• Soff

    BIM MAJ, första barnet

    Hoppar in här nu för vårt 14:e försök. Var på utredning igår där allt såg bra ut för både mig och min sambo. Vi kämpar på och hoppas på det bästa...


    Tänker att jag nu säger upp NC, slutar tempa och testa med ÄL-stickor, för att släppa på kontrollen som man så lätt försöker ha.. för tror bara det stressar undermedvetet. Näe, nu blir det att gå på känsla helt enkelt. Och så går jag på akupunktur för att försöka slappna av och komma i balans. Har varit där 6 gånger nu. 


    Amandannn - bim 5/5, 20 år (1:a försöket)

    Mirabilis89 - Bim 5/5, 32 år (10:e försöket, tror jag?)

    Link92 - BIM 5/5, 29 år (22:a försöket)

    Camilla82 - Bim 5/5, 38 år (6e försöket)

    MsTintin - bim 6/5, 29 år (13 försöket)

    Vickan 31, bim 7/5, 31 år (11:e försöket)

    MAKL, bim 7/5, 27 år (8:e försöket)

    DrLavernius - bim 9/5, 27 år (1:a försöket)

    Stickling, bim 9/5, 33 år (10:e försöket, två missfall)

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    Elise96 - bim 10/5, 24 år (1:a försöket)

    BoringBrick92, BIM 10/5, 28 år (6:e försöket)

    Gulgja - bim 10/5, 28 år, (1:sta försöket efter stabiliserade prolaktinvärden)

    Mimow11 BIM 11/5, 29 år (2:a försöket)

    hejhejkola - BIM 12/5, 26 år (6:e försöket, 3 tidiga mf)

    RH93, BIM 14/5, 28 år (10:e försöket)

    Rungirl, BIM 14/5, 32 år (7:e försöket)

    Msofie, BIM 15/5 25 år (15:e försöket)

    apan95, BIM 16/5, 25 år (19:e försöket, ett mf)

    NatMar005, BIM 17/5, 33 år (27:e försöket, 7 mf)

    Lilja3389, BIM 20/5, 28 år 1 års försök varav 1 missfall och 3 månaders paus

    Micaelaaa, BIM 20/5, 25 år (10:e försöket)

    Ericky, BIM 21/5, 33 år (10:e försöket)

    Paperlanterns, BIM 21/5, 32 år (5:e försöket)

    Molybden, BIM 22/5, 26 år (11:e försöket, 4 eller 5 äl)


    Soff, BIM 24/5, 33 (14:e försöket)

    Weloty, BIM 25/5, 30 år (13:e försöket)

    Septemberbarn123, BIM 26/5, 21 år (7:e försöket tror jag)

    Clearmoon, BIM 4/5, 27 år (1:a försöket) 

    Linneadou, BIM 20/5, 29 år (1:a försöket)

  • Soff
    Molybden skrev 2021-04-30 14:07:41 följande:
    Det låter som en bra idé, det skadar nog inte! Tänkte själv försöka ta paus under hela sommaren för att försöka bli va med den stressen.

    Känns det bra med akupunktur? Det verkar lite obehagligt men har ju förstått att det hjälper många.

    Ja jag tror det är viktigt faktiskt att försöka släppa på kontrollen nu, och fokusera på att må bra. Det har varit alldeles för mycket testande med ÄL, tempa, kolla upp tusen olika sätt man ska öka chanserna etc. Tror det bara förstör ärligt talat. 


    Okey! Ja jag tror stress påverkar så mycket mer än vad man kan tro. Så låter som en sund plan. 


    Ja men det tycker jag! Det jag framförallt känt är att jag känner mig mer harmonisk efteråt, vilket känns positivt. Det kan kännas lite obehagligt på vissa ställen tycker jag, men absolut ingen fara. 

