Inlägg från: Anonym (B) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Dejtar man runt 30 kan man räkna med att de allra flesta vill ha barn, om de inte redan har.

    Därför bör man, om man INTE vill ha barn, vara extremt tydlig med det från start. Gärna typ innan själva dejten. Allt annat är slöseri med tid.

  • Anonym (B)
    Frallan78 skrev 2021-04-10 16:42:46 följande:

    Jag blir förvånad. Att vissa tycker att man borde anta att en 27-åring har barn? Känner ingen som fått barn så ung.


    Inte nödvändigtvis att hon har barn (även om det är möjligt, vet flera) men med rätt stor säkerhet att hon kommer vilja ha. Om hon är en tjej runt 27 är det runt 30 många brukar vilja börja.

    Så vill man absolut inte ha barn själv bör man vara väldigt tydlig med det från start, så blir det förmodligen inte ens en första dejt. Om inte den andra känner precis likadant.
  • Anonym (B)

    Oavsett om dejten har barn eller inte.

    Om man absolut inte vill ha barn eller vara nära dem, gör man klokt i att redan i sin presentation/på första dejten klargöra det. Eftersom den man träffar med stor sannolikhet kommer vilja ha barn är det det schysstaste mot båda.

  • Anonym (B)

    [quote=81058372][quote-nick]Anonym (-) skrev 2021-04-09 11:53:

    Jag själv har inga barn och som jag känner nu så vill jag inte heller ha några. Det har jag aldrig velat. Mitt liv är bra som det är och jag vill inte ha barn i mitt liv. Jag tycker om ett lugnt, tyst och stilla liv där jag inte behöver ta ett sånt ansvar som man måste med ett barn.

    TS väldigt tydliga ståndpunkt vad gäller att han inte vill ha barn gör att han behöver kommunicera detta till de personer han dejtar. Det är rätt ovanligt att inte ens kunna tänka sig barn i sitt liv. De han dejtar kommer vara i barnskaffarålder, och om TS inte är tydlig med att han inte vill ha barn kommer det leda till problem. De flesta tjejer i den åldern planerar nog barn inom ett par år, och TS kan inte gå in i en relation där detta förväntas ske relativt snabbt.

    Om han däremot kommunicerar innan första dejten att han inte är intresserad av barn, kommer han att få dejter med likasinnade. Dvs personer som inte alls är intresserade av att skaffa barn. Då kan båda på sikt utforska om de kommer att ändra sig, eller inte.

  • Anonym (B)
    Anonym (Tjej) skrev 2021-04-15 00:17:29 följande:

    Jag har inte kommit underfund med hur man fetar text här men det jag ville feta är "som jag känner nu" så vill jag inte heller ha några.

    Det är långt ifrån ovanligt att ungkarlar inte har tänkt särskilt mycket på barn och som deras liv ser ut "just nu" så kan de inte föreställa sig att ha barn i sitt liv. De vill resa, festa med kompisarna, gå på fotbollsderby. Men pang så möter de rätt kvinna och innan man vet ordet av ser man samma partynisse stå och montera barnskyddet i bilen, en hängiven småbarnspappa och familjefar. Jag har sett det hända flera gånger med killar i min bekantskapskrets och min bror, lika kul att se förvandlingen varje gång.

    Men det är en milsvid skillnad på att skaffa egna barn och växa in i rollen genom förälskelse och graviditet, och att över en natt bli bonuspappa till en treåring eller 12-åring, när man träffar någon som redan har barn.

    Det är fullt förståeligt att vissa inte vill dejta någon som redan har barn just därför, man kastas för plötsligt in i familjeliv och får inte tiden med sin nya partner att vara bara två, ha tid för bara varandra och låta barnfrågan mogna fram.

    Det är långt ifrån alla tjejer i 20-årsåldern som själva är mogna att skaffa barn eller planerar att göra det inom ett par år. De kanske själva precis har slutat skolan eller är fortfarande studenter, sedan vill de jobba, resa, träffa rätt kille mm innan de är redo att bilda familj. Precis som TS.

    Och frågan i den här tråden handlar inte om att tjejen som TS dejtade ville skaffa barn med TS, utan att hon redan hade barn.

    Det fanns redan en treåring i bilden som tjejen inte berättade om! Fan man berättar väl t.o.m att man har en katt på tre-fyra dejter?

    Ni är ett gäng i tråden som hårdnackat försöker vältra över skulden på TS och försvarar tjejen med att hon nog bara skyddade sitt barn mot pedofiler när hon höll undan den superviktiga informationen (!)

    TS har förövrigt lämnat tråden, som alltid händer här på FL... Skulle vara intressant att höra om han fick någon förklaring till varför hon inte hade berättat.


    Enligt min erfarenhet tänker de flesta killar ändå tanken: Nån gång i framtiden vill jag ha barn, men absolut inte just nu. Inte: jag har alltid känt att jag inte vill ha barn. Åtminstone i 30-årsåldern brukar de flesta killar som kan tänka sig barn ändå tänka tanken, även om de sen kanske vill vänta. Det kan ju lika gärna vara så att ts tillhör de män som faktiskt aldrig vill ha barn.

    Dessa två var i 30-årsåldern. De flesta i den åldern börjar fundera på barnskaffande. Ska man dejta i den åldern bör man vara tydlig med att man inte är redo för barn. Det bästa är ju att hitta en likasinnad. Sen kan de tillsammans fundera i lugn och ro på om de kommer att ändra sig.
  • Anonym (B)

    Vad är problemet med att skriva i sin presentation att man inte vill ha barn, om nu de allra flesta i 30-årsåldern ändå funderar över barn? Om man så starkt som ts beskriver att man öht inte vill ha barn i sitt liv, är det lika bra att vara öppen med det så att man kan träffa likasinnade. Typ: "Har inga barn och vill heller inte ha några". Då kommer han att matcha med tjejer som inte är intresserade av barn. Slutet gott.

  • Anonym (B)

    Men hur ska tjejer som ts dejtar få veta att han inte vill ha barn om han inte är tydlig med det? Han kan väl bara skriva det i sin profil? Annars lär det väl gå ett gäng dejter där båda inte tar reda på vad den andra vill, precis som i det här fallet. TS har ju ett guldläge att se till att han inte dejtar tjejer som vill ha barn.

    TS kan gå på femtio dejter, majoriteten av de tjejerna kommer vilja ha barn. TS själv är säker på att han inte vill ha det. Lika bra att ts är ärlig då får han träff på det han söker.

  • Anonym (B)

    Fast barnfrågan avgör ju i många fall om man ska fortsätta ses, eller ses öht. Det är sällan fallet med nåns övriga preferenser. Varför slösa nåns tid? Bara skriv ut att man (antagligen) inte vill ha barn, så slipper man gå ens på en första dejt med nån som vet att den kommer vilja ha barn hyfsat snabbt (dvs många i ts ålder).

Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn