• Anonym ("Jävl­a bitch"­)
    Fri 2 Apr 2021 19:37
    734 visningar
    13 svar
    13
    734

    polisanmäla för kränkning?

    Hej. Jag och mitt ex har extrema svårigheter med varandra. Vi är i vårdnadstvist. Jag är boendeförälder och han har umgänge, det är även via tingsrätten bestämt att han ska hämta och lämna barnen hemma hos mig i samband med umgängen. Överlämningarna är ofta konfliktfyllda.
    I onsdags ringde jag polisen för att anmäla hemfridsbrott, jag tror det är det rubriceringen blir i alla fall. När han lämnade tillbaka ena barnet efter umgänge vägrade han gå, blockerade min dörr så jag inte kunde stänga den, försökte fysiskt knuffa undan mig och gick till och med in i min lägenhet. Det hela pågick i 10 minuter och när han äntligen gick ringde jag polisen som gjorde en anmälan åt mig medan jag lugnade barnen. Det är såklart värst för dem när mamma och pappa inte kan komma överens men han hade absolut inget i min lägenhet att göra.

    Idag var det umgänge igen och återigen blev det problem. Han lämnade över minstingen till mig, och jag skulle stänga min dörr. Då plötsligt tar han ett kliv framåt och säger att han ska rätta till mössan så minstingen ser när han vinkar? Jag hade ju redan börjat stänga dörren, de hade redan sagt hejdå, så jag hann inte reagera fort nog och det resulterade i att exets hand klämdes pyttelite i dörren. Det var ju inga krafter jag drog igen den med direkt. Hans hand hamnade emellan helt enkelt men jag skulle bli väldigt förvånad om han ens får ett märke av det. (Sättet han ropade "Ajj-öö!" på får mig att tro att han dessutom planerade det till att bli så, det var så överdrivet och inte det minsta chokat. Han är ingen bra skådespelare.)


    Då backade han i alla fall tillbaka och jag stängde och låste snabbt min dörr. Han ropade då "Jävla bitch!" till mig och några sekunder senare hör jag honom säga till sin sambo "ja det gjorde hon" och skrika "Jag ska polisanmäla henne!" uppenbarligen ville han att jag skulle höra det.

    Jag undrar om jag ska polisanmäla honom för kränkningen då han ropade "Jävla bitch!" åt mig? I onsdags kallade han mig för patetisk och jävla idiot också bland annat. Det enda jag sa till honom då var att han måste gå härifrån för det är min bostad. Det är såklart inte alls bra för barnen att se och höra allt det här, och inte roligt att utsättas för heller.

    Båda gångerna är inspelade, jag spelar alltid in våra möten oavsett hur korta, för att ha som bevisning ifall han slår mig igen.

    Borde jag ringa 11414? Ska jag då lägga till det här till anmälan jag gjorde i onsdags eller göra en ny?
    Om han nu gör en anmälan som han skrek att han skulle göra, kommer jag ens få veta det? Om polisen vill har jag ju inga problem med att spela upp den 39 sekunder långa inspelningen från idag. Inte den 10 minuter långa från i onsdags heller.

    Vad tror/tycker ni? Hoppas ni kan råda mig!

  • Svar på tråden polisanmäla för kränkning?
  • Anonym (Anna)
    Fri 2 Apr 2021 20:20
    #1
    +1

    Det är helt meningslöst att anmäla, det kommer inte hända ett dugg.
    Däremot bör du anmäla detta till soc för det är INTE bra för barnen att ha det så som du beskriver.

  • Anonym ("Jävl­a bitch"­) Trådstartaren
    Fri 2 Apr 2021 20:50
    #2

    Givetvis, det borde jag skrivit, vi är redan under utredning av soc till följd av en liknande händelse i januari. Den gången ringde jag polisen medan exet fortfarande var kvar, och de fick honom via telefon att gå. Dock kastade han då telefonen så det var väldigt nära att vår minsting fick den i huvudet. Men han gick i alla fall och polisen sa då att det var bra att jag ringde men eftersom det löste sig så rekommenderade de inte att jag skulle göra en anmälan så jag lät det vara.

    Däremot polisanmälde han mig då för misshandel och påstod att jag stampade på vår äldre son, vilket jag såklart aldrig skulle göra. I det inledande, gemensamma samtalet för soc-utredningen hade historien ändrats och han var inte ens säker på om jag kanske skulle ha råkat kliva på vår son vid något tillfälle? Ja, helt knäppt, och inte det minsta sant. Men det var den polisanmälan som ledde till att det blev en utredning i alla fall och den pågår än, jag har ett samtal med dem efter påsk men försökte ändå mejla handläggaren i onsdags, jag fick dock bara ett automatiskt svar att hon inte var där just nu.

  • Anonym (barne­t)
    Fri 2 Apr 2021 21:04
    #3

    Jag tänker så här: Vad är målet med en anmälan?

    Vill du uppnå ensam vårdnad så är klart alla aggressiva händelser av intresse för att handläggare ska förstå hur barnen kan påverkas av detta.

    Handlar det bara om rätt ska vara rätt/ge igen så är väl frågan om det är värt att lägga din energi på, det är väldigt liten risk att han blir dömd.

    I vardagen hade jag hellre velat hitta en buffertperson som kan ta barnen från honom och lämna till dig så att ni slipper mötas alls, för barnens och din skull.

    Finns det ingen sådan möjlighet- föräldrar, vänner, eller hans sambo om så är?

    Bara ta barnen och deras saker och leda dem till dörren? Kommunicera kan ni göra per sms, då finns dessutom allt på text.

    Min far levde rövare också efter skilsmässan när det var umgänge och jag var rädd för honom hela min barndom. Jag önskar mycket att mamma hade vågat strida för att jag skulle slippa åka till honom när jag var 12-13 år och jag minns vagt att jag satt på socialen en gång och skulle berätta vad jag ville men sen struntade de ju i det ändå, eftersom han inte slog mig.

    Att han skröt för mig om sin otrohet mot styvmor, körde i 180 på motorvägen och körde om på insidan, berättade att han minsann hade vapen hemma, samt blev vansinnesarg med jämna mellanrum och gav sig ut och buskörde eller hade sönder saker i hemmet, det var inget de kom på att fråga om och inte vågade jag berätta det heller.

  • Anonym (Svårt­)
    Fri 2 Apr 2021 21:32
    #4

    Jag tycker att ni ska ändra rutiner så stackars barnen slipper era bråk .När mitt ex lämnar barnen till mig,så pratar jag inget med honom.Han lämnar barnen utanför porten och jag öppnar dörren till barnen.Inte ett ord.

  • Anonym ("Jävl­a bitch"­) Trådstartaren
    Fri 2 Apr 2021 21:39
    #5

    Jag vill ha ensam vårdnad, menar du att jag ska anmäla "minsta lilla" då eller missförstår jag?

    Sen är det väll lite att rätt ska vara rätt också, jag har fått nog, han har kommit undan med så sjukt mycket innan. Han har slagit mig, men det har jag inte polisanmält, dumt nog avslutade jag bara vår relation första gången det hände utan några andra påföljder. Men vi fortsatte bo ihop i flera månader tills han hittade en lägenhet. Han hade gått till en jurist för att slänga ut mig men juristen sa att han inte hade några chanser, att det var jag som skulle få lägenheten. Men istället för att hitta en ny direkt, som han kunde gjort med alla sina kö-poäng, drog han ut på det nästan så länge som möjligt.

    Sen gjorde han ju genom stora delar av vårt förhållande (och delvis efter) saker i sovrummet som inte var okej. Jag vet inte om det skulle kallas våldtäkt, för det var inget tvång på så vis utan snarare att han fick mig att känna mig tvungen att ha sex med honom även när jag inte ville (t.ex när jag var deprimerad eller när jag var nyförlöst.) Han sa att det var en så stor del av förhållandet för honom så gick jag inte med på det, så ville han inte ha ett förhållande mer och skulle slänga ut mig så jag inte skulle ha någonstans att ta vägen. Och eftersom jag skulle bli hemlös skulle jag inte få träffa vår son heller. (Detta sa han när vi bara hade 1 barn, och jag visste inte bättre och var rädd och trodde på honom.) Det här har jag aldrig pratat med någon om och jag skäms över det. Jag erbjöd honom till och med att han kunde träffa någon annan i det syftet när jag var nyförlöst, för jag ville verkligen inte och var rädd att det skulle göra ont, jag hade fått sy massor eftersom jag sprack en del, stort barn och snabbt förlopp, så jag ville verkligen inte ha sex men jag ville att vi skulle vara en familj. Men det dög inte åt honom, det var tvunget att det skulle vara jag. Ofta var det också att han sa "Nu har jag gjort det här så nu förtjänar jag ett bj" osv, och han pressade riktigt på det fast han visste att jag hatade det.

    Som du säger om en buffert-person hade varit guld värt, men jag flyttade till den här staden pga honom och känner helt enkelt ingen som skulle kunna vara det. Kanske kanske är det något soc kan vara villiga att hjälpa till med när utredningen är klar? Men hans umgängen är alltid kvällar/helger så det kanske inte funkar ändå?

    Jag beklagar hur du hade det med din far. Jag förstår att det måste satt djupa spår i dig men hoppas att du har det bättre idag!

  • Anonym ("Jävl­a bitch"­) Trådstartaren
    Fri 2 Apr 2021 21:41
    #6
    Anonym (Svårt) skrev 2021-04-02 21:32:53 följande:

    Jag tycker att ni ska ändra rutiner så stackars barnen slipper era bråk .När mitt ex lämnar barnen till mig,så pratar jag inget med honom.Han lämnar barnen utanför porten och jag öppnar dörren till barnen.Inte ett ord.


    Tyvärr är barnen för små och min lägenhet är en trappa upp, jag kan inte riskera att någon av dem ramlar. Minstingen har nyss lärt sig gå och trappan är direkt till höger utanför dörren, såpass nära att jag oftast står i trappan när jag låser upp dörren utifrån.
  • Anonym (Svårt­)
    Fri 2 Apr 2021 21:50
    #7
    Anonym ("Jävla bitch") skrev 2021-04-02 21:41:53 följande:

    Tyvärr är barnen för små och min lägenhet är en trappa upp, jag kan inte riskera att någon av dem ramlar. Minstingen har nyss lärt sig gå och trappan är direkt till höger utanför dörren, såpass nära att jag oftast står i trappan när jag låser upp dörren utifrån.


    Du behöver inte prata med honom,det finns mail och sms angående barnen.Han ska absolut inte komma hem till dig.Markera lugnt och bra(för barnens skull).
  • Fri 2 Apr 2021 21:56
    #8
    Anonym ("Jävla bitch") skrev 2021-04-02 21:41:53 följande:
    Tyvärr är barnen för små och min lägenhet är en trappa upp, jag kan inte riskera att någon av dem ramlar. Minstingen har nyss lärt sig gå och trappan är direkt till höger utanför dörren, såpass nära att jag oftast står i trappan när jag låser upp dörren utifrån.
    Lämna barnen på ett neutralt ställe istället för i din (eller hans) bostad. Går det inte att ha med en tredje part vid alla kontakter, så spela in/filma era möten.
  • Anonym ("Jävl­a bitch"­) Trådstartaren
    Fri 2 Apr 2021 22:19
    #9

    Nu är det ju beslutat hos tingsrätten att överlämningarna ska vara hos mig, och av honom ensam dessutom så han ska inte ta med sig någon annan som han gjort vid tidigare tillfällen och det har jag upplevt som mycket hotfullt. Det här är ju inte heller bra såklart men det känns inte som det går att ändra på det hux flux heller just pga tingsrättens beslut.
    Jag skulle gärna ta emot barnen utanför porten till trapphuset istället där trapporna inte blir en risk, men det går inte för sen han inte får ta med folk till min dörr längre, så stationerar han dem i porten till trapphuset istället. Med dörren öppen så de ser direkt upp till min dörr. En minimal förbättring med andra ord...

    Han hämtar alltid barnen hos mig. De flesta gånger får jag tillbaka den äldre via förskolan, vilket är jättebra för då slipper vi konflikt. Men den yngre både hämtas och lämnas hos mig, han har ingen förskoleplats än eftersom jag var tvungen att tacka nej till den han blev erbjuden pga avståndet (jag har ingen bil) och han nu är i kö och beräknas få börja i maj på en närmre förskola, och sen stå i omplaceringskö till samma som hans storebror, den som också är den närmsta.

  • Anonym (Svårt­)
    Fri 2 Apr 2021 22:26
    #10

    I framtiden kan du tänka dig att överlämningar sker via förskolan,så slipper ni ses ofta.Polisanmäl alla hot och om han skulle göra nåt fysiskt till mot dig.Ha minimal kontakt och det ska bara gälla om barnen.

  • Anonym ("Jävl­a bitch"­) Trådstartaren
    Fri 2 Apr 2021 22:44
    #11
    Anonym (Svårt) skrev 2021-04-02 22:26:27 följande:

    I framtiden kan du tänka dig att överlämningar sker via förskolan,så slipper ni ses ofta.Polisanmäl alla hot och om han skulle göra nåt fysiskt till mot dig.Ha minimal kontakt och det ska bara gälla om barnen.


    Han är för "smart" för att komma med rena hot nu för tiden. Det enda han säger är "Om du gör xx så fattar du vad som händer va?!" och liknande, det har jag i SMS. Jag försökte polisanmäla det men de sa att det var för svagt eftersom han faktiskt inte säger vad han skulle göra. Det är riktat mot både mig och en vän till mig som mitt ex fått för sig att jag var otrogen mot honom med, efter att vårt förhållande var slut. (Jag får det inte att gå ihop heller... Och oavsett så är det inte så. Eller det var inte så då i alla fall, nu har det utvecklats till lite mer men ingen titel på det. Vi tar det långsamt. Exet däremot väntar redan barn med någon han kommer ha känt i totalt 1.5 år när det barnet kommer, det skryter han gärna om.)


    Nu "hotade" han väll iofs med att polisanmäla men det är väll inte något som räknas som ett hot egentligen, det kan han ju göra bäst han vill.

  • Anonym (Suck)
    Fri 2 Apr 2021 22:52
    #12

    Nej snälla ts slösa inte polisens tid på ert drama. Om du ska ha de där inspelningarna till nåt så ska det vara för en vårdnadstvist eller få rätt att begränsa umgänget.

  • Fri 2 Apr 2021 23:13
    #13
    Anonym (Suck) skrev 2021-04-02 22:52:55 följande:

    Nej snälla ts slösa inte polisens tid på ert drama. Om du ska ha de där inspelningarna till nåt så ska det vara för en vårdnadstvist eller få rätt att begränsa umgänget.


    Håller med! Men var jävligt försiktig med alla dina inspelningar och dramafasoner, det kan slå tillbaka på dig även i en vårdnadstvist och det kan slå tillbaka på dig kraftigt och få dig att framstå som neurotisk och svår att samarbeta med.
Svar på tråden polisanmäla för kränkning?