• gbgumm­an
    Mon 12 Apr 2021 14:28
    5564 visningar
    82 svar
    +1
    82
    5564

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Ankis80 skrev 2021-04-11 16:55:39 följande:

    Min svärmor och min mans familj i stort ger vår dotter enbart rosa och ?flickiga? kläder i present trots att jag sagt att vi inte vill uppfostra våra barn enligt rådande könsnormer. Jag struntar egentligen i varför de gör så men vill gärna ha hjälp med hur vi ska förmedla det på ett schysst sätt. Känns väldigt onödigt att få massa rosa kläder med ryschpysch som aldrig kommer användas. Någon som varit samma situation och gjort sig förstådd eller någon som har bra råd?


    Det är väl inget fel med rosa och ryschpysch Jag klär mig så dagligen och är feminist älskar dessa kläder. Min åsikter har inget med färg att göra. Min dotter har sett mig hela sitt liv i nästan bara rosa och själv tycker hon om andra färger. Gillar tex vita skjortor och svara jeans. Låt dottern kläs sig i det hon gillar och det hon får av andra om hon gillar det. 
  • gbgumm­an
    Mon 12 Apr 2021 14:32
    #55
    +1
    gbgumman skrev 2021-04-12 14:28:30 följande:
    Det är väl inget fel med rosa och ryschpysch Jag klär mig så dagligen och är feminist älskar dessa kläder. Min åsikter har inget med färg att göra. Min dotter har sett mig hela sitt liv i nästan bara rosa och själv tycker hon om andra färger. Gillar tex vita skjortor och svara jeans. Låt dottern kläs sig i det hon gillar och det hon får av andra om hon gillar det. 
    Lägger till att dottern hade mycket rosa innan hon började bestämma själv. Så fort hon visade att hon ville ha andra färger fick hon välja det. Var lyhörd så löser det sig säkert. 
  • gbgumm­an
    Mon 12 Apr 2021 15:51
    #60
    +1
    scanmia skrev 2021-04-12 13:47:14 följande:

    Min mans familj ger också vår dotter nästan uteslutande kläder i rosa och lila och gärna med ordentligt prinsesstuk. Vi använder det som är fint och det som dottern gillar. Vissa saker går direkt till lådan med utklädningskläder och kommer till glädje där. Andra saker tar vi på dottern för att ta ett kort som vi kan skicka till den som sytt eller stickat kreationen, och det är ungefär så mycket användning det plagget fick.

    De gör det för att de vill vara snälla och skämma bort vår dotter med saker de tror hon kommer att älska. Deras uppsåt är inte ont utan precis tvärt om. Och vår dotter fixar att leka både prinsessa och superhjälte. Vi föräldrar kan balansera henne garderob så att den inte begränsar henne.


    Man kan också leka superhjälte i en rosa klänning men spets. Färgen sätter inga gränser. Färgen gör inte heller plagget lekvänlighet. Ett par rosa stövlar går lika bra att hoppa i lera med som ett par blå. Jag vet för jag har provat. Mina barn har aldrig behövt vara rädd att leka med sina kläde fast de både har varit rosa och dyra. Jag har aldrig blivit arg för att de smetat ner sig. Var glad att ni får så mycket då är alltid något torrt. Lätt att byta om det behövs. 
  • gbgumm­an
    Mon 12 Apr 2021 15:52
    #61
    elsi skrev 2021-04-12 15:35:05 följande:
    Och varför ska kläderna inte användas bara för att de råkar vara rosa? Det om något passar väl dåligt in i ett modernt föräldraskap?
    Ja vilket slöseri på jodens resurser. Vilka signaler då sänder man till barnet. 
  • gbgumm­an
    Mon 12 Apr 2021 20:22
    #70
    korngryn skrev 2021-04-12 17:20:05 följande:

    Är det färgen du inte gillar eller är det mer att kläderna är svåra att röra sig i och obekväma och opraktiska? De flesta rosa kläder är ju rätt dåliga i formen. Tröjorna är korta och åker upp så barnet blir kallt om magen, tight hårda byxor är svåra att böja benen i osv. Det är väl i och för sig lite av poängen, men kanske kan du förklara flr din svärmor att det är viktigt att kläderna är bekväma och går att leka i?


    Måste ju säga att de kläder sonen fick var mycket mer svårlekta än dotterns mjuka tights och tunikor än hans hårda BLÅ jeans. Varför skulle ett rosa plagg vara mer opraktiskt än röda blå vita? Sonen fock massa hårda blåjeans redan som bebis. Varför är det mer ok. Dessa var något som blev liggandes. Kände inte bra att sätta på ett litet barn.
  • gbgumm­an
    Tue 13 Apr 2021 12:08
    #77
    korngryn skrev 2021-04-13 06:31:36 följande:
    Det är ju precis det jag menar, färgen är inte huvudproblemet (förutom att fläckar på ljusrosa kläder syns mycket mer än på vanliga färger) utan materialet och formen. På pojkavdelningen är det mjuka mysbyxor och mjuka baggy denimbyxor med resår. Ljusrosa kläder är oftast av stela material som manchester eller med fickor som sitter konstigt placerade typ mitt på knäna och försvårar rörelser, tröjorna är korta och funkar inte att stoppa ner innanför byxlinningen vilket leder till att det blir en glipa (mkt obekvämt under overall t ex) osv
    Nä ljusrosa kläder är inte oftast stela, utan stela kläder är alltid stela. Färgen påverkar inte stelheten. Mina barn har haft ALLA färger och färgen har inte gjort kläderna kortare. Det är modellen som gjort kläderna kortare ifall så har varit fallet. 

    Och vad gör det om barnet har fläckar på kläderna. Jag har iaf aldrig brytt mig om de geggat ner sig.
  • gbgumm­an
    Tue 13 Apr 2021 12:09
    #78
    Wagner skrev 2021-04-13 11:39:24 följande:
    Du får väl säga till dem att ni har valt att uppfostra henne till att bli lesbisk, och att hon bara ska ha killfärger.

    Då kommer de inte att ge nånting och det gör de rätt i!
    Dum kommentar
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder