Om kyl och frys är fyllda så är det inga problem!
Skriv gärna ner vad du har hemma och tänk på att det bara är en kort period så man måste inte äta 100% perfekt alla dagar.
Finns massor att spara på frukostarna. Välj havregrynsgröt med pyttelite mjölk och lite kanel. = Nästan gratis mat.
Är ägg billigt efter påsken? 1-2 kokta ägg ökar mättnaden massor.
Bröd köper ni inte dessa 2 veckor. Kolla frysen, har ni knäckebröd i skafferiet, kan ni baka bröd eller scones? Det blir inte bröd varje dag men ni kanske kan få ihop till helgerna?
Lunch = matlåda med rester.
Middag = skriv vad ni har så kan ni få förslag.
Dryga ut all mat med tex linser, bönor, kikärtor mm. Köp torra och blötlägg + koka själva = mycket mat för några kronor.
Koka egen ärtsoppa, gärna stor mängd och frys in i portioner eller familjeportioner. Skippa köttet och kör enbart ärtor + lök + ev. morot.
Linsgryta är mumsigt och då kan man hälla i alla små konstiga saker man hittar i kyl, frys och skafferi. Det brukar bli gott med allt möjligt i.
Nödmat: Pannkaka... Har ni inte mjölk så gör havremjölk. Ska den användas i pannkakssmeten så behöver man inte ens sila, bara mixa 2 dl havregryn med 1 liter mjölk och 2 msk olja och använd direkt. Är inte äggen billiga efter påsk så kan man i nödfall byta 1 ägg mot 1 msk bakpulver och göra äggfria/mjölkfria pannkakor. Inte mycket näring, men ändå mat. Blir bättre näringsvärde med ett par ägg och helst lite keso med.