Inlägg från: Anonym (Wert) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Wert)

    Slöjförbud för alla under 18år

    Anonym (hmmm) skrev 2021-04-06 11:11:20 följande:

    Det känna inte som om vi kommit långt när det gäller kvinnors frihet. Fortfarande är det oftas andra som bestämmer hur en kvinna/flicka gör med sin kropp - nu har vi bara gått från att förbjuda kvinnor att visa för mycket hud till att tvinga dem att visa mer.

    Jag vill kräkas när jag läser sådana här inlägg ... när folk jublar över hur kvinnors kropper blir kontrollerad och tom låtsas att det försvara deras frihet. Det är helt sjukt!


    Håller med. Den föreslagna lagen i Frankrike är bara den andra sidan av samma mynt.

    Att kalla något sådant för jättebra visar bara att man anser det vara rätt att andra ska ha beslutsrätt över kvinnors kroppar, det handlar bara om vilken typ av tvång man förespråkar.
  • Anonym (Wert)
    Kerstin52 skrev 2021-04-07 14:33:45 följande:

    Kanske dags att ta bort all religion och allt förtryck som hindrar kvinnor att leva sina liv som de vill. Börja med att rensa bort alla religösa friskolor inklusive de kristna och katolska osv. Förbjud all religös påverkan på barn, stoppa  dop och konfirmationer. Du måste vara 18 innan du får döpa dig eller konfirmera dig.


    Kanske skulle vi då också tvångskastrera alla som inte hade helt rätt åsikter i alla frågor (vem som nu skall bestämma det, kanske du Kerstin52 känner dig manad?). Det finns ju barn i helt sekulära familjer som förskjuts för att de är homosexuella tex.

    Om vi skall säkerställa att alla barn skall få leva som de vill utan felaktig påverkan blir det en grannlaga uppgift att säkerställa att så sker.
  • Anonym (Wert)
    Kerstin52 skrev 2021-04-07 16:10:45 följande:

    Vad jag menar är att kvinnors klädsel regleras av män. Om vi skall ha bikini, slöja, visar för mycket hud, visar för lite med mera. Redan när flickor föds tvingas de in i en klädsel som de inte valt, prinsesskläder, glitter och till och med bikinitoppar när de är 5 år. 

    Om vi är seriösa med ett slöjförbud för barn för att rädda dom från religiösa förtryck så bör det gälla alla religioner och alla sätt av förtryck. Är det rätta att tvinga ett barn in i en religion innan de är myndiga, oavsett om det sker med slöja eller dop - vad är skillnaden? Barnet har inte haft möjlighet att välja.

    Tyvärr handlar detta inte om att frigöra kvinnan och låta henne vara fri att klä sig som hon vill. Detta handlar om en förtäckt rasistisk kamp mot islam. Ingen bryr sig om killar som måste bära kippa eller som blir av med sin förhud. Ingen bryr sig om unga män som inte får raka sig utan tvingas odla skägg. 


    Önskan att reglera kvinnors klädsel har ju uppenbarligen inte med religion att göra. Se bara på lagförslaget i Frankrike som TS tycker är jättebra. Där vill man via lag tvinga kvinnor att klä sig på ett visst sätt och det är inte religiösa skäl som ligger bakom det. Så varför skall all religion förbjudas när viljan att kontrollera kvinnors kroppar handlar om makt och inte religion?
  • Anonym (Wert)
    KlantSmurfen skrev 2021-04-07 20:10:50 följande:

    ne, ett förbud för att bromsa slöjtvång p.g.a religion och viljan att kontrollera kvinnors kroppar p.g.a religion har ju uppenbarligen inte med religion att göra, det är bara det att jag får så jävla ont i hjärnan av att inte blanda in religion...i religion.


    Så du får ont i huvudet av att inse att drivkraften att kontrollera kvinnors kroppar finns oavsett man ger det religiösa förtecken eller inte.

    Ok, stackars, eller nåt...
  • Anonym (Wert)
    KlantSmurfen skrev 2021-04-07 22:58:26 följande:

    Du är inte ens kapabel att förstå religionens inflytande och drivkraft när jag varit snäll och citerat en del av det, men det är mej det är synd om...

    Jag ska försöka vara snäll om du vill vara snäll och skriva något vettigt som går att diskutera.


    Ta en Treo så kanske du kan tänka lite klarare. Du verkar inte fixa att ta in skriven text för närvarande.
  • Anonym (Wert)
    Flash Gordon skrev 2021-04-07 23:30:38 följande:

    Det handlar 100% om religion - i förhållande till staten.

    Laïcité.

    Separation av stat och religion.

    Det gäller alla religioner och ursprungligen var det riktat mot kristendomen. I kölvattnet av franska revolutionen.


    Så, när det sekulära samhället vill bestämma hur kvinnor får klä sig så skall religionen skyllas för det?

    Att försöka få bort tvång genom att införa andra tvång är bara två sidor av samma mynt.
  • Anonym (Wert)
    KlantSmurfen skrev 2021-04-08 00:23:07 följande:

    "Så, när det sekulära samhället vill" + "försöka få bort tvång genom att införa andra tvång" + "så skall religionen skyllas för det?"

    Jepp.

    "Att försöka få bort tvång genom att införa andra tvång är bara två sidor av samma mynt."

    Har du någon bättre ide?


    Vidhåller tipset om Treo.
  • Anonym (Wert)
    Flash Gordon skrev 2021-04-08 08:28:11 följande:

    Ingen bestämmer hur kvinnor får klä sig. Däremot sätter staten upp regler för religion inom det offentliga. Det gäller alla religioner.


    Att tvinga kvinnor att visa mer av sina kroppar än de själva vill är lika mycket ett tvång som att säga åt dem att täcka sig. Och då är det det sekulära samhället som vill sätta regelverket kring hur kvinnor skall få klä sig.
  • Anonym (Wert)
    Maya84 skrev 2021-04-10 02:45:35 följande:

    Att förbjuda en symbol som är menat endast för ett kön, och inte ett annat är att "tvinga kvinnor att visa sina kroppar"?

    Haha är du seriös eller skämtar du?

    En lag som hindrar att man separerar kön, och vill se en kvinna i samma sorts kläder som en man (som visar håret utan bli antastad av pilska kvinnor) är ingen bra ide, enligt dig då?


    Ett tvång blir inte mer rätt för att man tycker att man har ädla syften till det. Det ett slöjförbud gör är att säga till de kvinnor som av eget val vill täcka håret att de inte får göra det, dvs att inskränka deras rätt till självbestämmande över sina egna kroppar. Kan du verkligen inte förstå det, eller skämtar du?
  • Anonym (Wert)
    Maya84 skrev 2021-04-14 22:52:42 följande:

    Kvinnor? Det är tjejer under 18 år som diskuteras här, så lär dig skilja på vuxna kvinnor och barn. Barn på 8 år är så insatta i deras kultur och vad slöjan innebär så de har såklart "valt själva"?

    Deras föräldrar har absolut inte något med det att göra? De får inte välja sin sängtid, men de förstår och får välja en religiös symbol? Det låter rimligt enligt dig?

    "det gör att säga till kvinnor att de inte får göra det"

    Och det det också gör är att visa att de som tvingar de "kvinnor" till något de inte vill, som INTE gör det av  eget val, att deras "heder" och sexism inte accepteras på barn. Men du tycker det är rätt att ett barn ska ha som skyldiges att dölja sin "sexualitet", ? 

    Det säger mycket om dig...


    Såhär skriver du i inlägget jag besvarade i den citerade texten ?En lag som hindrar att man separerar kön, och vill se en kvinna i samma sorts kläder som en man (som visar håret utan bli antastad av pilska kvinnor) är ingen bra ide, enligt dig då?? (Inlägg #88 författat av dig). När jag svarar på din direkta fråga anklagar du MIG för att inte ha koll på vad vi diskuterar i tråden...

    Försök ha koll på dina egna inlägg så slipper du framstå som så obildad och obegåvad. Nu verkar det bara som att du famlar efter halmstrån för att du inte har några bättre argument, och det blir enbart pinsamt!
  • Anonym (Wert)
    KlantSmurfen skrev 2021-04-15 00:50:42 följande:

    //


    Hur har du det med huvudvärken?
  • Anonym (Wert)

    T


    Flash Gordon skrev 2021-04-15 06:43:02 följande:

    Skolverksamhet. Får inte förekomma religiösa symboler i skolverksamhet i Frankrike. Gäller alla religioner och alla kön. Inget särskilt mot muslimska kvinnor alltså. Gäller muslimska män också, till exempel. De får heller inte följa med på skolutflykter iförd slöja.


    Jodå, det får förekomma religiösa symboler i skolverksamhet i Frankrike, så länge det är i friskolor. Vad ett sådant här beslut gör är att driva de barn som riskerar bli utsatta för religiöst förtryck än mer in i sina förtryckares våld eftersom det ju naturligtvis är viktigare för de föräldrar som anser att religiösa lagar och regler skall följas att barnen finns i miljöer som tillåter (eller till och med uppmanar) till det.
Svar på tråden Slöjförbud för alla under 18år