• Steven01

    Våga provanställning?

    Gå inte med på det. Om dom vill ha dig får dom erbjuda dig ett fast jobb. Provanställning är bara bra för arbetsgivaren.

  • Steven01
    Litorina skrev 2021-04-10 09:27:31 följande:
    Ja, men för många en förutsättning för att man alls ska våga anställa. I en slimmad organisation finns inte utrymme för felanställningar. Det hade krävts något alldeles extra för att jag skulle våga chansa och fastanställa någon direkt. Vi har helt enkelt inte råd med misstag. Vi som redan jobbar här ska inte behöva riskera att belastas ytterligare genom en dåligt prestrande nyanställd. Vi skulle inte orka det.

    Jag som ser det här från båda håll tycker att det stora problemet är att ts nuvarande jobb inte beviljar tjänstledigt.
    Att driva företag handlar om att ta risker vilket man också blir belönad för när det går bra. Det man gör vid en en provanställning är att lämpa över risken på den anställde som däremot inte blir belönad extra om det går bra.

    Om man som företagare inte klarar av att rekrytera ska man kanske ta hjälp med detta.
  • Steven01
    Litorina skrev 2021-04-11 07:55:05 följande:
    Ja. Så är det. Men det vi riskerar om vi inte provanställer är att få en kollega som inte funkar och då ökar belastningen på övrig personal.

    Det är inget företag jag jobbar på och jag driver det inte. Det är en offentligfinansierad verksamhet med alldeles för låga anslag. Ledningen för samtal kontinuerligt med politikerna och vi hoppas att det ska innebära mer förståelse från dem och på sikt högre anslag. Men än så länge är det som det är och vi måste anpassa oss efter de pengar vi får.
    Då antar jag att alla anställda på eran arbetsplats presterar på 100% och det inte är några som helt personalproblem eller sjukskrivningar?
  • Steven01
    Litorina skrev 2021-04-11 08:51:59 följande:
    Vad insinuerar du?

    Tyvärr har vi flera långa sjukskrivningar på grund av stress. Folk har presterat till 150% eftersom de upplevt att det har behövts och sen kraschar de. I en sån situation håller det inte att få in en medarbetare som inte funkar.

    Vill tydliggöra att jag inte är chef. Men jag kan ju ha förståelse för hur de agerar ändå. Jag är en i personalen som inte skulle orka med jobbet om jag fick en medarbetare som inte skötte sin del.
    Så då kanske inte provanställning är någon som helt garanti för att det ska fungera eller hur?
  • Steven01
    Litorina skrev 2021-04-11 16:28:22 följande:
    Alla kan bli sjuka. Det är något helt annat än att ha samarbetsproblem eller inte klara av arbetsuppgifterna.
    Då antar jag att alla anställda på eran arbetsplats presterar på 100% och det inte är några som helst personalproblem eller konflikter?
  • Steven01
    Litorina skrev 2021-04-12 07:39:07 följande:
    Snälla människa, säg rakt ut vad du vill istället för att ställa en massa ledande frågor med baktanken att sätta dit mig.

    Givetvis finns det personalproblem och konflikter. Det är skitstressande och vi behöver verkligen inte mer av den varan. Vi har också folk som slöar och det la extra arbetsbörda på den personens närmaste kollegor tills det istället anställdes en person extra för att kompensera. Det tar mycket pengar från vårt låga anslag och de pengarna hade kunnat användas till något som medborgarna har nytta av istället.
    Jag tar upp detta eftersom du själv skrev att det var mycket viktigt med provanställning annars blir det lätt problem. Då jag inte alls håller med dig tänker jag att det då måste fungera jättebra när man som du tycker använder provanställningen men nu verkar det helt plötsligt inte alls som att det fungerar så bra.
Svar på tråden Våga provanställning?