• korngryn

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Det är en strid jag skulle välja att inte ta.

    Ta emot kläderna, säg tack, använd dem inte, sälj dem på tradera så får du pengar i stället.

  • korngryn

    Är det färgen du inte gillar eller är det mer att kläderna är svåra att röra sig i och obekväma och opraktiska? De flesta rosa kläder är ju rätt dåliga i formen. Tröjorna är korta och åker upp så barnet blir kallt om magen, tight hårda byxor är svåra att böja benen i osv. Det är väl i och för sig lite av poängen, men kanske kan du förklara flr din svärmor att det är viktigt att kläderna är bekväma och går att leka i?

  • korngryn
    gbgumman skrev 2021-04-12 20:22:30 följande:

    Måste ju säga att de kläder sonen fick var mycket mer svårlekta än dotterns mjuka tights och tunikor än hans hårda BLÅ jeans. Varför skulle ett rosa plagg vara mer opraktiskt än röda blå vita? Sonen fock massa hårda blåjeans redan som bebis. Varför är det mer ok. Dessa var något som blev liggandes. Kände inte bra att sätta på ett litet barn.


    Det är ju precis det jag menar, färgen är inte huvudproblemet (förutom att fläckar på ljusrosa kläder syns mycket mer än på vanliga färger) utan materialet och formen. På pojkavdelningen är det mjuka mysbyxor och mjuka baggy denimbyxor med resår. Ljusrosa kläder är oftast av stela material som manchester eller med fickor som sitter konstigt placerade typ mitt på knäna och försvårar rörelser, tröjorna är korta och funkar inte att stoppa ner innanför byxlinningen vilket leder till att det blir en glipa (mkt obekvämt under overall t ex) osv
  • korngryn
    gbgumman skrev 2021-04-13 12:08:03 följande:

    Nä ljusrosa kläder är inte oftast stela, utan stela kläder är alltid stela. Färgen påverkar inte stelheten. Mina barn har haft ALLA färger och färgen har inte gjort kläderna kortare. Det är modellen som gjort kläderna kortare ifall så har varit fallet. 

    Och vad gör det om barnet har fläckar på kläderna. Jag har iaf aldrig brytt mig om de geggat ner sig.


    Men SJÄLVKLART påverkar inte färgen stelheten! Det jag menar är ju att typiska tjejkläder oftare tillverkas i stela opraktiska modeller. Och de är väldigt ofta ljusrosa nu för tiden. Det sammanfaller. Jag säger inte att det finns ett orsakssamband.
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder