Inlägg från: Anonym (Sötpotatis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sötpotatis)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Jag har barn och skriver det självklart i bion i dejtappen.

    Det har alla jag dejtat gjort också. Jag hade tyckt det var märkligt ifall eventuella barn framkommit på femte dejten. Varför smyga med en sån sak? Det är ju en gamebreaker för många.

  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (dålig stil ts) skrev 2021-04-11 11:14:16 följande:

    ts låter som en av de där oärliga killarna som inte från början säger att dom vill ha barn och låter tjejerna slösa bort en massa år


    På vilket sätt är han oärlig, tycker du? Eller är det bara din egna slutsats?
  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (Brunsås) skrev 2021-04-11 17:29:06 följande:

    På vilket sätt tycker du att han inte är oärlig?

    Han har ju hållit lika mycket tyst när det gäller att han inte vill ha barn, är det ärligt tycker du?

    Eller är det ok att vara tyst om såna saker? Att så länge killen får ligga så spelar det ingen roll om tjejen slösar bort tid på någon som inte vill ha barn alls?


    Om hon hade velat veta tidigt i dejtandet så hade hon väl frågat? Att hon undanhåller att hon har ett barn redan känns ju som en större grej. Varför håller man tyst om det?
  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (Tjej) skrev 2021-04-12 03:03:24 följande:

    Men herregud TS har väl inte sagt att han aldrig någonsin vill ha barn, bara att han inte vill skaffa det just nu och han är inte beredd att ta det ansvar det innebär att bli plastpappa heller.

    Jag tycker tvärtom det tyder på mognad och insikt, att inte kasta sig in i ett barns liv och ta på sig mer än man är beredd att axla!

    Naturligtvis är det den som har barn som ska berätta att man har barn. Att undanhålla en så viktig del av sitt liv under fem dejter är väldigt märkligt.

    TS har däremot ingen skyldighet att säga under första dejterna att han inte vill skaffa barn just nu - skaffa gemensamma barn-frågan är något som brukar dyka upp mycket senare i förhållandet.

    Och även om han inte vill skaffa barn just nu kommer han helt säkert, förmodligen att vilja det någon gång i framtiden. När han känner sig redo och har träffat en tjej han vill bilda familj med, då kommer de att ta upp barnfrågan när det blir aktuellt.


    Håller med om allt!
  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2021-04-12 16:51:38 följande:

    Och jag vill inte behöva besvara uppkäftiga svar som är medvetet fördummade. Det är ett faktum att de flesta människor vill skaffa barn, och inte ens bara med några få procents övervikt. Ts avviker från normen, han vill inte ens ha barn i sitt liv alls, så ser det ut för honom just nu. Ska man då dejta en person i fertil ålder är det en väldigt viktig sak att diskutera, förr eller senare men åtminstone innan man går in i en relation. Ts ska inte beklaga sig över att hans dejt råkar ha barn när han lika gärna hade kunnat ta upp barnfrågan för länge sedan på egen hand, om det nu är så viktigt för honom.


    Du behöver inte svara på nåt alls i tråden men du väljer själv att göra det.

    Jag tycker det är avvikande från normen att inte berätta om sina barn. Jag är säker på att det är mer avvikande att inte berätta om sina befintliga barn än att inte initiera ett samtal där man berättar att man inte vill ha barn.

    Precis som du säger så är det viktigt att diskutera vart man står i barnfrågan INNAN man går in i en relation.

    Nu hade inte TS och hans dejt gått in i en relation än så jag tycker inte hans fel är så stort.
  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (Tjej) skrev 2021-04-15 10:20:20 följande:

    Men du måste väl ändå hålla med om att det mest självklara är att man berättar om de barn som faktiskt redan finns till?

    Börja prata om barn gör man väl fan inte de första dejterna om man är normalt funtad? Jag har aldrig varit med om det och skulle bli väldigt chockad om en kille började snacka om barn och familjebildning första månaderna ens, vare sig han är för eller emot. Jag skulle liksom whoooa sakta i backarna nu, vi är inte riktigt där än..! Jag skulle däremot förvänta mig att en ensamstående pappa skulle berätta om sitt barn på FÖRSTA dejten, då skulle jag kunna ta ställning till om jag vill backa direkt eller om jag ändå tycker den här killen är intressant nog att fortsätta dejta.


    Sunt förnuft, såklart. Men det är bristvara på FL.
  • Anonym (Sötpotatis)
    Anonym (Tjej) skrev 2021-04-15 10:23:44 följande:

    Alla ni i tråden som tycker att TS borde ha berättat att han inte vill ha barn just nu, jag har en fråga till er:

    Brukar ni själva börja prata om barn första dejterna?

    Brukar de personer ni dejtar göra det?

    Hur tar ni upp det samtalsämnet och vad brukar reaktionen bli från er dejt?

    Svara ärligt nu!!


    Befintliga barn nämner man direkt förstås. Om det inte skrivs i presentationen på dejtappen så nämner man det i konversationen som följer.

    Men precis som du säger så känns prat om framtida barn som en sak man inte pratar om förens man bekantat sig något.
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn