Forum Relationer - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp mig förstå min hustru

  Tor 15 apr 21:57 Läst 0 gånger Totalt 27 svar
  Visar endast inlägg av Tecum - Visa alla inlägg
 • Tor 15 apr 21:57 #2 +1

  Men att hon vill ta hjälp av familjerådgivning är ju jättebra, vad har du emot det? Då bli hon tvungen att säga hur hon känner och varför hon inte vill ha sex. Plus att hon måste lyssna på dig, kan inte springa ut ur rummet eller tysta dig. Ofta är det stora problemet att ena parten inte vill kännas vid att det öht finns problem.

  Sen är det tydligt att hon (åtminstone just nu) inte känner sig attraherad av dig och även saknar kärlekskänslor. Läget är allvarligt och du måste se familjerådgivningen som er stora chans att rätta till saker. Det du INTE ska göra är att lägga dig platt och bara försöka vara till lags, det kommer att fjärma henne än mer. Dina känslor och behov är lika mycket värda som hennes. Tro inte heller att hennes avståndstagande beror på att ni har fyra barn, det är bara en undanflykt som kvinnor tar till när de tappat attraktionen. Felet ligger djupare än så.

 • Lör 17 apr 11:19 #22 +3
  Lönnsirap skrev 2021-04-17 06:49:30 följande:
  Min erfarenhet är att män underskattar det kvinnor säger till dom och tror att en situation är löst när kvinnan verkar på bättre humör.
  Bättre humör är dock inte att ett problem är löst och du behöver anstränga dig rejält om du inte vill bli lämnad.
  Att vara en bra pappa. Att närma dig henne med omsorg. Uppvakta henne. Prata med psykolog. Etc.
  Det är svårt att vara rädd för att bli lämnad, men du behöver göra konstruktiva saker för att undvika det. Absolut inte söka bekräftelse hos henne att du inte vill bli lämnad utan mera berätta för henne att HON är fantastiskt och att du vill att HON är lycklig. Att du vill att HON får njutning. Och att du är så tacksam över att HON vill försöka ha en bra relation till dig.
  Du gör det vanliga felet att lägga ALLT ansvar på mannen för att få relationen att fungera. Relationer är samspel, samarbete och kompromisser, inte att en gör allt och den andre säger ja eller nej. Varför är det bara kvinnans njutning som är viktig och varför ska bara mannen var tacksam osv?
  En helt skrämmande attityd...
 • Sön 18 apr 16:43 #25
  Embla twopointoh skrev 2021-04-17 23:35:57 följande:
  Nu ska jag resonera anekdotiskt, men även jag upplever att det är inte sällan som mannen blir väldigt förvånad över att kvinnan vill skiljas, eftersom han trodde att allt var bra. Jag har hört fler än en kvinna säga att de försökt diskutera problem, mannen vill inte lyssna, hon slutar vara öppen med sina tankar och istället växer hennes beslut fram i tysthet. Allt medan mannen går omkring och tror att de har det ganska bra.
  Jag känner också igen det, men om kvinnan inte når fram med dessa tankar är hon faktiskt usel på att kommunicera! Så svårt kan det inte vara att säga typ " blir det ingen förändring så lämnar jag dig". Om inte polletten faller ner då får han skylla sig själv.
  Men jag har fått intrycket att kvinnan är vagt missnöjd men har svårt att sätta ord på det utan hoppas att mannen ska fatta genom hennes förändrade uppträdande. Det gör han förstås inte och rätt som det är når hon en punkt när hon vant sig vid tanken på att lämna - och gör det. Klart mannen blir förvånad då! 
 • Sön 18 apr 19:54 #27
  Embla twopointoh skrev 2021-04-18 18:09:36 följande:
  Kommunikation är viktigt, absolut.  I det ingår såklart att försöka uttrycka vad man menar så att den andre förstår, men även att lyssna på rätt sätt. Bristande kommunikation är sällan bara den ena partens fel. Och enligt min upplevelse, så har faktiskt många kvinnor sagt vad de känner och vill till mannen, gång på gång på gång, som inte lyssnar ("Sluta tjata, kvinna!") , och till slut ger kvinnan upp.

  Överlag behöver vi alla bli bättre både på att uttrycka och på att ta emot. Och man behöver ha insikt om att män och kvinnor kommunicerar på olika sätt. Kvinnor måste lära sig att män inte är tankeläsare, och män behöver lära sig att kvinnors kommunikation till större del än mäns är icke-verbal och inte lika rättfram.

  Om man nu tycker att det inte är svårt att säga typ "blir det ingen förändring så lämnar jag dig" (jag ogillar ultimatum, men det är en annan diskussion), så är det faktiskt inte heller så svårt att säga typ "Vad menar/vill/behöver du?".
  Jovisst är många män också dåliga på att kommunicera! Bristande kommunikation är sällan bara den enes fel, precis som att orsaken till att relationen försämras sällan är bara den enes fel. Många människor idag är väldigt verbala men när det gäller att kommunicera svåra och känsliga saker i relationen går det inte bra, varken att säga hur man känner eller att ta emot det.
  Bra inlägg!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll