• Link92

    BIM MAJ, första barnet

    Micaelaaa skrev 2021-04-28 16:34:48 följande:

    Är det nån som äter/har ätit rosenrot och/eller bidrottninggele? Jag började i och med min senaste mens och nu ligger min temp långt under vad den brukar göra under den här perioden i cykeln. Eller rättare sagt långt under vad den nånsin har gjort. Kan det vara rosenroten eller bidrottninggelen som gör det? Nån som har erfarenhet av det??

    Vet egentligen inte om jag tror att det hjälper att äta tillskott av olika slag men just nu känner jag att jag provar allt som går typ! Körde med bisolvonmetoden för några månader sedan, men slutade efter jag provat 1 cykel. Kändes inte riktigt bra att stoppa i mig hostmedicin när jag egentligen inte behövde det!


    Jag åt bidrottninggelé ett par månader i somras och tyckte att jag inte kände något särskilt då men mina cykler efteråt blev längre. Med rosenrot och bisolvon (som jag åt ihop) blev mina cykler något kortare (ÄL på CD11 ena månaden vilket kändes onödigt tidigt så då slutade jag). Jag upplevde inga större variationer i temperatur. Det diffar alltid lite cykel till cykel tycker jag.

    Har man inga uppenbara cykelproblem tror jag man ska låta bli att testa sådana där tillägg, men jag vet hur svårt det är att låta bli när allt man vill är att få det där plusset...
  • Link92
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-29 08:20:41 följande:

    Är det fler än jag som har funderingar kring framtida boende och så? Jag och min sambo letar hus, men samtidigt blir jag rädd att vi ska stå där med ett hus och så kanske vi inte kan få barn. En del av mig vill vänta och se om vi ens kan få barn innan vi slår till, men en annan del (lite fånig och "andlig" kanske) tänker att ett hus kanske snarare hjälper till att få det där barnet på något sätt. Hur tänker/har ni tänkt kring sånt här?


    Åh känner igen mig SÅ mycket! Vi bor i en väldigt central trea idag där vi trivs väldigt bra och absolut har plats för ett barn men det finns ingen hiss och vi bor tre trappor upp. Vi båda längtar efter hus men de i stan är så dyra (just nu heeeelt galna priser pga litet utbud, även radhus) och i byarna runtomkring är det billigare och väldigt trevligt men BARA barnfamiljer. Vi har pratat om att vi inte kan tänka oss köpa utanför stan nu pga vill inte bli "paret utan barn". Blir det inga barn bor vi hellre kvar i centrum med närhet till restauranger och kompisar osv. Känns lite begränsande men där står vi just nu iallafall. Jag har dock tänkt som dig: "har vi hus kanske barnet kommer" men min man håller inte alls med, så vi bor kvar så länge.
  • Link92
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-29 09:19:42 följande:

    Jag förstår precis hur ni tänker! Om det inte blir en bebis så hade jag tyckt att det var så jobbigt att "ge upp" allt det jag tycker är bra med där vi bor nu, för att ha bra förutsättningar för småbarnslivet - men så blir det inget barn! Många villaområden vi tittar på är nybyggnationer och där kommer det ju flytta in hoper av småbarnsfamiljer, så det skulle kännas extra tungt att - som du säger - vara "paret utan barn". Det som gör mig extra tveksam är att vi bara har en tvåa, om än en stor en (ca 75kvm), så en ev. bebis skulle inte få eget rum förrän efter en flytt. 


    Jamen exakt..vi blir lockade att köpa i områden där våra kompisar med barn köper men vill som sagt inte sitta med massa extra lån och inga barn. För köper vi hus finns inga pengar kvar till IVF så då är det väl lika bra att vänta.

    Oj stor tvåa, vad härligt! :) Vår trea är 78 kvm. Ni har inte möjlighet att bygga ett extra rum då? :) Åh andra sidan lär bebis sova i samma rum tills den är minst ett så det är ju ingen panik.

    Jag hakar nog mycket upp mig på att jag "bestämt" att jag skulle ha villa och minst ett barn innan 30 (helst innan 27). Det finns ju en chans att detta sker precis till jag fyller 30 om vi blir gravid nu eller nästa månad och vi skyndar oss med hus men det är ju inte rimligt? Man kan inte i förväg bestämma hur livet blir. Många bor ju med barn i lägenhet så det ska jag nog också klara av, om det nu kan ta och bli barn nån gång. I juni har vi försökt två år och tålamodet och självkänslan börjar minst sagt ta slut..
  • Link92
    Msofie skrev 2021-04-29 09:59:53 följande:

    Jag tror att något man behöver försöka lära sig om man är i denna processen en längre tid, eller har någon typ av infertilitet, att livet går inte att planera! Jag och min fästman köpte ett radhus för två år sen, men för mig hade jag gjort det valet oavsett om jag kommer få barn eller inte, för jag ville ha ett hus i sig särskilt med trädgård. Men är det något jag kan känna att jag ångrar är att vi väntade med att börja försöka tills vi hade flyttat in (bygget tog ett år). Var besatt med att alla yttre förutsättningar skulle vara perfekta, istället för att följa mitt hjärta och förstå att man inte kan planera livet på det sättet.


    Ja verkligen! Jag skulle absolut plugga klart (fem år) och sedan ha jobbat två år innan vi började försöka. Känns ju sjukt ovärt nu, men jag hade knappt hört om infertilitet innan, förutom hos de som föds med kända "defekter".

    Och visst, vi kommer absolut att köpa hus någon gång ändå för att vi vill bo så, och kanske utanför stan för att det är trivsamt, men som läget är nu skulle vi ändå behöva spara lite till.

    Vi har som sagt en utlandsresa planerad till jul (om Covid tillåter) för att vi inte längre orkar tänka "men tänk om jag är gravid!". Det går ju boka av resor, och är vi inte gravida då så har vi iallafall något trevligt att se fram emot :) blir det IVF i februari får jag se resan som en skön D-vitaminsuppladdning inför det.
  • Link92
    helle88 skrev 2021-04-29 10:30:49 följande:

    Hej! jag har hängt runt här i BIM-trådarna ett tag men började tröttna på att skriva upp mig på listor eftersom det känns så deppigt nu när vi har försökt så extremt länge. Har tappat räkningen, men tror vi kan va på försök 24-25 nu? tog ut min spiral i oktober 2019 och inget har hänt, vi har gjort en utredning som visar att inget är fel och det är bara att fortsätta. blablabla. Mitt dilemma är att de allra flesta av mina kompisar är gravida eller har barn. Jag skojar inte utan det kommer födas sju bebisar i kompisgänget den här våren/sommaren/hösten. Min bästa kompis ska ha barn i juli. Och nu har en annan nära kompis till min bästis hört av sig till mig och vill styra upp en babyshower. instinktivt vill jag inte gå på någon babyshower och jag vill inte anordna den. särskilt inte eftersom jag kommer vara den enda där som inte är gravid eller som har barn. och det naturliga samtalsämnet på en babyshower är ju barn och graviditet och jag är rädd att det kommer bli för jobbigt för mig att hålla god min i flera timmar när alla andra har en gemenskap och pratar om hur fantastiskt det ska bli att alla är föräldralediga samtidigt osv osv. Men jag vill ju att min bästis ska få en babyshower liksom! hon är värd det! och det känns konstigt att som bästa kompis inte vara med och fira? så missunsamt liksom! Ska jag plåga mig igenom detta eller säga som det är till hon som hört av sig att jag inte VILL??


    Jag plockade ut spiralen i juni 2019 så jag vet hur det känns. Vi har dock ett tidigt missfall i november/december 20 bakom oss, men det gör det inte enklare.. SÅ många kompisar har blivit gravida och fått barn också, en del som blev gravida när vi började försöka ska snart ha sitt andra nu.

    Nyfiken på hur ni blivit bemötta om vården. Vi har också gjort en utredning "som såg superbra ut" och fått höra att vi får remiss till IVF i februari -22 (när jag fyller 30) men tills dess är det egna försök. Hur ser det ut för er?

    Angående babyshower är det svårt att ge tips. Jag är all for att berätta om den sits man är i för det är det enda som dämpar min ångest. Så jag hade berättat det för kompisen och planeraren och kört på, men det betyder inte att det är rätt att göra så för dig <3
  • Link92
    helle88 skrev 2021-04-29 15:59:49 följande:

    Vi har fått beskedet att vi får remiss till IVF när vi försökt i två år - så det blir ju oktober/november för oss. vi är över 30 år båda två. Men det betyder ju inte att vi får börja med ivf i oktober/november utifrån att det är kö också, hur lång tid det tar från remiss till att man börjar vet jag inte... men jag och min kille lutar faktiskt åt att göra ivf privat i väntan på den offentliga vården. Jag är 32 nu och det är väl varken ungt eller gammalt, men jag är så stressad och mår så dåligt att jag inte tror att jag kan vänta till i vinter och må såhär dåligt under tiden. till vintern hinner jag fylla 33 och min kille 37 och vi vill ju gärna ha flera barn liksom, så vi känner väl också att vi har tiden emot oss litegrann. men ja, tills vi har bestämt oss för om vi ska göra ivf-försök privat är det ju bara att kämpa på hemma. verkar inte finnas några alternativ eller andra typer av behandlingar förutom IVF när det är oförklarlig barnlöshet.

    Jag funderar vidare på den där babyshowern <3 jag tror också att det är bäst att vara så öppen som möjligt. min bästa kompis, eller ja, alla mina kompisar vet mer eller mindre detaljerat om att vi försöker och att det inte går så bra. och de har oftast respekten att inte slänga fram för mycket barn och graviditetssnack när jag är med. men jag undviker också att träffa två gravida kompisar samtidigt. men just på en babyshower ställs det liksom lite på sin spets. oh well. vi får se hur jag gör. 


    Ja det där med två år har jag hört från andra också, men jag verkar vara den enda som måste vänta tills jag blivit 30. Det känns konstigt att vänta på att jag och äggen ska bli ännu äldre liksom..tar det sig inte nu ska jag nog be kliniken ringa upp och förklara sig.. är det väntetid kanske de kan skicka en remiss nu när vi försökt två år. Blä det är så jobbigt att man både ska vänta på sina cykler, på vården och allting känns det som. Och att IVF presenteras som den enda lösningen tycker jag är märkligt. De borde kunna kolla lite mer på typ äggkvalitet kan man tycka? Men vad vet jag.

    Det dryga här i Västerbotten är att de remisser man får via sjukvården går till samma privata klinik som vi annars skulle betala för, så jag antar att väntetiden blir detsamma oavsett..

    Jamen vi hoppas på graviditet!! :) Tänk vad mycket lättare livet kommer bli då :) jag har BIM i dagarna så tänkte testa imorgon bitti, är ÄL+11-13 nåt sånt då. Har en bra känsla, men det har man ju haft förr och blivit besviken.
  • Link92

    Nej men tjejer, visst ser ni vad jag ser? Testade bara för att vi hade tänkt dricka bubbel ikväll, BIM är egentligen inte förrän på måndag-tisdag till veckan. Testade med ett vanligt test från Babyplan och det är ju svagt men visst är det ändå positivt? Vågar inte lite på mina egna ögon!

  • Link92
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-30 07:02:21 följande:

    Jag ser definitivt ett streck! Åh wow! Stort grattis! <3 Du får fira med alkoholfritt bubbel <3


    Carina82 skrev 2021-04-30 07:05:06 följande:

    Iii absolut ett streck! Grattis :)


    MAKL skrev 2021-04-30 07:10:51 följande:

    Helt klart ett positivt test. Stort grattis! <3


    Molybden skrev 2021-04-30 07:17:02 följande:

    Superstort grattis! Det är ju ett tydligt plus! <3


    Tack!! Jag kände på något konstigt sätt det på mig, även om kroppen har känts precis som alla andra månader. Det är ganska exakt fem månader sedan vi plussade första gången och den graviditeten varade bara ca 10 dagar från plusset så det känns väldigt nervöst. Jag vågar inte riktigt fira ännu men är såklart glad! Det är ju väldigt nära två år sedan vi började försöka
  • Link92
    Steeph skrev 2021-04-30 07:42:53 följande:

    Men wow, GRATTIS <3 hoppas den lilla stannar!! har följt dig ett tag och du känner nog igen mig också. Du ger mig så mycket hopp nu att vi kanske också lyckas på egen hand innan ivf.


    Ja visst gör jag det! Tack så mycket! Hoppas såklart att det blir er tur så snart som möjligt, så ni slipper IVF :)
  • Link92
    Emmalucy skrev 2021-04-30 08:15:54 följande:

    Jävlar vad starkt det är för att ha en bit innan BIM!! :O GRATTIS!!! Och Babyplan mäter 25miu, så de är inte de känsligaste (den ligger på 10miu) så det är verkligen ingen spök det där! :D håller tummarna!!


    Jamen precis! Alla mina testa tidigt var slut så blev riktigt förvånad, det började synas väldigt tidigt så behövde inte hela väntetiden för att se resultatet. Tack!!
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet