• JosHed

    BIM maj

    Någon mer som har ägglossning nu? Fick positivt på CB advanced digital (fast gubbe) idag så vi låg lite imorse och ska köra imorgon och söndag med - så hoppas vi någon simmare vill fastna!

    Har haft mellan 24-26 dagars cykel innan i livet så brukar ha lite kortare än medel. Får se vad jag landar på denna gången (vet ju inte om det är regelbundet än!)

    Hur lång cykel har ni andra?

  • JosHed
    Stjärnhimmeln skrev 2021-04-17 12:00:42 följande:

    Börjar närma mig äl, 4 dagar till ungefär. Tänkte börja testa med stickor i morgon. Min cykel är 30-31 dagar.


    Spännande! Hoppas du får positivt test snabbt ?? Jag är på dag 12 i cykeln nu
  • JosHed
    Hoppas2022 skrev 2021-04-19 09:28:06 följande:

    En fråga till någon kunnig inom äl-test som kanske vet här?

    Jag fick starkt utslag på äl test igår på CD 7. Inte lika starkt som kontrollstrecket men nästan lika. Hade lite äl känningar men inte så mycket som jag förvänta mig vid äl. Idag var äl-testet negativt men jag har mer äl känningar idag. Har inte fått ont i äggstocken ännu vilket jag brukar få i några timmar innan alla äl symtom försvinner men har mollande värk så jag tror det kommer ikväll. Hur ska jag tolka testen? Har äl redan varit igår eller kommer det idag? Upphör LH stegringen samma dag man har äl eller i samband med att man haft äl? Vi tänkte mysa ikväll eftersom det står att störst chans att bli gravid är om man har sex 24-48 timmar efter positivt test men om äl redan varit igår så är det ju försent.


    Jag hänger inte riktigt med i texten och är ingen expert - men svarar ändå hehe ;) har du haft ett positivt ÄL-test så är ju ÄL 24-48 timmar efter. Sen lever ju ägget i 24 timmar. Så först två dygn efter ett positivt ÄL-test så kan det ju vara försent, men det kan ju även gå 3 dygn efter innan det är för sent. Endast ett positivt ÄL-test visar ju på stegringen, enskilda test säger inte så mycket då det kan gå upp och ner hela tiden. Sen kan ju kroppen försök ägglossa med men inte lyckas. Kanske försöker den igen senare samma cykel eller så hoppar den över en cykel.

    Gjorde jag det klarare?
  • JosHed

    [quote=81077034][quote-nick]Hoppas2022 skrev 2021-04-19 16:39:23 följande:[/quote-nick]Tack för svar :) Ja, svårt att förklara min situation men fysiskt så känner jag att ägget inte släppt ännu men att det blir av ikväll eftersom jag har ökad mollande värk vilket jag brukar ha fram till ägget släpper. Men äl testet var positivt igår och negativt idag. Vad jag är förvirrad över är om ägget redan släppt eftersom testet är negativt idag? Eller om testet visar negativt samma dag som ägget släpper?[/quot]

    Men det var positivt då? Tyckte jag läste att det inte var riktigt lika starkt som kontrollstrecket och då är det inte positivt. Jag hade starka testet typ hela tiden förra månaden men blev positivt tillslut (starkare än). Så i så fall kanske du hade haft ett starkt test idag om du tagit ett? De kan ju gå upp och ner som sagt så man kan liksom inte utläsa när ett ägg är på G utifrån icke positiva test (stod det på kartongen jag hade).

  • JosHed


    Kan man säga att ägget släppt när man får en sån tempökning efter positivt ÄL-test?
  • JosHed

    Ägglossningen sker ju 24-48 timmar efter positivt ÄL-test (så idag eller imorgon då) så om ni kan få till det idag så det ju kanon! Ägget livet ju 24 timmar med så borde vara tid kvar <3 


    Stjärnhimmeln skrev 2021-04-21 07:21:10 följande:


    Åh nu la sig bilden fel ;) men strunt samma. Heeeemska äl känningar igår, så jag har några timmar varje äl. Hoppas innerligen det innebär att ägget släpper nu. Tänkte igår kolla med tempen men av erfarenhet sedan tidigare graviditeter så lyckas jag aldrig med det.. så borde inte försöka.

    Dock stressad över att inte fått till något ?mys? igår pga värken.... får ju så satans ont...
  • JosHed
    muffins88 skrev 2021-04-21 10:27:46 följande:

    Hej! Lägger till mig i tråden efter att ha fått min mens idag efter två dagars försening och negativa gravtest. *suck* men på det igen. Är egentligen bara vårt första riktiga försök efter att min cykel kommit igång efter spiralen. Funderar på att kanske prova bisolvon denna cykel.. vågar man? Hmm.

    BIM-tråd

    1/5 FruBjörk

    4/5 JosHed

    5/5 Stjärnhimmeln

    7/5 Amandaannn

    9/5 DrLavernius

    9/5 Hoppas2022

    10/5 Elise96

    10/5 Fjonkis

    13/5 QueenS

    15/5 Ugglans

    18/5 muffins88


    Åh vad tråkigt med mensen! Drygt när den är två dagar sen med :( 
  • JosHed
    Stjärnhimmeln skrev 2021-04-21 12:21:13 följande:
    Hur går det för dig? 
    Fick positivt ÄL-test i fredags. Enligt min väldigt, dåliga ska tilläggas, tempning så hade jag nog ägglossning i lördags (testar inte med en sån superkänslig termometer utan en vanlig). Vi fick till det både fredag och lördag så hoppas hoppas det tog sig denna gång. Det får vi ju inte svar på för ens om typ 2 veckor :( Så jäkla lång väntan!
  • JosHed
    lilly439 skrev 2021-04-22 19:06:26 följande:

    Hur resonerar ni kring Covid och vaccinet?

    Jag har ägglossning första veckan i maj samtidigt som jag läst att vaccinet blir tillgängligt från mitten av maj. Och man rekommenderar inte gravida att vaccinera sig.

    Hur tänker ni?


    När det blir okej för alla att ta det så tänker jag boka in en vaccinationstid då jag vet att jag är slutet på en mensperiod (har regelbunden menscykel). Då vet jag att jag inte är gravid och är jag gravid hinner jag avboka tiden! Så kan man ju ändå köra den månaden då ägglossningen brukar vara någon vecka efter (hörde att det ej var farligt att bli gravid efter vaccinationen). Så kan man boka nästa dos till nästa mens!
  • JosHed
    lilly439 skrev 2021-04-23 07:38:02 följande:

    Tack för svar! 

    Jag har ägglossning första veckan i maj som sagt och vaccination för alla över 18 ska dra igång i mitten av maj vad jag kunnat läsa mig till, så jag funderar faktiskt på att inte försöka denna ägglossning som kommer utan "ta ansvar" och vänta in vaccinationen.

    Det kryper i hela kroppen för jag VILL så gärna bli gravid nu-nu. Men, det blir nog tryggare i längden om man hunnit vaccinera sig. Läste dessutom att ett Corona-pass troligtvis blir tillgängligt från 1 juni och det kan komma att användas inte bara utomlands utan även för aktiviteter i Sverige. Känns som man vill vara en av dem med "godkända" papper helt enkelt.


    Förstår helt ?? Jag tänker absolut ta mitt ansvar så länge jag inte är gravid :) går ju att göra ganska smidigt mellan försöken tänker jag! Hinner jag innan graviditet så är ju det kanon, blir jag gravid är det kanon! :) jag planerar inte att resa utomlands innan coronan är över/helt under kontroll så det är inget superviktigt. Kan jag inte vaccinera mig pga gravid så är det ju så, då får jag leva så som vi gjort senaste året tänker jag :) sommaren beräknas bli lugn ändå så hoppas på det bästa!
Svar på tråden BIM maj