Inlägg från: Tvillingarna14 |Visa alla inlägg
  • Tvillingarna14

    Våga provanställning?

    Vet inte vilken sektor du har sökt arbete inom, men enligt egen erfarenhet av flera statliga tjänster är en provanställning till 99,5% en fast anställning. För att fucka upp denna typ av anställning behöver man göra något riktigt grovt för att få kicken. Typ ekonomisk brottslighet, sexuellt ofredande etc etc. Och det hade du väl ändå inte tänkt pyssla med. Go for it säger jag.

  • Tvillingarna14
    moonvind skrev 2021-04-11 14:58:32 följande:
    Det är faktiskt inte alls som du säger. För att bli uppsagt från provanställning räcker det att chefen inte gillar färg på din tröja, hen är inte skyldig att ge dig någon förklaring. Det är vanligare än folk tror att bli uppsagt från provanställning. Min kompis man blev det. Han trodde att hans provanställning var bara en formalia och skulle övergå i fast anställning och sa upp sig från en fast tjänst. Nar han sedan ansökte om ersättning från a kassa fick han karenstid på 3 månader just eftersom han sa upp sin fasta tjänst och valde en osäker anställning. Det är kanske få som tänker på det som en möjlig konsekvens, men det är absolut värt att göra det.
    Jag ber om ursäkt, men i så fall är min arbetsplats ett bra ställe eftersom det är väldigt svårt att få en provanställning avslutad pga fel färg på tröjan. Då mer vanligt att AT själv väljer att avsluta sin anställning.
Svar på tråden Våga provanställning?