Inlägg från: Cornellia |Visa alla inlägg
  • Cornellia

    Min son hatar min mat

    Spucks skrev 2021-04-06 10:25:21 följande:

    Jag är övertygad att 99% av kräsna barn är inte född att vara så, men uppfostrat till det - av föräldrar som tror att barnet svälter ihjäl om hen inte äter när och så mycket som föräldrarna tror dem ska.


    Ett frisk barn svälter inte ihjäl framför en full tallrik. Om ett barn inte äter någonting en hel dag eller mer, trots att hen aldrig har lärt sig att hen får någonting annat om hen vägrar och trots att det har aldrig varit någon maktkamp kring maten, då är någonting "fel" med barnet. Antingen är det en akut sjukdom, eller så är något annat som ligger bakom - t.ex. så har ju oftas autistiska barn problem med maten pga de kan inte hantera vissa konsistenser osv.


    Du skrev ju själv i ett senare inlägg att du lekte leker med barnen för att få dem att äta - tror du inte att det bidra till att dina barn blev väldigt kräsna? Det visste då ju att mamma absolut vill att dem äter och att dem därför kan använda maten som en maktmedel. Både till att få maten dem vill ha, och för att, som någon annan redan skrev, det är ett sätt att ha makt över sig själv (och sina föräldrar).


     


    Problemet med barn som äter på förskolan är ju att dom inte svälter av att inte äta middag, det ger bara ett tjurigt, hungrigt och ledset barn, men inte tillräckligt hungrigt för att äta det som står framför näsan. 


    Jag höll på i över ett år att köra "man äter det som serveras". Vidrigt. Barnet fick i sig det han behövde (på fsk), men familjelivet var ju riktigt hemskt iom att vi alltid hade ett hungrigt barn hemma. 


    Man väljer sina strider, vi valde att ha ett barn som fungerar i familjen, istället för att ha ett ständigt bråk.

  • Cornellia
    Spucks skrev 2021-04-06 11:52:52 följande:

    Om ditt barn åt på förskolan men inte hemma, så var det ju uppenbart inte så att barnet hade ett problem med maten, utan det måste har varit något annat bakom.


    Och ja, jag instämmer, jag väljer också mina strider och jag vill inte ha ständigt bråk - det är precis därför jag inte tänker bråka om maten. Antingen barnen äter, eller dem äter inte, det finns ingen anledning för mig att bråka om. Inte för barnen heller, för vad är det dem ska bråka om?


    Fast du inser väl att om barnet inte äter middag så blir inte kanske bråk kring just maten, men precis allt annat. Trötta, hungriga barn är som inte särskilt roliga att ha att göra med oavsett vad det handlar om. 
Svar på tråden Min son hatar min mat