Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Storhelger?

  Sön 18 apr 21:45 Läst 0 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Anonym) - Visa alla inlägg
  Anonym (Anony­m)
  Återställ
  Sön 18 apr 21:45
  Hej!
  Vill kolla lite vad folk tycker då det är svårt för mig att vara helt opartisk i frågan.
  Pappan jobbar kvällar och helger. Mamman har ett dagtidsjobb med lediga helger. Det faller sig så att dom flesta storhelger inträffar då mamman ska ha barnen hos sig. Nu tycker mamman att man skall ha barnen varannan storhelg oavsett vems vecka det är egentligen. Hade man barnen denna påsken, så har man dom inte nästa år etc.
  Innan skilsmässan spenderades julafton hos pappans föräldrar och juldagen hos mammans pappa. Iom att pappan aldrig jobbar kväll på julafton så har det fungerat så att barnen har varit hos sin mamma på förmiddagen och hos sin pappa på eftermiddagen så barnen fått fira med sin pappa hos sina farföräldrar som vanligt. På juldagen har dom varit hos sin mamma så dom har kunnat åka till hennes pappa och fira med honom som vanligt. Detta har fungerat bra och barnen har verkat nöjda med det.
  Det är övriga storhelger som är problemet. Mamman tycker som sagt att det ska vara varannan oavsett vems vecka det infaller på. Pappan som ofta jobbar på hennes helg att ha barnen tycker att det är orimligt att han ska vara tvungen att ta ledigt från jobbet på "hennes" helg bara för att det ska vara varannan storhelg. Argumentet är att nu när barnen är så stora att det inte finns föräldradagar att ta ut längre så räcker semesterdagarna inte till både till sommarsemester med barnen, diverse stängningsdagar på skolan och andra oplanerade tillfällen när det behövs en semesterdag för att göra något viktigt om han också behöver ta ledigt för påsk, midsommar etc. I hans mening är det julafton och födelsedagar som är dom viktigaste för barnen då andra helger ändå ofta har firats ganska oansenligt då båda föräldrarna jobbade helger då dom var tillsammans och ena föräldern ofta jobbade vid dom tillfällena. Pappan kan mycket väl tänka sig att fira med barnen på "hennes" vecka om han är ledig och är han inte ledig så kan dom kanske ändå få till ett litet firande efter jobbet eller så. Mamman vill att det ska vara varannan storhelg oavsett vems vecka det infaller på och kan inte pappan få ledigt så får han fixa med barnvakt. Pappan tycker det verkar dumt att barnen potentiellt ska vara hos någon barnvakt när mamman ändå är ledig och det är på hennes vecka att ha barnen egentligen.
  Hoppas det inte är för flummigt skrivet och att det går att förstå hur jag menar.
  Skulle bli väldigt glad om någon ville dela med sig av lite opartiska tankar kring frågan.  
 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 22:41 #4

  Mamman menar på att barnen ska få fira med sin pappa med, så det är för deras skull. 

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 23:52 #7

  Hon menar att det handlar om att kunna planera långt i förväg med. Att man vet att man är barnledig till nästa nyår t.ex.
  Han menar att det går utmärkt att planera efter varannan vecka och att är det "sin" helg så har man barnen hos sig om ingen annan överenskommelse är gjord.
   

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 19 apr 08:30 #11

  Pappan ser inga problem ifall storhelgerna faller på hans helger. Han utesluter som sagt inte heller att fira med sina barn på hennes helger i den utsträckning det går.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll