• Emmalucy

    BIM MAJ, första barnet

    Vickan31 skrev 2021-04-22 11:01:10 följande:

    Just ja, jag ville bara lägga till angående läkarbesöket en kommentar som gjorde mig så paff! Läkaren började prata om att det räcker med att ha sex varannan, var tredje dag, men "ni kan ju köra varje dag om ni vill såklart, men det blir ju inte så roligt. Eller jo, kanske för dig" sa han och pekade på min sambo. Alltså, så himla vanlig fördom och liksom typisk kommentar som i vårt fall inte ens stämmer! Att bara anta och skrocka lite över att min sambo, en man, förväntas vilja ha sex varje dag men inte jag som kvinna, medan det i själva verket är jag som har större sexlust än både min sambo och mina ex! Blev såklart så paff att jag inte sa något, och samma för min sambo som också reagerade på samma sak. Ville bara ventilera lite här, inte för att jag tog illa vid mig av kommentaren men bara för att jag blir så trött på dessa stereotyper.


    Hej! Jag är en som slutade med kaffet nästan helt (men drack bara en på morgonen och en energidrink efter lunch) kan tipsa om att Johan & Nyström har väldigt god koffeinfritt kaffe, om du vill ersätta lite :) då kan man iaf njuta av en kopp kaffe utan att oroa sig för koffeinhaltet. Jag brukar slänga tips om fertilitetsyoga hit och dit, gillar Bettina Rae :) man vet inte hur stel man är tills man försöker ligga i vissa positioner, och jag t.o.m är ganska van med yoga haha!
    Vickan31 skrev 2021-04-22 11:01:10 följande:

    Just ja, jag ville bara lägga till angående läkarbesöket en kommentar som gjorde mig så paff! Läkaren började prata om att det räcker med att ha sex varannan, var tredje dag, men "ni kan ju köra varje dag om ni vill såklart, men det blir ju inte så roligt. Eller jo, kanske för dig" sa han och pekade på min sambo. Alltså, så himla vanlig fördom och liksom typisk kommentar som i vårt fall inte ens stämmer! Att bara anta och skrocka lite över att min sambo, en man, förväntas vilja ha sex varje dag men inte jag som kvinna, medan det i själva verket är jag som har större sexlust än både min sambo och mina ex! Blev såklart så paff att jag inte sa något, och samma för min sambo som också reagerade på samma sak. Ville bara ventilera lite här, inte för att jag tog illa vid mig av kommentaren men bara för att jag blir så trött på dessa stereotyper.



    Men vafan, tal om dålig humör... jag kan inte se att en kvinnlig läkare skulle skoja till din man om hur kul det var för honom att ha sex varje dag.. taskigt. Men som du sa, ett dåligt försök att sjoka lite.. hrm. När jag tittar på din NC bild så tycker jag inte att CD13 är starkare än CD14... undrar hur den räknar styrkan på stickorna? Jag var påväg att säga att du har haft äl, men dina 3 dagar ligger fortfarande ganska jämn i din ?innan äl? temps, det kommer att bli en tydlig ökning tror jag :) jag har dåliga temps efter äl men ändå blir det skillnad, ska försöka lägga upp en bild:
  • Emmalucy
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-24 14:01:18 följande:

    Jag misstänker att det här kanske var riktat till mig? Annars ber jag om ursäkt! Tack för tips! Jag ska kolla in Johan & Nyström! Vi dricker mest Arvid Nordquist idag, men jag gillar det mesta i kaffeväg. :)

    Ja, det är Bettina Rae jag också har testat! Det måste vara ditt tips jag såg. Hon är toppen, men precis som du säger så inser man plötsligt hur jäkla stel man är! Hahaha


    Oj, insåg nu att jag citerat samma inlägg 2ggr hahah, jo det var till dig! :) jag känner att jag kan njuta av kaffet så mycket jag vill, utan att känna mig en aning guilty :D för att "make the most of it" så köper jag bönor så blir det ännu godare!

    Ang. yoga i övrigt så vågade jag tillbaka till gymmet efter ett år, går bara på klasser, ta med egen nästa och munskydd. Känns som jag antingen gömmer mig inne för att undvika sjukdom men tränar aldrig och kroppen blir mjuk och trött, eller så chansar jag att jag kan bli sjuk men kroppen mår i övrigt mycket bättre av att träna. Plus km jag har träningsvärk så kan jag inte analysera symptom eftersom man har ont i bröst och mage osv från träningen också :D
    Emma8904 skrev 2021-04-23 16:40:58 följande:

    Hej,

    Har läst i denna tråd nu och först och främst: stort grattis till er som

    Blivit gravida???? det skänker lite hopp och samtidigt är det en tröst att man inte är ensam i detta.

    Jag har PCOS och min sambo och jag har försökt bli gravida ett år nu. Men innan resultat. Denna månad är jag inne på omgång tre med letrozol och har hittills tagit enkeldos med resultat ägglossning. Men idag på VUL hade ingen äggblåsa växt sig stor nog för ägglossning så helt plötsligt svarar inte kroppen på Letrozol. Det känns sådär så nästa gång kommer jag ta dubbel dos. Men är det fler som likt mig tagit Letrozol med resultat och sen helt plötsligt inte svarar på behandlingen? Jag följa gärna åt och det känns som om det blir en omstart av allt nu.

    //Emma


    Hej! :) välkommen, jag har ingen erfarenhet av letrozol, men jag råkade ha äl cd10 (alltså för tidig) när jag bytt min vitamin D tabletter, de var inte ens starkare dos men det är det enda som har ändrat för min äl att komma tidig. Iaf, vissa säger att vitamin D kan hjälpa mognad av ägget, och tar hög dos innan äl för att hjälpa till, kanske något som du vill läsa lite om :) lycka till!
  • Emmalucy
    Carina82 skrev 2021-04-25 21:00:07 följande:

    Åh idag är en ledsen dag! Fick reda på att ytterligare en kompis är gravid med andra barnet, så nu har jag två nära kompisar som ska få barn inom loppet av en vecka från varandra. Dom är såklart superglada över att det är så nära men jag känner mig bara tom och utanför :( Försökte prata med min kille men började bara gråta och han förstår verkligen inte. Samtidigt skickar mamma videoklipp på min kusins ettåring med texten 'vad söta dom är i den här åldern'. Jag orkar inte med det här!

    Förlåt hade inget syfte med den här texten utan ville bara skriva av mig till några som förstår <3


    Hej! Jag förstår hur jobbigt det är, jag tillslut klippte bort varenda vän som blev gravid, det var för jobbigt, och är fortfarande smärtsam typ 7år senare (försökte med mitt ex i 3år) gör det som är bäst för din psyke, låt inte andra försöker styr det du får stå ut med bara för att DEM mår bättre av det. Och tänk såhär, vi som hänger med i trådarna kommer någon gång plussa på samma månad som andra, så vi kommer att skaffa oss nya kompisar och när vi blir gravida så kommer det bli en helt annan typ av vänskap eftersom vi har gått genom det tillsammans :)
  • Emmalucy
    Msofie skrev 2021-04-27 08:01:56 följande:

    Nu har jag och min fästman bokat vår första konsultation med läkare på privat klinik gällande att påbörja IVF 11 maj! Herregud vad stort och pirrigt det kändes. Jag får min mens den 16e, hoppas på att kunna påbörja ett protokoll den cyklen (har redan gjort utredning) men det är nog lite mycket att hoppas på. Men yay!


    Vad spännande! :) ser fram emot era uppdateringar och hoppas det går fort! Det måste känns väldigt avslappnande :) råkar du bo i Stockholm? Jag kollar upp privatkliniker just nu, eftersom jag har redan gått genom vårdcentralen och de gjorde typ 2 test, sa att allt var bra, och skickade oss på IVF (jag och mitt ex) men jag vill testa andra saker innan IVF, det verkar som Sverige är väldigt dåligt på av nån anledning. Lycka till! Hjärta
  • Emmalucy
    Micaelaaa skrev 2021-04-28 16:34:48 följande:

    Är det nån som äter/har ätit rosenrot och/eller bidrottninggele? Jag började i och med min senaste mens och nu ligger min temp långt under vad den brukar göra under den här perioden i cykeln. Eller rättare sagt långt under vad den nånsin har gjort. Kan det vara rosenroten eller bidrottninggelen som gör det? Nån som har erfarenhet av det??

    Vet egentligen inte om jag tror att det hjälper att äta tillskott av olika slag men just nu känner jag att jag provar allt som går typ! Körde med bisolvonmetoden för några månader sedan, men slutade efter jag provat 1 cykel. Kändes inte riktigt bra att stoppa i mig hostmedicin när jag egentligen inte behövde det!


    Jag testade bidrottningsgele för många år sen, kommer tyvärr inte ihåg hur mina temps var, meeen det är interessant det du säger om temps,   eftersom denna cykel är mina pre-äl temps mycket lägre än de brukar vara, och efter 2 cyklar som var helt katastrof så undrade/hoppades jag att låg temps betyder bra nivåer östrogen? Så kanske det ligger något i det eftersom RR och bidrottningsgele ska hjälpa äl :) håller tummarna för dig! Jag har tänkt testa det igen men orkar fan inte med mer vitamintabletter, och ätit själva gelen förut och det smakar som öronvax! Aldrig igen hahah
  • Emmalucy
    Msofie skrev 2021-04-29 09:26:15 följande:
    Precis, det vore en annan sak om hon informerade om att gränsen finns, varför det är så mm. Men att antyda att det är mitt fel i ett sådant känsligt läge som man är i, är sjukt okänsligt!

    Blir så ledsen för personer som har hormonrubbning osv som har svårt att gå ner i vikt och därför inte får IVF genom landsting och inte har råd att få privat. Tycker verkligen de borde se över BMI gränsen för den måste bara sjukt låg.
    Beklagar att de har inte hanterat det på ett känsligt sätt :( som du säger så kan de ha berättat om gränsen, men jag tror att många som jobbar i vården saknar eller har tappat sin mänskligheten :/ jag tror tyvärr att dem kommer att hitta på varenda möjliga sätt för att undvika att hjälpa. Jag fick gå genom värdelösa ?behandlingar? (spolning trots att inget var blockat, polypborttagning som kirurgen sa efteråt att det var inte värt ingreppet eftersom de var såååå små) och bara ett recept på progesteron när jag gnällde om det. Fick höra många gånger hur livmoderslimhinnans tjoklek spelar ingen roll, men samtidigt så måste man ha en viss tjoklek för att IVF ska genomföras... Snark. Skulle jag var dig skulle jag förvänta mig liknande nivåer ?hjälp? fortsättningsvis.... :( kram!

    Link92 skrev 2021-04-29 10:12:48 följande:
    Ja verkligen! Jag skulle absolut plugga klart (fem år) och sedan ha jobbat två år innan vi började försöka. Känns ju sjukt ovärt nu, men jag hade knappt hört om infertilitet innan, förutom hos de som föds med kända "defekter".

    Och visst, vi kommer absolut att köpa hus någon gång ändå för att vi vill bo så, och kanske utanför stan för att det är trivsamt, men som läget är nu skulle vi ändå behöva spara lite till.

    Vi har som sagt en utlandsresa planerad till jul (om Covid tillåter) för att vi inte längre orkar tänka "men tänk om jag är gravid!". Det går ju boka av resor, och är vi inte gravida då så har vi iallafall något trevligt att se fram emot :) blir det IVF i februari får jag se resan som en skön D-vitaminsuppladdning inför det.

    Så planerade jag lite med exet, måste ha si och såhär fixat innan vi började... och där var vi efter 3års försök, utan en graviditet :( nu pluggar jag och jag vägrar att ?planera så du slutar skolan och gå på föräldraledighet? (tur nu eftersom jag och nya killen är på vårt 5:e försök redan) inget är värt att vänta på :) nu har jag lite annorlunda sits eftersom nya partnern har 2 barn så jag är bonusmamma varannan vecka (som har varit extremt svårt men ännu tuffare nu när vi försöker få en egen bebis) men vi bor i en 4:a och tänker att barn tar inte mycket plats den första åren, så det finns gott om tid att köpa hus :) Men för din semester planer ser det super smart ut! :) en semester precis innan IVF låter verkligen värt! Såklart hoppas man på att avboka den men som du säger så blir det tröttsamt att ?tänk om? hela tiden och så blir man utan både barn och det man undvikit ifall att. <3

    helle88 skrev 2021-04-29 10:30:49 följande:

    Hej! jag har hängt runt här i BIM-trådarna ett tag men började tröttna på att skriva upp mig på listor eftersom det känns så deppigt nu när vi har försökt så extremt länge. Har tappat räkningen, men tror vi kan va på försök 24-25 nu? tog ut min spiral i oktober 2019 och inget har hänt, vi har gjort en utredning som visar att inget är fel och det är bara att fortsätta. blablabla. Mitt dilemma är att de allra flesta av mina kompisar är gravida eller har barn. Jag skojar inte utan det kommer födas sju bebisar i kompisgänget den här våren/sommaren/hösten. Min bästa kompis ska ha barn i juli. Och nu har en annan nära kompis till min bästis hört av sig till mig och vill styra upp en babyshower. instinktivt vill jag inte gå på någon babyshower och jag vill inte anordna den. särskilt inte eftersom jag kommer vara den enda där som inte är gravid eller som har barn. och det naturliga samtalsämnet på en babyshower är ju barn och graviditet och jag är rädd att det kommer bli för jobbigt för mig att hålla god min i flera timmar när alla andra har en gemenskap och pratar om hur fantastiskt det ska bli att alla är föräldralediga samtidigt osv osv. Men jag vill ju att min bästis ska få en babyshower liksom! hon är värd det! och det känns konstigt att som bästa kompis inte vara med och fira? så missunsamt liksom! Ska jag plåga mig igenom detta eller säga som det är till hon som hört av sig att jag inte VILL??


    Hej! Om du inte vill berätta din historia så är det svårare, men kanske någon i gänget du kan tänka dig berätta? Inte många av oss som vill gå ut med infon om våra ?struggles? men det blir oftast en lättnad att inte behöva ljuga om det hela tiden. De kommer förstå att det är för jobbigt, men om du bara säger att det är mycket på g just nu kan det se ut som lite självisk eftersom de inte vet hela sanningen. Jag vågade stå på mig om sånna saker, och det blev lättare för mig när folk visste så jag fick behålla min sanity lite längre ;) gör det som känns bra för dig och inte det som andra vill. Livet är för kort för att bli ledsen så att någon annan kan må bra. Kram!

    Linneado skrev 2021-04-29 10:22:44 följande:

    Hej!

    Lägger till mig själv här. Första riktiga försöket för oss. Kör via NC och har ägglossning nästa vecka, ska bli kul!


    Hej och välkommen! :) har du haft någon preventivmedel innan, eller känner du till dina cyklar? Det kan bli väldigt annorlunda i början när man inte har den bästa koll på äl osv :) tempar du och/eller använda äl stickor?
  • Emmalucy
    Men jävlar, varför är det så hemsk långa tider för er? ;/ i Stockholm gjorde vi utredningen ganska snabbt, men det enda kravet var att vi hade försökt i ett år, ingen minimumålder (om man inte är 35 och då är det 6månader) jösses. När det väl kom til IVF kö så var det ca. 6månader (men vi avbokade och the rest is history med exet). Jag har tänkt mig testa privat men försöka kräva hjälp i form av recept, något som kan tas för slemhinnan, progesteron osv. Jag har kanske för stora förhoppningar men jag tänker typ, betalar jag för något så får jag bestämma ;) kommer iaf inte betala för privat IVF, men utredning och medicin är min battle plan
  • Emmalucy
    Molybden skrev 2021-04-29 23:07:08 följande:

    Fan också, jag fick en sån klump i magen nu. Såg att jag fått nya provresultat och det var mitt TSH som kommit in. Ligger på 4,4 vilket är högt, har legat mellan 3,6-5,6 senaste 3 åren. Förstått att man bör ligga under 2,0 om man vill bli gravid. Så nu är ju mitt humör helt sänkt. Dock så var det väl förväntat men känns ändå som ett till förbannat hinder på vägen att få hjälp.


    Beklagar :( våra kroppar jävlas med oss ibland, tänk hur mycket våra lärare och föräldrar skrämde oss om hur man kan bli gravid när vi var yngre? Känns som kroppen besvikar oss nu! MEN om dem har hittat något fel så har dem iaf något att jobba med? Jag är en som fick ?aja allt ser bra ut, vad ska vi göra? så jag hoppas verkligen dem kan faktiskt hjälpa dig nu, kram!
  • Emmalucy
    Link92 skrev 2021-04-30 06:55:22 följande:

    Nej men tjejer, visst ser ni vad jag ser? Testade bara för att vi hade tänkt dricka bubbel ikväll, BIM är egentligen inte förrän på måndag-tisdag till veckan. Testade med ett vanligt test från Babyplan och det är ju svagt men visst är det ändå positivt? Vågar inte lite på mina egna ögon!


    Jävlar vad starkt det är för att ha en bit innan BIM!! :O GRATTIS!!! Och Babyplan mäter 25miu, så de är inte de känsligaste (den ligger på 10miu) så det är verkligen ingen spök det där! :D håller tummarna!!
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet