• Ticketocka

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Någonstans handlar det ju lite om respekt också. En sak om det köps en del rosa, men även annat, men om svärmor bara köper sådant som ni har undanbett er så handlar det ju mer om vad farmor vill än vad ni vill. Alltså respekterar hon inte vad ni säger.

    Känner igen fenomenet. Min svärmor köpte bara rosa bakelseklänningar till vår dotter när hon var bebis, vilket, bortsett från att det är fult, var vansinnigt opraktiskt och troligtvis obekvämt för barn, men trots att vi påpekade att vi inte kommer att använda kläderna så fortsatte hon.
    När dottern blev lite äldre och lagom till en sommar var pottränad men fortfarande inte jättevan vid toalett så ville farmor köpa en slags byxdress där shorts och linne var ihopsydda. Vi sa att det inte var aktuellt då hon aldrig skulle hinna knöla av sig plagget innan hon satte sig på toa, risken att hon skulle hinna kissa på sig var för stor. Trots detta köpte svärmor ändå detta plagg, och där någonstans tycker jag att hon visade tydligt att hon inte bara struntade i vår åsikt men också vad som var bra för hennes barnbarn. Det handlade bara om vad svärmor själv ville.
    Nu idag är dottern 6 år och kan själv säga vad hon önskar sig. Oavsett om hon önskar sig spel, verktyg eller pussel så får hon docksaker, vilket hon inte leker med. Say no more...

  • Ticketocka
    Blue Waffle skrev 2021-04-12 11:24:21 följande:
    Kanske för att DE gillar rosa. DE kanske tycker att rosa passar på din dotter. DE kanske köper kläder som DE tycker är fina. Så kan du köpa vardagskläder i mullvadsbrunt och spräckligt grått tills djävuen tar dig :)

    Du är ju uppenbarligen kränkt, annars hade du tagit denna diskussionen direkt med personerna det angår och inte på ett anonymt forum. 
    Du har en poäng. Det viktigaste är ju att jag som ger blir glad.
    Min svärmor HATAR platsblommor av alla de slag. Jag tycker de är rätt praktiska. Skulle passa fint på svärmors uteplats, och även i balkonglådor.
    Ska i fortsättningen köpa platsblommor till svärmor, jag menar - det spelar ju ingen roll vad hon gillar så länge JAG gillar dem.
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder