Inlägg från: Anonym (JenniH) |Visa alla inlägg
  • Anonym (JenniH)

    Matkostnader

    Min 16 åring har tillfälligt familjehem, men inte via soc. Utan en överenskommelse mellan familj, stödfamilj, soc och 16 åring. Nu vill ju stödfamilj ha matpengar, givetvis, men de kräver 80:-/dag. Enligt måttabeller. Vi anser att detta låter orimligt och att om de nu bryr sig så mycket, varför hålla på med ytterligheter? Hon äter ju dessutom lunch i skolan. Plus att det är dom som ju bestämt med vårt barn att hen kan vara där. Utan att höra med oss först. Så vad gör man. Hon mår jättedåligt så hon vill bara hemifrån och stöter bort allt och alla. Soc anmäler oss genom kompisar och skola osv. Inget kul för vi blir ju oroliga för hennes mående. Men stör oss nu på att några som dessutom inte främjar relationer till oss, även bestämt att de är bryende och så plötsligt ska ha pengar. Istället för att vi bryr oss vi kör nåt symboliskt, några hundra i veckan liksom.

    Så hur mycket matpengar är rimligt?

  • Svar på tråden Matkostnader
  • Anonym (JenniH)
    Långbenopluto skrev 2021-03-29 13:51:51 följande:

    Fast det är ju 2400 kr i månaden och det låter helt rimligt för mig, jag antar att tvättmedel, tvål etc ingår i summan.


    Nej det ska bara vara rena matpengar. För övrigt ger jag fickpengar.
  • Anonym (JenniH)
    Gameofthrones skrev 2021-03-29 14:03:40 följande:

    80 kr om dagen låter rimligt. Då hoppas jag att det ingår intimhygien, från 1.000- 2.400.

    Allt hänger på hur dem prioriterar. Hur man tänker etc.


    Jaha ok!

    De prioriterar det som matpengar typ.
  • Anonym (JenniH)
    Långbenopluto skrev 2021-03-29 14:26:15 följande:

    Men ska ungdomen betala tvättmedel, schampo etc själv med fickpengen?


    Fast det är ju kontaktfamiljen som tagit på sig detta själv för att de "bryr sig" och ja hellre skickar jag henne pengar till det, ja. Den här familjen gillar att äta ute..
  • Anonym (JenniH)

    Alltså! Jag tror tyvärr ni flesta missförstår mig :( eller är det jag som missförstår er? :-/

    Jag betalar gärna matpengar, men stör mig på att stödfamilj skickar värsta diagrammet på vad en tonåring kostar, när det var dom själva som ville detta /erbjöd sig. Det stör mig. Så därav vill jag försäkra mig om att de inte är ute efter några pengar för egen vinning. De kan ju inte kräva matpengar för mat hon äter i skolan. Dessutom vet jag att de äter mycket på restaurang. Känner bara att om man tar till sig själv att ta hand om någon som mår dåligt, skickar man inte diagram på hur mycket det kommer att kosta den familjen som just nu lider. Men med det sagt. Hon får 650 av studiebidraget exklusive extra pengar när hon behöver och jag känner att för det första får de redan 600 i månaden för 2 dygn i månaden för henne. Så utöver det vill de ha som dubbelt betalt under bordet. Det bara känns så luddigt och otryggt. Kanske oseriöst. Har inga problem att ge henne pengar för hygien etc då hon ju har det att ta utav och jag har underhåll etc. Vill bara inte att familjen ska utnyttja situationen.

    Men ni flesta säger att det är rimligt, då får jag tänka till lite. Hur gör djur.... Im lost

  • Anonym (JenniH)
    Anonym (xxx) skrev 2021-03-29 16:11:49 följande:

    Vem betalar 600 kr för två dygn i månaden till dom? Vad ska dom pengarna räcka till? Är hon där bara två dygn per månad?


    LSS betalar det. Hon är inom LSs. Det ska räcka till mat och aktiviteter.
  • Anonym (JenniH)

    Vi kom överens med familjen om 2050 i månaden (ändå orimligt enligt mig), och 700 i hygien direkt till dottern. Omkostnader får de själva stå för, då de ställt till det bakom min rygg. Hade de bara stöttat henne på rätt sätt så hade detta aldrig behövt hända. De tror på att de främjar men de håller med henne i allt och gör lite som hon vill. Det är bra till viss del, men här blir det en längtan från hemmet och till folk som jämkar med. Tyvärr. Då tycker jag oxå att de får stå för lite. Hålla på med ören och pund är bara osmakligt. Men blir nu ca 400 i veckan. Hemma äter hon inte ens för så mycket och då har hon specialkost.. Men men!! Money is very funny.

  • Anonym (JenniH)
    Gameofthrones skrev 2021-03-29 20:42:40 följande:

    Gå via soc och kolla upp med dem.


    Har försökt gjort det vi får se vad som händer
  • Anonym (JenniH)
    Anonym (Nej) skrev 2021-03-30 08:36:06 följande:

    Helt orimligt. Ca 1000 kr i månaden MAX men helst inte en krona med tanke på hur de beter sig mot er och dottern. De är inte snälla alls utan förstör bara. Försök få hem tjejen och hjälp henne på hemmaplan.


    Det är det vi vill och tänker kämpa för, men soc kräver tid och det får mitt hjärta att spricka. Det blir inte bara dyrt utan helt utom kontroll. Jag har gett indikationer på att myndigheterna behöver ha insyn i familjen. Så att hon tänker komma hem till oss! Inte utan min dotter.
  • Anonym (JenniH)
    Anonym (Nej) skrev 2021-03-30 08:36:06 följande:

    Helt orimligt. Ca 1000 kr i månaden MAX men helst inte en krona med tanke på hur de beter sig mot er och dottern. De är inte snälla alls utan förstör bara. Försök få hem tjejen och hjälp henne på hemmaplan.


    Håller med dig om summan
Svar på tråden Matkostnader