  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-04-30 16:14:41 följande:
    Jag är lite i samma sits som dig, försöker egentligen inte tänka på det - jag går på CSN just nu men trots att mitt SGI är skyddat så blir det verkligen inte mycket pengar :( men min kille tjänar bra så jag är tacksamma att han kan hjälpa till med stora inköp och jag kan göra de mindre - typ det jag vill :) gäller båda nu och i framtiden med bebisen
    hellow0rld skrev 2021-04-30 12:35:39 följande:

    Hoppar in här då jag har följt inlägget ett tag. Har BIM 10/5 - min barnlängtan tar kål på mig.


    Välkommen! :) är du programmerare eller bara tyckte att namnet var roligt? :DHej, kram! :( det låter bra att skita i appen och stickor, har man ett hum så kan man utgå ifrån det och då har man bra chanser utan att behöva veta exakta dagen :) hoppas det ger dig tillbaka lite ?sanity?! Vad blir nästa steg för dig i utredningen, är ni också tvugna att vänta innan IVF?

    Hur känns det med akupunkturen? Jag blev mycket lugnare av det, men den månaden jag gick först till kliniken så hade jag tidig äl och en kemisk grav, nästa cykel hade jag akupunktur dag 2,3,4(och 5) och sen kom äl tidig igen så vi hann inte med dag 12,13,14. Jag pausar denna cykel och ska köra på nytt efter nästkommande mens :)

    Hej! Ja, jag tror det bara ökar chanserna för vår del att strunta i det, då det bara blir ett kontrollbehov och stress att hålla på så. Jag har koll på cykeln tillräckligt för att veta vilken period vi behöver ha sex liksom. Vi har försökt i 1 år om en månad så förns då kan kliniken skicka en remiss för ivf, sen så kan vi tidigast få ivf i augusti om vi vill det då. Så kommer förmodligen boka in det då. 


    Det känns bra! Jag känner mig också lugnare av det absolut. Oj okey! Jag har gått 1 gång i veckan, svårt att få till oftare än så med jobbet. Än så länge så har jag bara gått för stressen, men vi har pratat om att gå på fertiliteten så småningom. Jag har väl för mycket stress i kroppen nu bara för att gå på de punkterna. 

  • Soff
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-30 17:03:53 följande:
    Håller tummarna för er <3 jag tror att det kan vara klokt att sluta tempa om du känner att det blir en inre stress. Jag är supernyfiken på akupunktur. Hur upplever du det? :)
    Tack så mycket <3 ja, tror nog det faktiskt. Ska lägga ner allt som har med kontroll att göra.. och bara "go with the flow". Jag upplever att jag blir lugnare av det! :) Har gått 1 gång i veckan i 6 veckor hittils, och ska fortsätta några gånger till. 
  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-05-01 11:17:31 följande:
    Jag tror att du kommer må mycket bättre av att slippa fokusera på äl dagen :) då kan man inte heller vara besatt över ett visst datum för BIM också, vilket jag tycker är jätteskönt! Jag gjorde också det, men med 2st konstiga cyklar på rad så tempar jag igen för att hålla koll så jag kan gnälla till kliniken om denna cykel fuckar upp. Men är cd13 idag och hade iaf inte äl igår så det går bättre :)
     
    Jag var också lite lik med akupunkturen, hon bad mig göra 4st, och sen 4till, jag visste att kroppen var kass men jäklar hahah! Jag ser fram emot att höra om hur det går när/om du testar fertilitetsakupunktur, jag kommer boka in mig om ca 2veckor om denna cykel beter sig hyfsat normalt.Du ska vara stolt över det du gör nu, det är fan inte lätt!! :) jag försöker tänka på att leva som om jag var gravid så gott jag kan, så jag inte må extra kass när det väl äntligen händer för att man går ?cold turkey? på allt, brrr nej tack!

    Jag är vegan som äter lchf konst för det mesta, men äter alltid lite snacks hit och dit (oops) har alltid haft tur med hyfsat bra gener och inte haft högt BMI, men jag blir väldigt trött och svullen av mycket kolhydrater. Jag var vegetarian för 16 år innan jag bytt till vegan för 2 år sen, jag behöver hålla koll på det jag äter men jag tycker om det :) är inte strikt på något vis med kolhydraterna dock. Bytt till decaf kaffebönor och har 1-2 energidrink per vecka (brukar dela upp typ en halv på en dag men jag gillar när det finns inga bubblor kvar också) dricker inte eller röker heller.
    Ang träning så har jag inte tränat på ett år eftersom jag hade SATS kort och flyttade till ett område där ingen anläggning fanns. ?Jag kan kör yoga på Youtube, varför betala för det och bli utsatt för smitta? men jag har gjort det typ en gång i månaden för jag har så dålig med själv motivation. Fick nyss ett kort på Actic som har 3st gym nära mig och jag går på klasser eftersom man typ MÅSTE "keep up" med klassen så jag kan inte fuska med hur hårt jag tränar :) för jag har verkligen noll ork själv hahah
     

    Ah tror också det faktiskt! :) näe precis! Ah okey, jag förstår. Ja det kan vara praktiskt i ett sånt läge, men är allt i sin ordning så finns det egentligen ingen anledning att tempa och greja. 


    Haha! xD ja får se hur många gånger det blir.. jag köpte 10ggr men får se om jag behöver köpa fler ><... spännande! Hoppas det gör något gott för oss båda ^^

  • Soff
    Gulgja skrev 2021-05-03 18:21:20 följande:
    På tal om spermaprov. Min man ska på sitt första imorgonbitti. Vet ni hur lång till det brukar ta tills man får svar och i vilken formulering han får svar? Ger dem förklaring bakom svaren eller är det endast bra/dåligt?

    Får jag fråga hur det också kommer sig att han ska på spermaprov nr 2?
    Min sambo gjorde det i Uppsala och fick svar på en gång. Men verkar vara väldigt olika. 
  • Soff

    Stort grattis!!


    rungirl skrev 2021-05-14 05:29:54 följande:


    Herregud. Vad händer?
  • Soff

    Alltså, fy fan säger jag bara! Den människan borde verkligen byta jobb. Vilket vidrigt bemötande!! Finns inga ursäkter för ett sånt okänsligt bemötande, och till någon som gått igenom det du gått igenom. Det får mig nästan att må illa. Tycker du svarade upp bra! Men jävligt sorgligt att du ens ska behöva göra det. Det är DU som behöver stöd <3  


    Usch tycker verkligen synd om dig, blir sorgsen när jag läser vad du får gå igenom. Du ska verkligen inte behöva känna att du måste visa dig vara så tacksam utåt sett för att du blivit gravid, även om du såklart är det också! Men rädsla är något som lätt tar överhanden och då finns det inte så många rationella tankar utan just rädsla.. ångest... och det är ju hemskt! Och det är fullt rimligt att du är livrädd att du ska råka ut för samma sak igen. Det är helt naturligt att, när man gått igenom något hemskt om och om igen, att man knappt kan föreställa sig att det skulle finnas någon annan utgång..


    Men jag håller verkligen tummarna för dig att allt går bra nu!! <3 Och du snart kan få slappna av mer i detta, och njuta av det istället för att behöva känna såhär. Men känn inte någon skuld i att du inte känner så just nu! <3 Och hoppas du kan komma i kontakt med någon annan som faktiskt kan ge dig den support du FÖRTJÄNAR! Det är ju ett trauma för dig det du varit med om och du ska behandlas därefter, med omtanke och ödmjukhet. KRAM till dig. 


     


     


    NatMar005 skrev 2021-05-17 16:29:16 följande:
    Har nu fått graviditeten medicinskt bekräftad med blodprov som jag tog i fredags och ringde idag till gyn för att boka in vul i v6 enligt vårt läkares ordination. Frågade barnmorskan jag pratade med om jag skulle kunna få gå på extra provtagning för att se så hcg stiger som det ska med tanke på att vi haft utomkveds och ma. Och alla mf med för den delen.

