är inte så orolig för min hälsa, men är orolig för tvilling 1 som verkar påverkad. Dock var CTG bra och även aktivitet i magen. Jag känner att det vore skönt om förlossningen fick starta då jag fått olika besked under ett tag nu och då vi har väldigt mycket extra kontroller nästan dagligen. Men vi får se, litar på att de fattar beslut som är bäst för bebisarna.

    Detta är första gången jag ligger inne på sjukhus, så bara det känns lite konstigt?


    Åh men heja både dig och tvillingarna! Hoppas att du får bli igångsatt snart som du önskar så att de är ute på utsidan hos er snart. Stort lycka till med allt!!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-11-23 22:22:45 följande:

    Nu är jag dock hemma med graviditetspenning, men tycke roxå det är så oklart hur man ska ta dagar hit och dit :/ Jag har graviditetspenning tom 11/12 och har sen tagit semesterdagar fram till bf 22/12, men sen vet jag inte längre :o Antar att man inte måste ta ut dagar innan om man nu har skyddad SGI redan, jag vill inte heller slösa bort dessa dagar. Jag tänker iaf börja ta ut dagar när bebis är född. Ska ringa fk för att få det bättre förklarat, för måste även veta hur jag som jobbar ob tider ska lägga ut mina dagar, om det är skillnad eller ej. Så jobbigt allt är haha xD


    Jag tänkte också ringa dem för att få svar och reda ut. Får väl bara acceptera att man hamnar på köplats 374848382 och får vänta inlett halvt dygn på sin tur?

    Det där med skyddad SGI fattar jag inte heller. Hatar att känna mig icke-smart! :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET