Inlägg från: Anonym (Avslut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Avslut)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Ett avslut är på sin plats både för din egen del men också för hennes (hon letar troligtvis inte efter en man som inte önskar ta del av barn i sitt liv).

    Var du helt ärlig med att du inte vill ha varken egna barn eller plastbarn från första början? I sånt fall borde hon sagt direkt då du berättade det att hon har ett barn. Om inte kan jag förstå om hon väntade lite om ämnet inte kom upp. Hon kanske ville känna av om det fanns något mellan er först. Jag tycker att berätta på 5 dejten inte är speciellt sent egentligen. Det är en konstig grej att bara slänga ur sig från ingenstans att man har barn utan att det kommer naturligt fram i ett samtal.

  • Anonym (Avslut)
    Anonym (L) skrev 2021-04-09 12:03:35 följande:

    Men det är väl inte ett dugg konstigt att ta upp? För mig är det det första man berättar, man brukar t o m skriva i sin profil på t ex datingsajter att man har barn så att personer kan ta ställning till det. Jag hade tyckt det var helt sjukt att undanhålla det under 5 dejter...


    Nu vet vi inte hur ts och denna tjej träffades. Om de träffades på en dejtingsida så kunde självklart tjejen skriva att hon har barn precis som ts kunde skriva att han aldrig vill ha barn eller bonusbarn. Det är inte alltid man vill skylta med barnen, inte för att man döljer att man har barn utan för att skydda dem om man eventuellt träffar konstiga människor.

    Jag skulle inte berätta att jag har barn om det inte kom upp i samtalet innan jag viste om det var en person jag önskade inleda ett förhållande med. De här två personerna har träffats 4 gånger innan hon berättade om sitt barn. De är inget par ännu. De är bara två människor som möts 4 gånger. De har inga skyldigheter eller ansvar inför varandra.
  • Anonym (Avslut)
    fröken88 skrev 2021-04-09 12:19:17 följande:

    Fast va? Du skulle inte berätta?

    Du skriver att man inte har ett ansvar eller skyldigheter mot varandra. Man kan vara i olika stadier i livet och söka olika saker, men om man är seriös så bör man vara ärlig (det är det ansvar man har) och berätta grundläggande fakta om sig själv och sitt liv - huruvida man har barn är väl superviktigt. Det är jättestor skillnad i hur ens liv ser ut.

    Jag skulle känna att det var falskt om jag dejtade en person och den personen berättade först efter fem dejter att han har barn. 


    Jag skulle känna av vilken typ av individ det var först ja. För att försäkra mig om att det inte var en avvikande person jag mött. En pedofil, en våldsam människa etc. Det står inte alltid tydligt skrivet. Det är så klart olika hur många träffar det tar innan man känt av den andra individen. Jag tror vi ser på dejtande olika, du tar det mer seriöst från dejt nr. 1 än vad jag gör. Man har ett ansvar på samma sätt som mot vilken annan människa på gatan som helt om man inte uttalat inlett något mer seriöst på 5:e dejten.
  • Anonym (Avslut)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 12:38:25 följande:

    Jag ser här att det är många tokar som har lockats till den här tråden. Ingen normal människa väntar fem dejter med att berätta att man har barn. Det är man tydlig med från början. Att ts inte vill ha barn är inget som man brukar berätta med en gång, det kan han gått och väl berätta efter några dejter eller om tjejen frågar. Det är nämligen den som VILL ha barn som ansvarar för att ta reda på om den andra också vill ha barn. Den som VILL ha barn tar upp frågan, inte den som INTE vill ha barn. Nu handlar ju tråden dock inte om detta.


    Det är inte nödvändigtvis så att kvinnan i fråga anser att detta var den 5:e dejten. Det är endel som träffas och pratar på fest (kanske inte nu då) där den ena parten anser det vara första dejten och den andra inte alls räknade det som dejt. Samma gäller om de blivit inbjudna av vänner till middag eller annan träff för att försöka para ihop dem. Då är det inte heller säkert att ena parten räknar detta som en dejt. Även om man beslutar att träffas för en kaffe är det inte säkert man tycker att det klassas som en dejt. Den subjektiva upplevelsen kan skilja sig åt. För kvinnan kanske denna 5:e träffen var det hon sökande som första dejten.

    Det är inte heller säkert att kvinnan vill ha fler barn. Det är inte säkert att man är så säker på om man vill ha fler eller inte.
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn