• Fjonkis

    BIM maj

    BIM-tråd

    4/5 JosHed

    5/5 Stjärnhimmeln

    7/5 Amandaannn

    7/5 DrLavernius

    10/5 Elise96

    10/5 Fjonkis

    Hej. Nu är det dags för första försöket med tredje barnet. Vi har två barn som blir åtta och fem år i år. Känns kul och läskigt att börja om.

  • Fjonkis

    Jag beställde massa graviditetstest idag. Jag är en riktig testoman och vet att jag kommer sitta och analysera graviditetstest redan innan bim haha.

    Men alltså mina känslor kring detta är verkligen som en berg och dalbana. En önskan om graviditet och bebis tar upp nästan all min tankeverksamhet om dagarna. Jag längtar otroligt mycket. Samtidigt är jag rädd för jag har mina tidigare graviditeter mått fruktansvärt dåligt med hyperemesis gravidarum. Sen är det så smidigt i livet nu med våran familj. Större barn osv, min man är taggad och tänker att den kommer vara självklar när den väl kommer och det är väl så men jag tänker ?tänk om? hela tiden om allt. Men mest är jag orolig för att genomgå en till hyperemesis graviditet, även om det inte behöver vara så att jag får det. Jag har gjort en operation som gör att jag inte kan kräkas också. Hur ska det gå då?

    Jag vill ha ett till barn jag velar inte men är samtidigt orolig och tänker lite för mycket.

  • Fjonkis
    Hoppas2022 skrev 2021-04-11 22:28:09 följande:

    Jag känner igen mig i detta. Att bli gravid tar all min tankeverksamhet om dagarna med. Fantiserar om hur sött det är med två små syskon som leker med varandra. Men samtidigt är jag livrädd när jag tänker på hur allt ska gå. Oroar mig för många saker samtidigt som jag har total bebisfeber. Jag försöker verkligen hålla distans till allt detta och försöker ta allt som det kommer. Men det är inte lätt.


    Skönt ändå att det inte bara är jag. Det är ju ändå stort, en bebis till förändrar ju allt, inte konstigt att man tänker dessa tankar.
  • Fjonkis
    JosHed skrev 2021-04-12 12:29:29 följande:

    Verkligen! Det segar sig fram xD min men slutade nyss och började testa med ägglossningsstickorna idag. Antagligen inte ägglossning för ens till helgen, men man ska ju börja några dagar tidigare med de digitala! Hoppas tiden går snabbt xD är du en sån som testar mycket gravidtest innan BIM? Jag tänker alltid att jag ska hålla mig men sen så testar jag alltid någon dag innan ändå xD mina två graviditeter har inte visat sig på stickan för ens dagen innan BIM eller BIM men man kan ju alltid hoppas xD


    Lyx ändå att din mens är slut och du har äl snart. Jag ska få mens på onsdag och det går såååå långsamt nu alltså. Två veckor kvar tills jag har ägglossning. Tänker också att jag ska hålla mig men jag känner mig själv och vet att jag kommer börja testa på bim -6 typ haha
  • Fjonkis
    FruBjörk skrev 2021-04-13 09:28:27 följande:

    Mina känslor är också väldigt mycket upp och ner. Våra barn är också stora nu, de ska fylla 9. Hur ska det gå att börja om, tänk om det blir komplikationer vid förlossning osv. Mina tjejer kom i v 30 pga livmodersavlossning. Ena tvillingen slutade andas och var livlös när de tog ut dem men de fick liv i henne igen.

    Tänk om det händer något liknande igen? Men samtidigt har jag en stor önskan om att få vara med om en mer normal förlossning. Men det kan man ju inte veta hur det blir.. Ibland kan jag drömma mardrömmar om det. Samtidigt som jag längtar något så oerhört mycket.


    Åh fy vad otäckt, du menar att moderkakan lossnade? Det gjorde den på min mamma också när jag skulle födas. Så istället för att komma i januari kom jag i mellandagarna. Sån tur att din ena flicka klarade sig! <3 Men det är ingen högre risk att det skulle hända igen eller? Man kanske får mer kontroller och så? Jag tänker också att något ska hända, att bebisen är sjuk. Jag tänker mycket på covid också. Att det kanske är dumt att bli gravid nu och sådär. Men jag känner att vi kan inte vänta mer nu.
  • Fjonkis
    JosHed skrev 2021-04-14 11:15:22 följande:

    Men du vet att du inte är gravid denna månad? Utan bara inväntar mensen? Segt! Hoppas tiden går snabbt för dig. Tycker den segaste tiden är mensen och sen typ veckan efter ägglossning xD Innan ägglossningen så har man ändå det att se fram emot och sen börjar det ju närma sig BIM. Men de tiderna är låååånga!


    Ja jag vet att jag inte är gravid. Vi har vart försiktiga och kört med kondom fram tills nu ungefär, jag har mens och så nu.

    Så nästa ägglossning blir första försöket:). Veckan efter ägglossning ja, gud vad lång den veckan är haha. Ser inte fram emot den. Men jag tycker ändå det är spännande sen när man kan börja testa sig, sitta och analysera testen och prova massa olika haha. Om vi här i denna gruppen blir gravida borde vi skaffa en liten privat grupp på fb där vi bara är 40-50 pers och kan följas åt.
  • Fjonkis
    JosHed skrev 2021-04-16 07:48:49 följande:

    Hade ju varit supermysigt! Kunna följas åt lite mer ordentligt än de här superstora grupperna på typ 1000 personer!


    Ja men eller hur! Är med i en sån grupp som startades när jag var gravid med dottern. Det blir så mycket mer personligare, fin stämning och kul att nu fem år senare fortfarande följa barnen och mammorna.
  • Fjonkis
    Amandannn skrev 2021-04-15 18:35:23 följande:

    De lät ju som en jätteskojjig idé!


    Ja det tycker jag också. Har svårt för de där stora ?mammagrupperna? som annars blir.
  • Fjonkis
    lilly439 skrev 2021-04-15 19:48:43 följande:

    Låter som oss! Vi har skyddat oss med kondom och första försöket blir nästa ägglossning som blir någon gång i början av maj! 

    Hur lång är din cykel?


    Spännande :)

    Min cykel är vanligtvis 28 dagar. Men nu denna månaden var mensen en dag sen och det står att min cykel är 30 dagar utav någon anledning.

    Din då?
  • Fjonkis

    BIM-tråd

    1/5 FruBjörk

    1/5 JosHed

    5/5 Stjärnhimmeln

    7/5 Amandaannn, Jeannollåtta

    8/5 MBL1712

    9/5 DrLavernius

    9/5 Hoppas2022

    10/5 Juniprinsen, Elise96

    12/5 Fjonkis

    13/5 QueenS

    15/5 Ugglans

    18/5 muffins88

    19/5 Inorina

    21/5 Secret A

Svar på tråden BIM maj