Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Omskärelse barn, var och hur?

    Ge fan i att stympa ditt barns kön för fan!!!

    Ditt barn har rätt till en intakt kropp.

  • Drottningen1970
    Anonym (Mamma) skrev 2021-04-07 08:32:45 följande:

    Blir lite fundersam när jag ser att någon skriver att barnet/bebisen inte hade ont. Min son genomgick en omskärelse av medicinska skäl när han var åtta år. Han hade ont efteråt, penisen var öm och det gjorde ont när han kissade. Att ta bort förbandet gjorde också väldigt ont. Jag hade pratat med planeringssköterskan innan så hans ingrepp blev utfört i samband med ett lov, annars hade han fått varit hemma från skolan några dagar.

    Själv är jag barnsjuksköterska och har träffat några bebisar som blivit omskurna och där penisen blivit infekterad. Dessa hade inte blivit omskurna av läkare.


    I de religiösas värld känner bebisar inte smärta. Märkligt det där. Annars är bebisar känsligare än vuxna när det gäller allt. Kyla, värme, höga ljud, smärta. Men ett öppet sår på könet som man kissar på flera gånger om dagen är mirakulöst helt oproblematiskt...
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 09:49:42 följande:

    Hade du petat ut mina ögon eller skurit i ett barns öra så hade du 100% åkt dit för misshandel. Inte alls samma sak med omskärelse.

    Jag vet redan att jag är en fantastisk mamma så någon kommentar från en okänd människa kommer knappast ändra det. Synd dock att känna så stort behov av att förstöra en tråd när jag inte bett om åsikter. Hade jag velat diskutera omskärelse så hade jag skapat en diskussionstråd.


    En fantastisk mamma låter bli att skära bort delar av sitt barns könsorgan. Hör du verkligen inte själv hur galet det är? Skära bort delar av ett friskt och oförstört barns kropp. Vore naturligtvis lika illa om det var en örsnibb eller eller en lilltå som rök. Men det får liksom en extra sjuk dimension att det är just könet man ska ge sig på att karva i. Ja det är obegripligt nog lagligt. Men det innebär inte att man själv kan ha sunt förnuft. Både aga och hustruvåldtäkt, tvångssterilisering etc har varit lagligt. Det innebar ändå inte att friska människor ägnade sig åt det. Den lagliga könsstympningen av småpojkar kommer även den att vara ett minne blott snart.

    Sluta använd den förskönande omskrivningen omskärelse när du talar om det, säg hur det är istället så kanske poletten till sitt trillar ned om vad det är du står i begrepp att göra. = du vill skära bort delar av din perfekta bebis könsorgan... säg det, tänk det...
  • Drottningen1970
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:20:12 följande:

    Jag är inte TS men vi har ju religionsfrihet i Sverige liksom i många andra länder. I en stor religion är omskärelsen på pojkar ett tecken på förbundet med Gud - vet inte om du har läst religion i skolan, men jag tror det nämns vid något tillfälle. 

    Man behöver inte hålla med, men man får acceptera att det är så och att de har laglig rätt att utföra omskärelse på sina söner. 

    Tro mig, det kommer inte att ändras eftersom det skulle innebära att man som jude inte kan utöva sin religion i Sverige. Det är bara att hacka i sig. Det är ingen som vill att det ska förbjudas och istället utföras i hemmen. Med barnen i fokus är det bättre att det utförs på klinik. 


    Kommer aldrig vare sig att hålla med eller acceptera något som är oacceptabelt. Kommer alltid alltid att kämpa och argumentera mot denna barbariska sedvänja. Religion eller kultur väger absolut aldrig någonsin tyngre än barns rätt att slippa få sina kön stympade.
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 14:09:22 följande:

    Sammanfattar trådstarten så det blir enklare att fatta vad jag menar till den som har svar.

    Jag är inte ute efter en specifik klinik (även om det hade varit ett plus), min fråga är bara att om man nu gör det privat, brukar det oftast vara lång väntetid så att tanken är att man ska stå i kö redan när bebisen är i magen? För jag vill som sagt göra det max 1-2 veckor efter födseln.

    Det spelar förresten ingen roll hur mycket ni skriver, pojken ska omskäras punkt slut. Jag vill göra det tidigt och själv må dåligt ett tag över det istället för att lämna över allt ansvar till en 18-åring som kommer må dåligt själv innan omskärelsen. Även om man själv som man vill omskäras så är det ju inte lätt som en plätt att göra det rent psykiskt när man levt i 18 år med förhud. I mina ögon är det snarare egoistiskt att låta ungen själv genomgå det ensam för att man själv inte kunde göra det åt honom. Och inga motargument kommer hjälpa, både jag och pappan är överens.