    Då skrattade hon och sa "här överbehandlar vi inte, du får vända dig till mvc isf".

    Förklarade att det inte gick pga att vi inte blir inskrivna där förrän efter v12 och då svarade hon "Jaha. Men då får du tänka som elitidrottare gör; varje graviditet du får är som en ny boll. Du får bara släppa den gamla och fokusera på den nya. Annars vinner man aldrig en match".

    Frågade henne om hon tyckte det var en proffsig jämförelse och om de har för vana att svara med sådär oskön victim blaming där man antyder att de är min kassa tävlingsinstinkt som orsakar mina traumatiska missfall. Hon svarade inte och sen la jag på luren.

    Känner mig så satans nergjord av vården hela tiden. Är det verkligen så jävla konstigt att jag är nervös och orolig? Måste man verkligen svara på det där okänsliga sättet när en patient är inskriven på specialistvård? Förlåt, behövde bara kräka av mig.

    Tack nimär verkligen guld allihopa och jag är så glad för att jag fortfarande får hänga här med er!! Jag är tacksam för att jag är gravid, det är jag verkligen, men jag mår skit rent psykiskt. Har börjat drömma att jag får missfall, vaknar med panik och låste känna efter under täcket. Är kissnödig hela tiden men håller mig för vågar inte gå på toaletten. Alltså allt det här tär så oerhört på mig..
  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-05-18 01:24:42 följande:
    Alltså.. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Börjar gråta när jag läser alla era fina svar. Har aldrig känt ett sånt stöd och förståelse i hela mitt liv! Så otroligt tacksam för dig och er allihopa. Det betyder så mycket mer än vad jag kan förmedla ska du veta. <3

    Det är väl lite så vården har svarat också "du blir ju gravid iaf så det ska nog gå bra ska du se. Tänk på alla de som aldrig får sitt plus. Du är ju alltid halvvägs åtminstone!" Kan inte hjälpa att bli provocerad när jag hör det. Såklart jag är glad och tacksam för att jag tycks ha lätt för att bli gravid. Men vad hjälper det när det bara tas ifrån mig ständigt? Har en ljuvlig liten bonuspojk på 7 år som jag älskar. Är så lyckligt lottad som har en sån fin relation med honom. Men ibland är det riktigt tufft att min sambo har barn sen innan. Dels för att han aldrig till fullo kan förstå hur det känns för mig som inga har och kanske aldrig kan få. Men dels för att den lille pojkens närvaro är en konstant living reminder om vad jag inte har. Det är så dubbelt allting. Och han längtar så efter ett syskon. Kan klappa mignpå magen och fråga när hans lillebror han önskat sig kommer. Då dör jag lite inombords. Han skulle bli världens bästa storebror.

    Inser att jag pratar som om jag inte ens är gravid fast att jag är det. Är väl ett bevis på hur mycket jag hittills skjutit det ifrån mig. Jag vet på riktigt inte hur jag kan göra annat.

    Nåväl, hur går det för dig? Hur mår du? Har haft så fullt upp med mig själv den senaste veckan att jag känner mig dåligt uppdaterad här. Förlåt. <3

    <3 <3 <3 !! 


    Det är inte klokt att det är så man ska bli bemött. Jag har aldrig varit gravid, men jag kan bara tänka mig att jag också skulle bli enormt ledsen och provocerad om jag fick det bemötandet när jag gång på gång fått hantera traumatiska missfall! 


    Ja det kan såklart vara väldigt blandade känslor, och det får det vara! Livet är sällan ensidigt, svart eller vitt. Oftast är det ju väldigt blandat, vad det än gäller. Du får ta en dag i taget och som sagt inte känna press/förväntningar utifrån att du ska känna på ett visst sätt, utan du hanterar detta precis som DU gör/känner <3 Att du skjuter det ifrån dig är ju ett sätt att skydda dig själv, och det är helt förståligt. Jag hade nog gjort samma sak.


