Inlägg från: Anonym (this) |Visa alla inlägg
  • Anonym (this)

    Oetiskt med äggdonation

    Kaninbunny skrev 2021-04-08 12:47:19 följande:

    Hej FL. Jag skulle vilja starta den allmän debatt om det här med äggdonation.

    Det är väldigt många som har svårt att få barn på egen hand och tar till ivf bland annat.

    När det kommer till spermie-och/eller äggdonation får det mig att må väldigt dåligt. Som jag har förstått det har inte barnet ifråga alltid rätten på sin sida att få reda på sitt ursprung, alltså vem som är donator.

    Känt är ju att adopterade barn ofta mår dåligt när de känner sig rotlösa och inte lyckas hitta sina rötter, även om de ser sina adoptivföräldrar som sina föräldrar naturligtvis. Det har gjort att de löper större risk för psykisk ohälsa.

    Inte heller är det etiskt rätt att köpa njurar av folk, och jag förstår inte varför det skulle vara okej att köpa ägg eller sperma av folk då det dessutom går ut över ett oskyldig barn. Jag kan förstå att man vill ha barn, men kan inte förstå hur man kan vara beredd att gå över lik för detta. Hade personligen aldrig klarat av att köpa ägg eller sperma av en okänd person utomlands just av den anledningen. Varför gör man det? Hur kan man tycka att det är okej? Och vad har barnet för rättigheter i detta?


    Du måste gråta blod varje gång någon får mensen eller använder kondom, inte äter du ägg heller

    En spermie eller ett ägg är inte ett barn
  • Anonym (this)
    Kaninbunny skrev 2021-04-09 11:46:21 följande:
    Hur kan du inte förstå? Om ett ägg och en spermie möts och blir till ett barn är barnet genetiskt till hälften just den mammans som ägget kom ifrån och just den pappans som spermien kom ifrån. Hur kan du verkligen inte förstå?
    Om de möts blir det kanske ett foster, ett ägg är inte ett barn, en spermie är inte ett barn.

    Kanske dags att gå och prata med någon för annars kommer man snart sitta och gråta när man tänker på alla kondomer och bindor som säljs
  • Anonym (this)
    Kaninbunny skrev 2021-04-09 12:43:05 följande:
    Ledsen att göra dig besviken. Det är nog bättre om alla som är för äd och som ägnar sig åt det kunde nöja sig med det.
    Inga äggmackor med kvaviar, du använder inte bindor eller tamponger, du har inte ens mens, inga preventivmedel.. hur får du allt att funka? jag är genuint intresserad
  • Anonym (this)
    Embla twopointoh skrev 2021-04-08 16:51:51 följande:
    Din anekdotiska bevisföring imponerar inte. Att du resonerar så är en sak, att du verkar tro att alla andra människor i hela världen tänker som du är något helt annat. Faktum är, oavsett vad du personligen tycker, att genetiskt ursprung är en viktig bit i mångas identitet. Det är också en viss skillnad på att aktivt välja bort sina släktingar, och att ha fått dessa släktingar fråntagna sig.
    Själv har jag aldrig träffat mina biologiska föräldrar och har inte heller någon längtan efter det, mina föräldrar är dom som nattade mig, följde med på fotbollsmatcher, tröstade mig när jag blivit dumpad osv. Vissa vill veta sitt ursprung men vissa vill inte alls.

    Utge dig inte för att tala för alla andra när du inte vet vad du talar om för det imponerar verkligen inte heller.
Svar på tråden Oetiskt med äggdonation