    Vilket sjukt konstigt resonemang. En 18 åring är vuxen och kan själv avgöra om han vill stå ut med obehaget för att det är viktigt för honom. Det är inte DU som kommer att må dåligt av könsstympningen på din bebis. Det är din BEBIS som kommer att ha ont och inte förstå varför eller kunna ta ställning. Det är ditt BARN som inte kommer att fatta varför det plötsligt gör ont att kissa, inte DU. Att du ens har mage att nämna att det är jobbigt för DIG... har du ingen skam i kroppen människa. Innan du utsätter ditt eget barn för detta borde du göra några lagom stora snitt brevid ditt eget urinrör och känna efter hur det känns att gå på toa tiden efter. Skulle inte förvåna mig om denna sedvänja inte ens är din egen, utan att du bara är nån som kärat ned dig i en man som vill detta och ryggradslöst bara säger ja och amen på din unges bekostnad för att göra en man nöjd...

    Mitt förakt är gränslöst...
  • Drottningen1970
    felix le chat skrev 2021-04-07 14:43:31 följande:

    Socialstyrelsen tror att 40.000 kvinnor i sverige är könsstympade,

    Det har varit olagligt sedan 1982.

    2 personer totalt har dömts i Sverige - gissa varför


    Du förstår att en ansenlig mängd av dessa är könsstympade sedan många år innan de satte sin fot i sverige? Min erfarenhet är att människor som kommer hit med flickor och får information och kunskap om lagen och varför lagen finns, faktiskt låter sina flickor vara orörda.
  • Drottningen1970
    Anonym (WOW) skrev 2021-04-07 14:54:59 följande:

    Skulle tro att det handlar om två saker;

    Könsstympning av flickor är oftast kulturellt.

    Könsstympning av flickor är inte lika utbrett som könsstympning av pojkar. Mer pojkar får sina kön stympade än flickor.

    Det är även svårt att förbjuda något som är så utbrett, inom två stora religioner. Det skulle bli ramaskri om könsstympningen av pojkar gjordes olagligt. I en perfekt värld hade förbud mot omskärelse (könsstympning) lett till att små pojkar och flickor inte behöver få sina kön stympade; tyvärr är detta ingen perfekt värld och som tidigare sagt så skulle det endast leda till att pojkar får sina kön stympade av någon random idiot; inte bra. Så det är helt enkelt ett val av pest eller kolera.


    Ett antal rättsfall, fängelsedomar och omhändertagna barn senare så skulle barbariet så småningom minimeras, det är jag säker på. Man kan inte sanktionera något så förfärligt bara för att vissa inte skulle följa ett förbud. Jag tror att det inte skulle ta mer än generation innan folk skulle se det som en självklarhet. Man skulle hitta på en symbolisk handling som ersättning. De som var ortodoxa gällande frågan skulle bosätta sig i annat land. Bra så.

    Du har helt rätt i att det skulle bli ramaskri, nästan ingen vågar ta i frågan, ännu. Det är beklämmande.
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 14:55:24 följande:

    Jag menade givetvis att det blir jag som mår dåligt psykiskt av att behöva omskära min son medan en nyfödd bebis slipper det tillskillnad från en 18 åring, fysiskt är det bebisen som har ont men det brukar gå över snabbt. Blir mycket enklare efter första gången bebisen fått kissa.


    Återigen... att du har mage att försöka få det till att du får lida och vrida till det och försöka få det att låta att du på något vis tar smällen för ditt barns räkning. Det är häpnadsväckande egocentrerat.

    Gå och leta fram rakbladet nu och gör några snitt i ditt underliv som du sedan ska kissa på. Du måste väl ändå vilja få veta på ett ungefär hur det kommer att kännas för barnet? Det kommer givetvis inte att göra lika ont på dig eftersom bebisar är mycket mer smärtkänsliga. Men ett hum kan du ju få...
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 16:23:42 följande:

    Ja, det är rätt. Men det är väl självklart man mår dåligt över att ens barn känner smärta ett tag och gråter av det? Speciellt en liten bebis. Vore snarare konstigt att inte reagera alls.


    Du stympar barnet för livet.
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 21:36:36 följande:

    Jag gjorde det på en privat ställa. Precis jag ringde, hade dem tid after 3 dag, så det var inte länge väntatid. Du för kolla på internet, där du bör


    Jag vågar inte bara googla och boka utan vill veta att andra har bra erfarenheter först, men jag får antagligen hitta något bättre ställe att ställa frågan på och förhoppningsvis få lite erfarenheter när det börjar bli dags. Tack!

    Men en fråga, hur lång tid tog själva omskärelsen, dvs hur länge höll de på tills allt var klart? Jag kommer inte klara av att gå in där själva omskärelsen kommer ske, utan pappan får gå in med honom, men vill ändå veta hur lång tid det tar ungefär om du minns.[/quote]

    Hyckleriet når inga gränser här... du klarar alltså inte ens av att vara nära ditt barn och ge barnet din trygghet och kärlek under övergreppet som du bestämt att barnet ska utsättas för. Alltså... tvi...
  • Drottningen1970
    Anonym (Stockholm) skrev 2021-04-07 21:28:32 följande:

    Jag tycker att du ska kolla upp stället innan du bokar tid,det finns många privata aktörer men jag känner mig endast trygg om det är en läkare faktiskt med (barn)kirurgisk inriktning.Kolla gärna om de har avtal med landstinget och googla efter recensioner eller dylikt om det inte är en helt etablerad sida.För ett antal år sedan fanns det en stafettläkare eller omegan ens var läkare men uppenbarligen utan koll på anatomin då flera av barnen kom in till Akademiska och de gjorde ett oväntat besök på kliniken som var i hans hem eller liknande och där var det blod och smuts och liknande.Han är inte verksam längre,men man vet aldrig vad folk hittar på när det finns pengar att tjäna (Ex Södertäljeområdet vara förra året så var det en sk läkare utan kirurgisk kompetens från Sverige iallafall som gjorde buk-och bröstplastik med lokalbedövning hur någon nu vågar gå med på detta..samma sak där smuts och blod överallt)..en enkel googling på den verksamma hjälper oftast om det är någon dåre som är i farten. I andra länder finns det specialister som enbart gör detta och då är det inte några stora summor vi pratar om.

    Det är laserteknik som används och tar några sekunder,innan så bedövas barnets kring förhuden och man väntar givetvis tills bedövningen börjar verka. Det är vanlig Xylocain utan adrenalin som används( oseriösa kan använda allt möjligt men adrenalin ska inte användas där det är mkt kapillärer dvs små blodkärl ex fingrar,genitalier etc. Efter så lägger de 2 små kompresser med vitt vaselin och 1 Alvedon supp och om det behövs så kan man ge vid behov(behövs inte för de allra flesta).

    Lasertekniken är skonsam och det är inga rakblad som används (har läst en del i tråden där det nämns rakblad till höger och vänster).

    Kvinnlig ?omskärelse? där använder de rakblad och det är riktigt vidrigt och smärtsamt för de som utsätts. Att sen se de stackare simningen kan menstruera,ha samlag eller föda barn utan kirurgisk hjälp innan..ja det är inget att leka med utan väldigt hjärtskärande.Att ens jämföra det med manlig omskärelse är ett hån mot de utsatta kvinnorna. Så ?simpelt ?som en förhudsinflammation hos barn sk balanit gör väldigt ont och orsakas av att bakterier ansamlas under förhuden som är trängre hos små barn..då erbjuda man oftast en remiss till barnkirurgisk klinik som åtgärdar det och det är vanligare än man tror..man kan också sitta och vänta ut detta och spola rent med natriumklorid men många väljer att efter en eller ett år ggr avlägsna förhuden trots att det brukar bli bättre med åren.Detta är valfritt och ingen absolut medicinsk indikation men många föräldrar önskar remiss eftersom det underlättar rengöringen.


    Du är okunnig du. Det du beskriver är en sällsynt så kallad faraonisk omskärelse. De allra allra flesta av de kvinnliga könsstympningarna är fullt jämförbara med den för pojkar där man kanske skär bort toppen på klitoris eller enbart de inre blygdläpparna eller kanske enbart prickar fram lire blod från klitoris. Varianten där man skär bort de inre blygdläpparna är i princip helt jämförbar med manlig könsstympning. Borde detta vara lagligt? Om inte, varför?
  • Drottningen1970
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 22:16:52 följande:

    Ja du är verkligen en helt fantastisk mamma. Vågar inte ens vara nära honom när han blir stympad. Varför? Det är ju inget som är farligt eller gör ont säger du ju? Om du nu är så jävla obegåvad att du ska skära i ditt barn för skojs skull så var för helvete där och ge honom någon sorts trygghet i alla fall.. om han nu kan känna det för någon som inte skyddar honom mot allt ont. Som de flesta normala föräldrar instinktivt gör. Fy fan.. du borde inte få ha barn.


    Har jag skrivit att det inte gör ont? Det gör ju säkert ont, hur ont vet jag dock inte pga bedövning men det enda jag skrivit är att det brukar bli bättre efter att barnet kissat första gången.

