Inlägg från: LasseBD |Visa alla inlägg
  • LasseBD

    Stoppa avelsplanen för Svensk bondkatt!

    Menar du då att det ska bli som med hundar? Sönderavlade stackare med för trånga näsor och höftledsproblem?

  • LasseBD
    Birmafröken skrev 2021-03-30 22:04:41 följande:

    Du verkar inte ha en aning om vad det här handlar om...

    Tror du att det är för raskatters (!) skull över 70 katthem och katthjälpsnätverk engagerat sig i den här namninsamlingen och både Djurskyddet Sverige, Svenska kattskyddsförbundet Svekatt, Djurhemsföreningen, Kattjouren, SVERAK och många fler skrivit egna skrivelser till Jordbruksverket angående det här beslutet? Det är för huskatters skull.

    Det handlar om att Jordbruksverket tydligen anser att gällande djurskyddsföreskrifter bara ska gälla för huskattägare och raskattägare...Inte för de som bor på landet och kallar sina huskatter för "bondkatter". De katterna ska enligt avelsplanen inte omfattas av de djurskyddsregler och arbete för höjd kattstatus som eftersträvades i och med den nya djurskyddslagen.

    En "bondkatt" är enligt lantrasföreningen något helt annat än en huskatt och hålls okastrerad, ovaccinerad och omärkt med fri tillgång till utevistelse. Ska katten inte användas i avel kan den avlivas. Föds fler ungar än det finns behov av kan kattungar avlivas. Blir katten sjuk eller skadad kan den avlivas.Att ägaren själv kan stå för avlivningen nämns särskilt. Låter det bra tycker du?


    Bra! Nu vet vi lite mer.

    Själv har jag ingen åsikt i frågan.
Svar på tråden Stoppa avelsplanen för Svensk bondkatt!