Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Matkostnader

    En tonåring kostar ju mer än några hundra i veckan, så ja - ni är skyldiga att stå för hennes matkostnader, hygien och annat. Det är tråkigt att ni inte är överens om var er dotter ska bo. Det låter som att matkostnaden nästan är det minsta problemet? 

    Jag tycker inte att 2400 kr låter för mycket, men hur är det med hennes studiebidrag? Vad ska det täcka? 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (JenniH) skrev 2021-03-29 16:07:56 följande:

    Alltså! Jag tror tyvärr ni flesta missförstår mig :( eller är det jag som missförstår er? :-/

    Jag betalar gärna matpengar, men stör mig på att stödfamilj skickar värsta diagrammet på vad en tonåring kostar, när det var dom själva som ville detta /erbjöd sig. Det stör mig. Så därav vill jag försäkra mig om att de inte är ute efter några pengar för egen vinning. De kan ju inte kräva matpengar för mat hon äter i skolan. Dessutom vet jag att de äter mycket på restaurang. Känner bara att om man tar till sig själv att ta hand om någon som mår dåligt, skickar man inte diagram på hur mycket det kommer att kosta den familjen som just nu lider. Men med det sagt. Hon får 650 av studiebidraget exklusive extra pengar när hon behöver och jag känner att för det första får de redan 600 i månaden för 2 dygn i månaden för henne. Så utöver det vill de ha som dubbelt betalt under bordet. Det bara känns så luddigt och otryggt. Kanske oseriöst. Har inga problem att ge henne pengar för hygien etc då hon ju har det att ta utav och jag har underhåll etc. Vill bara inte att familjen ska utnyttja situationen.

    Men ni flesta säger att det är rimligt, då får jag tänka till lite. Hur gör djur.... Im lost


    Jag tycker att du ska ha allt klart på papper och att ni ska gå via soc i så fall. Det ska inte ges några pengar under bordet, utan allt ska vara uträknat och klart från alla håll. 
Svar på tråden Matkostnader