Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet inte hur jag ska tänka

  Mån 12 apr 20:31 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Anonym (förvi­rrad)
  Visa endast
  Mån 12 apr 20:31

  Hej alla som läser!


  Vet inte om det är tråkigt att läsa om andras problem och vara hobbypsykolog, men skriver annars för att ventilera lite. Jag är ganska ung och har inte mycket erfarenhet av relationer, därmed kanske ni som har lite erfarenhet kan hjälpa mig lite på traven med mitt problem. 

  Jag och mitt ex gjorde slut för nästan ett halvår sedan, vi hade lite småkontakt fram och tillbaka men sedan tog jag bort honom på sociala medier och backade. Detta hände för 3 månader sedan ungefär. Jag mådde jättebra, aldrig varit så lycklig i mitt liv, kändes som en stor tyngd på mina axlar släppte. Han var en bra kille, men jag blev emotionellt utmattad då han inte ville få förhållandet att funka, samt att det var många saker som skedde under vårt förhållande som jag nu i efterhand kan se var oerhört fel från hans sida.
  Den senaste tiden har all min lycka dock förändrats till saknad. Jag tänker på han mer och mer, försöker att tränga bort tankarna men de nålar sig fast. Får tankar innan jag ska sova som "hoppas att han hör av sig imorgon" och "tänker han någonsin på mig?". Har inte vågat dricka då jag är rädd att höra av mig och visa mig som den "svaga", men vill inte heller begränsa mig bara för honom.

  Hur ska jag göra? Jag vet att det inte kommer löna sig om jag hör av mig, jag vet att han släppt mig och gått vidare. Men är det värt att eventuellt höra av sig och sedan få hjärtat krossat igen men att då förstå att han verkligen inte vill ha mig, eller ska jag leva med mina tankar, sluta dricka och begränsa mig på andra sätt tills det eventuellt har gått över? Allt påminner om honom. Blir helt utmattad. Saknar honom så. 

 • Anonym (Hmm)
  Visa endast
  Mån 12 apr 20:34 #1

  Är du säker på att du verkligen vill ha tillbaka honom? Eller är det mer att du bara känner dig ensam just nu och saknad efter någon?

 • Anonym (Denis­e)
  Visa endast
  Mån 12 apr 20:59 #2

  Åhh känner igen mig så mycket i detta och kan bara säga att det kommer bli lättare med tiden. Dock vet jag inte om jag hade kunnat föreställa mig det när jag var där du är nu, men när veckorna går så finner man andra saker att fästa tankarna vid och sakta men säkert blir han inte längre det enda man vill prata om. Det låter som att du på sätt och vis fann ro i att ha honom i ditt liv, kanske eftersom du då visste att han va din om du ville ha honom igen, så att du inte på riktigt behövde göra upp med tanken på att det är slut. Du har en svår tid framför dig nu men om du anser att det inte fungerar när ni är tillsammans så är det rätt att lämna honom bakom dig. Jag tror att det är bra att du tar detta steg och kommer till en punkt då det känns ok att inte ha honom i ditt liv, sedan kanske ni kan bli vänner igen när ni båda har försonats med det förflutna. Lycka till med detta, det är verkligen inte lätt, men jag tror att du klarar det. 

 • Anonym (lll)
  Visa endast
  Mån 12 apr 21:06 #3

  Det är inte honom du längtar efter, du längtar efter "någon" och "något" - den stora kärleken. Du tänker på honom eftersom det är ditt färskaste exempel och du har hans ansikte på näthinnan. 
  Du behöver distansera dig från detta, längta efter kärlek, ja absolut, men inte med honom. Du får väl fantisera ihop någon "drömkille" som du kan tänka på istället Glad

 • Anonym (Honom eller någon)
  Visa endast
  Mån 12 apr 21:53 #4

  Du skriver att du inte har så stor erfarenhet av förhållanden.

  Jag undrar som personerna ovan om du verkligen saknar ditt ex eller om du saknar någon? Det är väldigt vanligt (nästan en regel) att man vid en separation känner ensamhet och saknar att ha någon att dela vardagen med men man saknar inte nödvändigtvis den person det tagit slut med. Det är till och med vanligt att den som gör slut känner samma saknad.

  Tänk först efter om det är ditt ex du saknar eller att du saknar att ha någon nära, äta frukost med, sova tillsammans med, gå på Gröna Lund och äta sockervadd med etc.

  Är det verkligen honom du saknar och önskar leva med så ta kontakt. Är det inte honom du saknar börja lev livet igen som gör dig lycklig och kanske gå på en dejt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll