Inlägg från: Anonym (Stockholm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stockholm)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Det beror på vart du bor, i Stockholm rekommenderar jag Läkarhuset Odenplan all dagar i veckan. Ansvariga är barnkirurg/kirurger med lång erfarenhet,jag var där för 8 respektive 1 år sedan och alltid lika proffsigt.Man märker knappt att det är klart och väntar på att han ska börja. Ring första dagen efter födseln så får du tid inom ett par veckor beroende på när du föder. De har fullt upp så vi fick tid 3 veckor senare under våren och längre på hösten.Superfint resultat och de har avtal med landstinget. Mina söner grät knappt något, de lägger en liten bedövning och 2 Alvedon, de gråter lite av sprutan men inte mer än när de tar PKU provet. Lycka till!

  • Anonym (Stockholm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 14:37:50 följande:

    Hur kommer det sig då att kvinnlig könsstympning är olagligt trots att det förekommer att föräldrar åker utomlands och gör det där och sedan får konsekvenser?


    Alla gör exakt vad de vill med sina barn, en del införskaffar p-piller vid 12-års ålder,andra tvingar barnen till abort, andra är veganer,andra kräver att deras 10 åring ska betraktas som det motsatta könet och det har också varit på tapet att barn som är 15 ska få operera könet så vad folk på FL tycker ger jag blanka f*n i faktiskt och de bör också du göra och helt enkelt inte svara på dessa inlägg..alla sköter sina barn på sitt sätt. Att ta bort en hudslamsa är det mer smärtsamt än att tvinga sin 13- åring att genomgå abort (är väldigt vanligt med sådana trådar på FL där en stor majoritet tycker att man antingen slänger ut dottern om hon inte gör abort eller tvingar på annat sätt..Sverige i ett nötskal..okej att bjuda in 13- åringens pojkvän som uppenbarligen utnyttjar dottern är helt okej enligt vissa men omskärelse är helt fel..att vara under influensen av diverse berusningsmedel är inte heller lika illa som att omskära sitt barn..:gissa vilken av kategorierna är återkommande under mina år som behandlare och utredare inom just psykiatrin...

    Mitt tips svara inte..kommer inte heller att svara eller skriva fler inlägg då jag inte har mer tid för andras åsikter.Jag står fast vid mina och kommer alltid att göra det.
  • Anonym (Stockholm)
    Spucks skrev 2021-04-07 17:30:36 följande:

    Du jobbar/jobbade definitivt INTE inom psykiatrin. åtminstone inte som pykolog eller liknande. Någon med pykologislkt utbildning skulle aldrig argumentera som du gör, vilket är det gamla löjliga "Sluta klaga, andra har det värre!"


    Nej jag är LÄKARE inom psykiatrin sedan flera år tillbaka :) Så ett halvt rätt för din gissning ;)
  • Anonym (Stockholm)
    Spucks skrev 2021-04-07 17:30:36 följande:

    Du jobbar/jobbade definitivt INTE inom psykiatrin. åtminstone inte som pykolog eller liknande. Någon med pykologislkt utbildning skulle aldrig argumentera som du gör, vilket är det gamla löjliga "Sluta klaga, andra har det värre!"


    Centralt inom psykiatrin och generellt inom medicin är coping mekanismer som delvis förklarar urvalet av patienter inom olika specialiteer.

    Dvs det är inte hur du har det utan hur du tar det.
  • Anonym (Stockholm)
    Anonym (a 2) skrev 2021-04-07 18:54:31 följande:

    Tråkigt med läkare som har sådan människosyn.

    Bara för att det finns värre saker än omskärelse rättfärdigar inte det att oåterkalleligen skära bort en del av en bebis kropp.


    Acceptans kallas det..alls gör vi olika val här i livet och oavsett om man delar åsikt eller inte så betyder det inte att ens egna åsikt eller beteende är det rätta.
  • Anonym (Stockholm)

    Jag tycker att du ska kolla upp stället innan du bokar tid,det finns många privata aktörer men jag känner mig endast trygg om det är en läkare faktiskt med (barn)kirurgisk inriktning.Kolla gärna om de har avtal med landstinget och googla efter recensioner eller dylikt om det inte är en helt etablerad sida.För ett antal år sedan fanns det en stafettläkare eller omegan ens var läkare men uppenbarligen utan koll på anatomin då flera av barnen kom in till Akademiska och de gjorde ett oväntat besök på kliniken som var i hans hem eller liknande och där var det blod och smuts och liknande.Han är inte verksam längre,men man vet aldrig vad folk hittar på när det finns pengar att tjäna (Ex Södertäljeområdet vara förra året så var det en sk läkare utan kirurgisk kompetens från Sverige iallafall som gjorde buk-och bröstplastik med lokalbedövning hur någon nu vågar gå med på detta..samma sak där smuts och blod överallt)..en enkel googling på den verksamma hjälper oftast om det är någon dåre som är i farten. I andra länder finns det specialister som enbart gör detta och då är det inte några stora summor vi pratar om.

    Det är laserteknik som används och tar några sekunder,innan så bedövas barnets kring förhuden och man väntar givetvis tills bedövningen börjar verka. Det är vanlig Xylocain utan adrenalin som används( oseriösa kan använda allt möjligt men adrenalin ska inte användas där det är mkt kapillärer dvs små blodkärl ex fingrar,genitalier etc. Efter så lägger de 2 små kompresser med vitt vaselin och 1 Alvedon supp och om det behövs så kan man ge vid behov(behövs inte för de allra flesta).

    Lasertekniken är skonsam och det är inga rakblad som används (har läst en del i tråden där det nämns rakblad till höger och vänster).

    Kvinnlig ?omskärelse? där använder de rakblad och det är riktigt vidrigt och smärtsamt för de som utsätts. Att sen se de stackare simningen kan menstruera,ha samlag eller föda barn utan kirurgisk hjälp innan..ja det är inget att leka med utan väldigt hjärtskärande.Att ens jämföra det med manlig omskärelse är ett hån mot de utsatta kvinnorna. Så ?simpelt ?som en förhudsinflammation hos barn sk balanit gör väldigt ont och orsakas av att bakterier ansamlas under förhuden som är trängre hos små barn..då erbjuda man oftast en remiss till barnkirurgisk klinik som åtgärdar det och det är vanligare än man tror..man kan också sitta och vänta ut detta och spola rent med natriumklorid men många väljer att efter en eller ett år ggr avlägsna förhuden trots att det brukar bli bättre med åren.Detta är valfritt och ingen absolut medicinsk indikation men många föräldrar önskar remiss eftersom det underlättar rengöringen.

  • Anonym (Stockholm)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 21:36:36 följande:

    Jag gjorde det på en privat ställa. Precis jag ringde, hade dem tid after 3 dag, så det var inte länge väntatid. Du för kolla på internet, där du bör


    Jag vågar inte bara googla och boka utan vill veta att andra har bra erfarenheter först, men jag får antagligen hitta något bättre ställe att ställa frågan på och förhoppningsvis få lite erfarenheter när det börjar bli dags. Tack!

    Men en fråga, hur lång tid tog själva omskärelsen, dvs hur länge höll de på tills allt var klart? Jag kommer inte klara av att gå in där själva omskärelsen kommer ske, utan pappan får gå in med honom, men vill ändå veta hur lång tid det tar ungefär om du minns.[/quote]

    Allt som allt med bedövning och innan den verkar så Max 10 minuter. Läkaren lägger en bedövningsspruta som tar några sekunder och då under själva förhuden. Sedan går läkaren iväg och låter bedövningen verka.Av själva sprutan blir barnet ledset och då kan man trösta genom att amma om man nu gör det. Efter kanske 5 minuter kommer läkaren tillbaka,nu när bedövningen haft effekt kan de spruta lite mer eftersom själva insticker inte gör ont då området är bedövat.Sedan frilägger de med ett trubbigt instrument. Lyfter upp förhuden och lägger en peang liknande föremål så att han vet var han ska lasra bort. Det tar sedan Max 30 sekunder så är det klart. Jag stod och väntade på att han skulle börja men så var det redan klart. På med 2 kompresser och vitt vaselin,en Alvedon supp och de spänner blöjan och sedan byter du efter 2 timmar om barnet inte bajsat dvs. Du får ett papper med tydliga instruktioner och vill du så sitter du i hörnet och så får du bebisen när de är klara. Allt som allt med påklädning och amning etc tog det 20 minuter varav själva ingreppet en bråkdel av detta. De flesta populära och seriösa har längre väntetid än 3 dagar och de har flera parallella när bedövningen verkar.
  • Anonym (Stockholm)
    Spucks skrev 2021-04-07 21:42:44 följande:

    Nej, du är verkligen ingen läkare, som jag skrev innan, så okunnig som du är. Det finns många varianter av kvinnlig könsförstumpning och den där "allt" skärs bort och vaginan sys ihop till en stor del är "bara" en (den värsta) av dem. Det finns även en version där ingenting sys ihop och olika grad av omskärelse - den "ringsta" där det är "baba" klitoris som tas bort. Då behövs ingen kirurgisk ingrepp för att ha samlag eller föda barn. Det handlar mest om att kvinnan tappa lusten, eftersom det inte anses som okej att kvinnor, som män, blir kåt och känner lust vid samlag.