    Åh förstår verkligen att det gör ont när din sambos son säger det. Jag håller verkligen tummarna nu att tiden går och inget missfall sker! Du förtjänar att det ska vända för dig nu <3


    Ingen fara <3 tack som frågar <3 är på bim-5 ungefär nu tror jag, så får se nu då hur det blir. På senaste tiden har jag försökt släppa denna process lite mer, och bara gå på känsla. Detta genom att sluta tempa, ta ÄL-test etc., och det har gjort också att jag inte går in och kollar i NC konstant och ska ha kontroll över allt, vilket känns skönt. Har kommit på mig själv ibland att jag inte ens tänkt på hur många dagar det är till bim, eller när jag hade ÄL. Det är befriande faktiskt, för jag tror att ju mer jag har försökt kontrollera det, desto mer "manisk" har jag blivit i allt detta. Nu har jag faktiskt kunnat fokusera på annat också. 


     


     

  • Soff

    Vill bara säga igen att jag är så glad för din skull <3 och så jäkla bra att du stod på dig!!! Man känner sin kropp bäst själv!! <3 Måste kännas helt fantastiskt att få se det där på stickan <3 Längtar så himla mycket. Men missunnar inte dig detta en sekund! KRAMAR 


     


    Ericky skrev 2021-05-21 09:29:26 följande:

    Hej på er, 

    Jag minns inte om jag officiellt lämnat den här gruppen (har på senaste hängt i en BIM-grupp enbart för oss som försökt en längre tid). Eftersom jag inte är riktigt säker på det, och bara är otroligt glad, så ville jag få berätta att jag magiskt nog har plussat för några dagar sedan. Det tog 10 försök, 5 besök hos kvinnosjukvården för mina mellanblödningar och massa tjat för att få ta bort polypen som ingen kommit ihåg att nämna för mig förrän sista besöket. Men polypen rykte till slut efter mina påtryckningar och ta-da. 3 veckor senare har jag nu plussat! :D

    Ge er inte, ni som känner att något inte står rätt till med er kropp även om vården säger "Allt ser fint ut". Det fick jag höra 40 ggr, men jag stod på mig och här sitter jag nu med ordet "GRAVID" på en sticka <3

    Lycka till och kram på er alla <3


  • Soff
    Ericky skrev 2021-05-21 20:31:48 följande:
    TACK Soff, vad du är gullig! <3 jag förstår att du längtar! Varje gång jag sett plus från andra som plussat sent så har längtan blivit ännu större! Man tror ju att det aldrig kommer att hända, men plötsligt kan det uppenbarligen hända. Det gäller dig med! <3 En dag kommer du stå där med testet i handen och bara skaka, och då är det (tycker jag) som att allt som varit jobbigt med den här resan bara försvinner. Det enda som finns i huvudet är lycka, på riktigt <3

    Längtar efter att få gratta dig framöver <3

    KRAM

    <3 Åh, jag hoppas verkligen det <3 Tack <3 va fin du e. 


    Kände du något annorlunda inför denna bim? några speciella symptom? <3 eller kändes allt som vanligt? 


    Kramar! 

  • Soff
    Ericky skrev 2021-05-22 11:01:46 följande:
    Vet du jag kände ingenting tydligt alls! Och gör fortfarande inte nu på BIM+2. Det enda jag reagerade på var att jag inte fått småfinnar som jag oftast får kring BIM, och att jag hade haft en konstig pulserande känsla i den äggstock jag lossat från, under ett par dagar (också det borta nu) vid korta tillfällen. Och jag tyckte brösten var ovanligt lite ömma.

    Idag har jag småfinnar och börjar få ömma bröst, men inte jätte-ömma. Så känner mig inte gravid öht. Verkar vara ganska vanligt tycker jag att man inte har symtom alls I princip vilket kan vara skönt att höra, för själv väntade jag hela tiden på att känna en massa innan varje BIM.