    Vi är två föräldrar och nej, jag klarar inte av att sitta och titta på när min son blir omskuren och därför känns det bäst att pappan som kan hantera det bättre är med medan jag väntar utanför. Jag kanske hinner ångra mig men just nu känns det bäst så och jag förstår inte vad som skulle vara så hemskt med att jag låter pappan, som psykiskt skulle hantera det bra, trösta just i den stunden för att jag sedan ska ta över.[/quote]

    Tänk om ditt barn hade samma lyx att kunna välja om han ville vara med eller inte om det smärtsamma traumatiska som du utsätter honom för.... så oerhört ryggradslöst från din sida. Man skäms å dina vägnar..
  • Drottningen1970
    Anonym (Stockholm) skrev 2021-04-07 22:35:18 följande:

    Diskussionen handlade inte om kvinnlig omskärelse men anledningen till att man frågar är just om man behöver åtgärda något innan efter eller i anslutning...jag har inte sagt att jag har några specifika kunskaper i kvinnlig omskärelse då det helt enkelt inte intresserar mig men just de fall i de områdena jag arbetat i och där jag gjort mina utbyten och varit verksam i både innan och efter min utbildning har varit allvarliga fall och har varit flera fall inte enstaka...det skrevs att du är inte alls någon läkare xflera och att jag inte jobbar hittan eller dittan och en bild säger mer än 1000 ord av onödig diskussion..

    Det som däremot tas upp under virologi kurserna är vetenskapliga artiklar som visar minskad risk för bla HIV om man är omsluten och demografisk i bla Afrika är detta tydligt. Det är bara att googla så kommer massor av artiklar upp från seriösa sidor bla pubmed.

    Alla gör som de vill och jag kommer absolut att förespråka manlig omskärelse för egen del då jag är övertygad om att det finns positiva aspekter bla vetenskaplig bevis för minskad risk för könssjukdomar och jag kommer att omskära alla mina söner. Kvinnlig omskärelse oavsett form finns det inget positivt eller rimligt med så det skulle aldrig falla mig in.För mig är det klart som korvspad och alla gör som sagt exakt precis vad de vill med sina barn och sin uppfostran och jag utgår från att alla vill sina barn väl oavsett om man gör plastikkirurgi på utåtstående öron, betalar för sin tonårings bröstförstorning eller omskär sin pojke. Det är upp till var och en och alla sköter sitt helt enkelt. Tack och hej från mej,orkar inte skriva längre då jag har annat att sköta nu. Ha det gott!


    De fördelar som man tror finns med omskurna MÄN handlar just om vuxna sexuellt aktiva män som själva kan välja om de vill bli omskurna i vuxen ålder. När det gäller bebisar finns inga fördelar enbart risker i förhållande till att lämna barnets kön intakt. Du begriper verkligen inte att förhuden fyller en funktion? Att den inte sitter där för skojs skull?

    Jag undrar också fortfarande om du anser att de former av kvinnlig könsstympning som är jämförbara med manlig könsstympnlng borde vara laglig? Det är trots en viktig tradition för många människor? Om du inte tycker det bör vara lagligt, varför inte?
  • Drottningen1970

    Det är skrämmande hur religiösa villfarelser kan vara så extremt starka att de helt överskuggar sunt förnuft, mänskliga rättigheter och vetenskap. Att en utbildad kvinna kan vara så hjärntvättad av religionen att allt vett och sans hamnar så i skymundan att vederbörande på allvar tycker att det är helt rimligt att skära bort delar av ett barns könsorgan.

    Tydligare bevis på hur farlig religion är finns inte. Religionen kan uppenbarligen få människor att begå fruktansvärda handlingar.

    Må det sekulära samhället bevaras till varje pris..

  • Drottningen1970
    Anonym (XXX) skrev 2021-04-08 10:14:39 följande:

    Det är muslimer och judar det handlar om. Gör dig inte dum. 

    Judarna kom hit före/under/efter andra världskriget, och har sedan i stor utsträckning vägrat att anpassa sig annat än på ytan. 

    Muslimerna kommer från Mellanöstern samt Somalia i Afrika, och där är det - tyvärr - omskärning av barn av båda könen som gäller...


    Könsstympning förekommer i alla religioner och ibland handlar det om religiösa företeelser ibland om kultur och vilket geografiskt område man kommer ifrån. Även kristna könsstympar.
  • Drottningen1970
    Anonym (XXX) skrev 2021-04-08 10: 25:45 följande:

    Vad skulle de gamla egyptierna ha haft för motiv till kvinnlig omskärelse, menar du? De hade väl inga kyskhetsideal?

    Jag tror att det där är ett påhitt, från PK-tanter som vill blanda bort korten, så att vi inte ska tro att det är muslimer som omskär sina småflickor... utan lite allt möjligt folk. 


    Det är inget påhitt utan kalla fakta. När det gäller kvinnlig könsstympning är kopplingen större till geografiskt område än till religion.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?