• Magical

    Hjälp mig förstå min hustru

    Tobbes skrev 2021-04-15 22:07:19 följande:

    Som jag skrev så är jag inte kvinna så jag har antagligen inte samma tänk därav jag ber om hjälp här då jag antar att det finns andra i denna situationen.

    Psykolog och rådgivning är för mig något "pinsamt". Jag känner mig misslyckad när jag inte klarar av att lösa problemet själv. Men jag antar att jag får svälja den stoltheten och testa.

    Mitt största problem är att detta håller på att dra in mig i psykiskt dåligt mående, och då stänger jag av allt. Därav börjar jag få panik på de här då jag inte vill hamna i den situationen igen (har vart där tidigare).

    Men om jag förstår er rätt så bör jag följa med på rådgivningen och inte vara så på under tiden.

    Läste igenom själv hur jag formulerat mig och förstår att de kan låta konstigt, så för att förtydliga det hela så är inte sex ett måste utan har bara blivit en grej i allt. Jag har inga problem att bara ligga och mysa och att de stannar där. Men känslan av allt plus att hon inte vill ha sex har gjort detta förmodligen större än vad de igentligen är.


    Du får skärpa dig och bete dig vuxet! KLART ni ska testa parterapi. 

    Både du och hon kommer få nytta av att prata med en neutral part. Du kan ta upp ditt mående och din oro och hon detsamma. Kanske kan en terapeut hjälp er att hitta var "felet" ligger och framför allt: ger er nya verktyg för hur ni ska prata med varandra.

    Sedan kan detta med sexet vara så att det varit oerhört jobbat för henne under flera år och att det just nu verkligen inte funkar för henne alls. Jag tror det är många män som har svårt att förstå hur partnern kan "ställa upp" på sex trots att den kanske egentligen inte vill, men det är SÅ vanligt. Man vill trots allt att partnern ska vara glad och må bra så då kanske man säger ok, när man egentligen helst bara ville sova.
    I de värre fallen (menar inte just er TS, men pratar generellt) har det kanske handlat nästan om utpressning, trots att mannen inte fattat att de närmanden han gjort kan ha uppfattats så. Kvinnor som vaknar av att mannen pressar sitt organ mot hennes skinkor och nästan tvingar sig in - det är liksom inte så lätt att säga att man inte vill, just då. 
    Även om du inte betett dig så, så kan saker du gör uppfattas som jättejobbiga och nu har hon liksom helt gått i baklås på den fronten. Därför behöver ni absolut terapi för att se om ni kan dyrka upp detta + annat som gör er relation bättre igen. 
Svar på tråden Hjälp mig förstå min hustru