Inlägg från: Juniprinsen |Visa alla inlägg
  • Juniprinsen

    BIM maj

    Halloj!

    Får man haka på här? :)

    BIM 10/5, första försöket att baka andra barnet

    (har en pojke född 2013).

    Ny partner som inte har barn sedan tidigare så har absolut ingen aning om hur lång tid det här kommer att ta.

    Kan nämna att det var lång leverans på ettan men nu är det ju ny partner så vet inte hur kompatibla vi är rent fertilitetsmässigt. (Gällande fertilitet kan jag även nämna att jag är inne på 37 året...)

  • Juniprinsen

    Skrev häromdagen men missade att läga till mig i BIM-tråden (är helt ny här på forumet   

    Här kommer en updaterad lista:

    BIM-tråd

    1/5 FruBjörk

    4/5 JosHed

    5/5 Stjärnhimmeln

    7/5 Amandaannn, Jeannollåtta

    8/5 MBL1712

    9/5 DrLavernius

    9/5 Hoppas2022

    10/5 Juniprinsen, Elise96, Fjonkis

    13/5 QueenS

    15/5 Ugglans

    18/5 muffins88

    Ser att vi är flera som har BIM 10/5  Ser fram emot att följa er alla och era resor i att baka bebis! 

  • Juniprinsen

    Tack för välkomnandet till MBL1712 och välkomnar även inorina till gruppen, spännande med (planering för) första :)

    Angående vaccination så resonerar jag likt Hoppas2022.

    Jag är inne på 37 året, har tidigare i livet haft svårigheter i att bli gravid och känner inte att jag kan vänta vare sig till att pandemin är över eller till jag har fått vaccinet innan vi börjar försöka. Sedan får vi ta det därifrån tänker jag och resonera med sjukvården när det är dags för vaccin.

    Sambon har ju inga barn sedan tidigare heller vilket spelar stor roll; vill ju att han också ska få möjligheten till ett biologiskt barn innan det kan vara för sent för oss.

    (Och jag själv är väldigt sugen på en liten dotter (eller son! :) )

  • Juniprinsen

    Här kommer ytterligare ett svar på ÄL frågan.

    Jag fick min spiral avlägsnad nyligen och har bara haft en cykel sedan dess (mensen kom tilbaka direkt som tur är). Vi försökte inte under den cykeln och har heller inte räknat ÄL. Inser att det nu är dags att jag lär känna min kropp och cykel och försöka räkna ut när jag har ÄL. Antingen genom att försöka tyda kroppens signaler eller med hjälp av test som jag inte riktigt vet om jag tycker är ett bra verktyg eller stressande...

    Enligt min nyinförskaffade app ska min ÄL inträffa under morgondagen, men vad jag har förstått kan det ju diffa flera dagar hit eller dit. Satsar dock på chans till romans i morgon kväll Flört

  • Juniprinsen

    Tack för input. Fakta är bra! Jag är i vanliga fall något av ett kontrollfreak :)

    Jag provar denna cykeln utan ÄL-test så får vad som händer. Ska försöka följa 1177s råd om att ligga ett visst antal gånger i veckan :p Men kan mycket väl vara så att jag tar till ÄL test nästa månad om vi fortfarande försöker då (räknar med det). Sju månader ska förresten vara medel för ett par att bli gravida. Kanske inte så mycket pepp inser jag, men ändå bra att veta att det är helt normalt om det tar lite tid.

  • Juniprinsen

    Joshhed: wow!! Grattis!!

    MBL1712: hur går det för dig med testning och försök? :)

  • Juniprinsen

    Halloj!

    Jag kollade upp det där med kaffe (pluggar själv och vill gärna ha granskad forskning som stödjer eventuella resonemang).

    Intag upp till 200 mg om dagen koffein var helt ok, det motsvarar ungefär 2-3 koppar bryggkaffe/dag.

    Vilket är helt inom min egen konsumtion, skönt :)

    För övrigt tror jag att jag har ÄL idag (eller precis haft).

    Varit omöjligt att få till det under veckan, men blev lite härligt mys i kväll när grabben var på träningen:) jag har ju svårt att bli gravid (1,5 års försök med första och hittills enda barnet, och då var jag på rätt sida av både 30 och 35 strecket :/ ) men är ändå pepp nu och kan inte låta bli att hoppas ????

  • Juniprinsen
    FruBjörk skrev 2021-04-29 09:32:18 följande:

    Jag har inte skrivit så mycket här då jag mått så dåligt. För 2 veckor sedan hade jag troligen äl. Dagen efter fick jag symtom på covid och 2 dagar senare testade jag positivt för covid.

    Vi hann mysa två gånger innan jag blev sjuk, men känns ju inte så troligt att det blev nåt. BIM borde vara på lördag/söndag. Tänker inte testa om det inte skulle vara så att mensen är sen. Har dock inga symtom.


    Krya på dig! Hoppas att du inte varit allvarligt sjuk?

    Förstår att "mysande" kanske inte varit i fokus när du varit sjuk, du får mysa mer nästa månad när du förhoppningsvis är frisk {#emotions_dlg.flower}
  • Juniprinsen
    mangelica skrev 2021-04-30 07:42:00 följande:

    Äl+4 idag. Idag känner jag mig som vanligt. På äl+2-3 så hade jag värk i magen, långt ner något åt höger. Ingen aning av vad jag kände, men man inbillar sig ju att man kanske hade äl lite tidigare och att ägget fäste haha xD. Jag ska försöka hålla mig tills på måndag med ett första test. Är då på äl+7. Har köpt hem så mycket tester, så nu behöver dem ju användas med haha. Jaja, vi ska till husvagnen i helgen och hoppas att inte tänka på det så mycket då, så kanske helgen går fort. Hur går det för er andra? Någon som ska göra gravtest snart? :)


    Jag har också BIM 10/5 precis som du:) vi är hela fyra personer i tråden som har det :) och ska försöka vänta lite till innan testning. De tidigaste resten jag sett (inte kollat jättenoga dock) ska kunna ge resultat vid BIM -6 så ska verkligen försöka hålla mig till 4/5. Får se hur det går :)
  • Juniprinsen
    Stjärnhimmeln skrev 2021-04-30 16:41:43 följande:

    Analyserar för fullt här. Förra månaden kom mensen på äl+13, imorgon är jag på äl+11.... så imorgon tänker jag nog testa... med ett cb testa tidigt. Någon som har erfarenhet av de?


    Här är en till som gärna tar emot synpunkter på testa tidigt-test
    RFSL har tidigt-tester som finns på apoteket, någon som använt dessa och vet om de är bra (alternativt förslag på andra märken av tidigt -test)? 
Svar på tråden BIM maj