    Så tycker du att det är okej att omskära kvinnor om man "bara" skär bort klitoris, och gör det på samma sätt som man gör det hos pojkar, dvs. av en läkare, med smärtlindring och med "moderna" metoder (dvs inte rakblad)? Om inte, vad är skillnaden?




    Du verkar ju sååååå himla insatt du själv och gör massa uttalande och det är skrattretande att du gör en bedömning av mina medicinska kunskaper och fakta efter att du gjort vad..en Google sökning eller en vända på FL.

    Var har jag skrivit att alla behöver uppsöka vård efter kvinnlig omskärelse/könsstympning? De som man ser inom vården är just de som behöver kirurgiska åtgärder inför bla barnafödande och menstruation därför är det rutin att man numera ska fråga alla som skrivs in på mvc om de har blivit omskurna.
  • Anonym (Stockholm)

    Diskussionen handlade inte om kvinnlig omskärelse men anledningen till att man frågar är just om man behöver åtgärda något innan efter eller i anslutning...jag har inte sagt att jag har några specifika kunskaper i kvinnlig omskärelse då det helt enkelt inte intresserar mig men just de fall i de områdena jag arbetat i och där jag gjort mina utbyten och varit verksam i både innan och efter min utbildning har varit allvarliga fall och har varit flera fall inte enstaka...det skrevs att du är inte alls någon läkare xflera och att jag inte jobbar hittan eller dittan och en bild säger mer än 1000 ord av onödig diskussion..

    Det som däremot tas upp under virologi kurserna är vetenskapliga artiklar som visar minskad risk för bla HIV om man är omsluten och demografisk i bla Afrika är detta tydligt. Det är bara att googla så kommer massor av artiklar upp från seriösa sidor bla pubmed.

    Alla gör som de vill och jag kommer absolut att förespråka manlig omskärelse för egen del då jag är övertygad om att det finns positiva aspekter bla vetenskaplig bevis för minskad risk för könssjukdomar och jag kommer att omskära alla mina söner. Kvinnlig omskärelse oavsett form finns det inget positivt eller rimligt med så det skulle aldrig falla mig in.För mig är det klart som korvspad och alla gör som sagt exakt precis vad de vill med sina barn och sin uppfostran och jag utgår från att alla vill sina barn väl oavsett om man gör plastikkirurgi på utåtstående öron, betalar för sin tonårings bröstförstorning eller omskär sin pojke. Det är upp till var och en och alla sköter sitt helt enkelt. Tack och hej från mej,orkar inte skriva längre då jag har annat att sköta nu. Ha det gott!

  • Anonym (Stockholm)
    Spucks skrev 2021-04-07 22:22:39 följande:

    Nej, jag behöver inte googla för att ha kunskap om något som inte är en hemlighet - tex kvinnlig könsförstympning.

    Du beskrev hur en omskärelse hos kvinnor/flickor ser ut och din ordval var heltklart generaliserad, du trodde alltså uppenbart att det är så allt kvinnlig omskärelse ser ut. 

    Men eftersom du nu låtsas som om du visste att det finns olika former och verkar nur vara överens med mig att det finns former som visst går att jämföra med att skäre bort förhuden, återkommer jag till min fråga, som du inte har besvarat. Men snäll som jag är, kopierar jag den, så du slipper scrolla upp:

    "Så tycker du att det är okej att omskära kvinnor om man "bara" skär bort klitoris, och gör det på samma sätt som man gör det hos pojkar, dvs. av en läkare, med smärtlindring och med "moderna" metoder (dvs inte rakblad)? Om inte, vad är skillnaden?"

    Btw: Om detta är ett riktigt examensbevis och tillhör dig, borde universitetet kanske tar itu med fuskandet bland studenter. 


    Detta var innan fuskande studenter kom in, då det krävdes 20.0 (alla MVG som det då hette)i kombination med 1.8 på högskoleprovet. Men absolut bör man ta itu med de som fuskar ingen skulle bli gladere än mig faktiskt ,håller helt med dig:)
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?