    Kram!

    Ah okey! Ja det kan ju ändå kännas lite hoppfullt när man får höra om att det kanske inte nödvändigtvis behöver kännas så annorlunda <3 Har du känt någon "mensvärk" typ? Du kanske inte brukar få det innan mensen ändå kanske? Min mensvärk brukar liksom smyga sig på några dagar innan det ska börja, och varje gång jag känner det så tappar jag allt hopp om att det skulle blivit något. Därav att jag frågar :) har känt lite mensvärk igår och idag så känns kört denna gången också...


    Kram! 

  • Soff
    Ericky skrev 2021-05-23 09:40:48 följande:
    Nej jag hade ingen mensvärk innan, men jag brukar inte ha det heller dagarna innan normalt heller, så det var liksom inte något jag reagerade på. Om du är van att ha det innan mens, tänker jag att det lika gärna kan vara så att du är en av de som får molvärk innan plusset! Så det behöver inte alls vara kört! :)

    Jag håller alla, alla tummar och tår <3
    Ah okey, näe har man det inte annars heller så är det ju inget som skiljer sig då :) Aa kanske, jag hoppas det, så det kanske finns hopp <3 tack <3 
  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-05-23 12:42:49 följande:
    Ville bara säga att jag i normala fall brukar få mensvärk 2 dagar innan bim och nu när jag plussade kändes det likadant. Molvärken började alltså tidigt som mensvärken brukar komma så jag märkte inte någon skillnad. Än finns det hopp <3
    Åh tack för att du säger det <3 Känns skönt att höra såna historier. Har förmodligen bim imorn, eller idag..så tankarna snurrar!... 
  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-05-24 08:19:49 följande:
    Ja men eller hur? Det är så lätt att man snurrar fast i symptom hit och dit, känner efter prick hela tiden och blir knäpp. Åtminstone jag!
    Aa, särskilt när man börjar närma sig bim, då blir jag ju helt knäpp >< ... 
  • Soff
    Ericky skrev 2021-05-24 09:29:58 följande:
    Spännande Soff!! Hoppas så, så, så på att du får visa upp ett plus här i dagarna <3
    <3 tack <3 hoppas.. tror tyvärr inte det för känns precis som vanligt när jag ska få mens... men man vet ju aldrig säkert förns den verkligen dykt upp. Funderar på att ta ett test sen, bara för att fundera över om det är mensen eller inte. Blir så trött av alla tankar som snurrar. 
  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-05-24 10:26:05 följande:

    Jag går sönder.

    Vaknade idag och kände att i stort sett alla gravsymptom var borta. Tog ett test som var betydligt svagare. Har bokat blodprov kl 14 idag för att få det dokumenterat men jag vet redan att jag väntar missfall. Igen. Jag har inga ord i världen som räcker till för att förklara vad jag känner just nu. Jag orkar inte mer. Jag vill inte mer. Jag ger upp.


    Nejjjjj!! Alltså nu blir jag så ledsen för din skull!!!! :(((( jag hoppas verkligen att det inte är något..... <3 kram!!!!
  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-05-27 16:32:04 följande:

    Angenämt problem förstås men börjar få lite panik över att maj och den här tråden med den snart är över. Vet att jag har plussat men har trivts så bra med er att jag dels vill fortsätta att följa er och hur det går för er, och dels få fortsätta hänga med er haha. Vad göra?! Känner mig inte hemma i någon av bf-trådarna...


    Häng kvar :D <3 och häng med i nästa bim-tråd också för delen om du vill, inte mig emot iallafall. Vi som hängt med ett tag "känner" ju varandra och vill följa varandra, så förstår hur du menar. Hade jag blivit gravid hade jag nog inte heller velat släppa gruppen hursomhelst, utan velat följa de som jag följt ett bra tag.  
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet