Inlägg från: Anonym (tvillingmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tvillingmamma)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Nu vet jag inte varför ni ska göra det, men om det är av religiösa skäl undrar jag varför er gud skapade pojkar med förhud om det inte är meningen att de ska ha någon? Om det är av kulturella skäl blir det ännu märkligare. Ni vet att förhuden fyller en funktion va? Den skyddar ollonet. Visst klarar man sig utan, men den bör inte tas bort i onödan och det bör vara ett eget val. Jag har en son och en dotter och skulle ALDRIG skära i NÅGON av dem utan medicinska skäl! Som flera andra, hoppas jag också att Sverige förbjuder denna märkliga och onödiga sedvänja snart.

  • Anonym (tvillingmamma)
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:33:04 följande:
    Ja, det är vad vi tycker. Men som du vet är våra åsikter inte de enda som räknas i världen. Vi har religionsfrihet och detta är vad lagen säger.  För dom måste det ske inom ett visst tidsintervall efter förlossningen. 

    Då får man utöva sin religion någon annanstans. Sverige är ett sekulärt land. Det betyder att man får tro vad man vill, men man får inte göra vad man vill i religionens namn. Du skriver att omskärelse aldrig kommer att förbjudas, men kritiken växer. Både RFSU och många läkare tar avstånd från ingreppet. På 70-talet sa man likadant om barnaga. Det går inte att förbjuda, föräldrar kommer att slå sina barn ändå och bla bla. Visst, det sker, men idag är barnaga varken tillåtet eller socialt accepterat. Det GÅR att förändra olämpliga attityder. I USA minskar dessutom omskärelse på pojkar.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?