• Anonym (S)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Anonym (-) skrev 2021-04-09 11:53:34 följande:

    Hej.

    Jag dejtar en tjej och har nu träffat henne fem gånger. Jag är 31 år och hon är 27 år. Igår träffades vi för femte gången och först då släppte hon bomben att hon har ett barn. Barnet är tre år och bor hos henne varannan vecka. Jag hade ingen aning om att hon har barn.

    Jag själv har inga barn och som jag känner nu så vill jag inte heller ha några. Det har jag aldrig velat. Mitt liv är bra som det är och jag vill inte ha barn i mitt liv. Jag tycker om ett lugnt, tyst och stilla liv där jag inte behöver ta ett sånt ansvar som man måste med ett barn.

    Grejen är att jag tycker om den här tjejen mycket och jag är väldigt intresserad av henne men samtidigt så känns det ju inte så bra nu när jag har fått veta att hon har barn, för jag vet att det ändå kommer att kräva en del av mig i slutändan och jag är inte beredd alls på det. Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till, för jag vet ju att detta är exakt vad som kommer att ske, även fast jag inte är barnets pappa.

    Hade hon varit tydligt från början med att hon har barn så hade jag aldrig träffat henne men nu har jag tyvärr gått och kärat ner mig i henne lite och jag är besviken att hon inte var ärlig mot mig från första början. Just när man lyckas hitta någon så går allt åt helvete.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu men jag inser väl att jag bör avsluta detta. Vad säger ni?


    Har du steriliserat dig? Om inte, vilka preventivmedel använder du? Hur tänker du om det blir barn trots preventivmedel?

    Har du berättat för henne att du absolut inte kan tänka dig att skaffa barn? Om inte, varför inte? Då har du ju slösat på hennes tid också, hon kanske är kär i dig, och hade kunnat avsluta direkt, när det visar sig att du inte vill ha barn.
  • Anonym (S)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:06:24 följande:
    Var har ts sagt att han anser att de redan är i ett förhållande eller vem i tråden har påstått det?

    Nej, en normal människa berättar omgående att man har barn eftersom att det är en stor sak. Ingen har sagt att man måste introducera barnet och den nya för varandra med en gång, men en normal människa BERÄTTAR åtminstone att man har barn, annars blir det som i det här fallet, att man slösar tid på helt fel person. Det hade kunnat undvikas.
    Och eftersom barn är en sådan stor grej, och normen är att de flesta skaffar barn, så borde TS berätta att han inte vill ha barn, så han inte slösar hennes tid. 
  • Anonym (S)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 13:10:26 följande:
    Huvudet på spiken, om TS som pratar högt om ärlighet själv hade varit ärlig från början hade problemet inte funnits.
    Så är det, ärlighet gäller båda.
  • Anonym (S)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:12:41 följande:
    Om en person inte berättar omgående att denne har barn så utgår nog många från att personen inte har barn, eftersom att det är en stor sak som man brukar berätta om rätt fort. Alltså är det inte så konstigt att ts inte sa något om den saken.
    Menar du att det inte är en stor sak att man inte vill ha barn?

    Det är väl en ganska stor sak, i ett samhälle där normen är stor att skaffa barn. Så varför var inte TS själv ärlig? 
  • Anonym (S)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:14:40 följande:
    Nja, den som vill ha barn ansvarar för att ta upp den saken och fråga. Har man barn sedan innan så brukar man dock berätta det omgående.
    Och vill man absolut inte ha barn, så berättar man det också. 

    Jag tror båda känner att de slösat varandras tid, om nu TS var så ärlig som han kräver av henne. 
  • Anonym (S)
    Anonym (Tjej) skrev 2021-04-12 08:48:15 följande:

    Men bara för att TS inte vill ha barn just nu betyder det ju inte att han inte kan ändra sig i framtiden. När han blivit lite äldre eller träffar kärleken i sitt liv som han vill ha barn med!

    Min bästis var så övertygad om att hon aldrig skulle vilja ha barn att hon t.o.m gick till läkare för att hon ville sterilisera sig när hon var lite drygt 25 år. Hon fick inte det eftersom hon var så ung och inte hade barn och tur var väl det, för fem år senare träffade hon en kille som hon ville ha barn med. Nu har de två söner och hennes barn och familj är hennes allt!


    Det är kanske så hans dejt tänkt. Att han ändrar sig angående hennes barn när han väl lärt känna henne. 
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn