• Weloty

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Hej! Jag är väldigt gärna med i denna tråd! Har varit med i några BIM-trådar till och från men känner precis som många andra här att det kan vara påfrestande att se alla som plussar efter några få försök. Tror att detta är precis den tråd som jag har saknat. Jag och min man är båda 30 år och har försökt i ett års tid. Nästa BIM är den 25/5 och vi kommer antagligen att söka hjälp om det inte tar sig denna gång. Just nu befinner jag mig i känslan av att "om det inte gått vid det här laget kommer det aldrig att ske", så det hade varit skönt att få sjukvårdens perspektiv och hjälp. 

    Vi har inte berättat för någon att vi försöker så jag känner mig väldigt ensam i denna process. Jag tror och hoppas att denna tråd kan erbjuda lite stöd och gemenskap för oss alla!



    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)


    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkveds

    Msofie, BIM 20/4, 25 år, (15e försöket)

    Janni91, BIM 25/5, 30 år (11:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Weloty, BIM 25/5, 30 år (12:e försöket)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Lisen91, BIM 8/6, 29 år (11:e försöket)
  • Weloty
    Msofie skrev 2021-05-11 11:07:19 följande:

    Hallå guys vi kommer att påbörja IVF nästa vecka!! Jag kan inte fatta att detta händer!

    Tyckte de hade så bra bemötande på kliniken. Pratade först med en läkare om våra provsvar, hälsa osv samt gjorde ett ultraljud. Sen fick vi gå in till en sjuksköterska som redan hade skrivit ut vårt protokoll och gick igenom sprutorna med oss. Är inte jätte glad för sprutor men nålen kändes faktiskt inte alls.

    Så beräknad start blir 21 eller 22 maj!


    Så roligt för er, håller tummarna! Glad Får jag fråga om du bor i Stockholm? Har kikat lite på Livio Fertilitetscentrum på Gärdet men har inte hittat så många recensioner. 
  • Weloty
    Msofie skrev 2021-05-11 12:01:47 följande:
    Nej jag bor lite utanför Malmö, men går till Livio. Super bra än så länge!
    Så bra! Jag ska kontakta Livio Gärdet snart tänkte jag. 
  • Weloty

    Hej alla! Har hängt med genom hela tråden men inte uppdaterat på ett tag. Fick verkligen upp hoppet denna månad då mina PMS-symptom var avvikande. Hade till och med hunnit tänka att jag skulle överraska min man med ett positivt test på vår årsdag i morgon. Tyvärr kom mensen idag på cykeldag 29 och vårt 12:e försök var alltså också misslyckat. Känner mig tom, misslyckad, och ensam. Tacksam för denna tråd!

    Här kommer en konstig fråga, men vad gör ni på fritiden för att tänka på annat? Jag är inne i en period då allt jag brukar gilla känns meningslöst och tråkigt. I kombination med coronarestriktionerna är det inte heller lätt att hitta på nya saker att göra? Fastnar oftast framför Youtube som består av 90% mamma-vloggare som får nya bebisar på löpande band. Inte det bästa att se när man kämpar med infertilitet.

  • Weloty
    Molybden skrev 2021-05-26 14:35:26 följande:

    Vad tråkigt att det inte gick den här gången heller, speciellt när du fick upp förhoppningarna. Du hade planer på att höra av dig angående en utredning va?

    Nu har jag inte särskilt mycket energi till något då mitt jobb tar typ allt. Men jag är egentligen ganska pysslig av mig så ägnat mig åt att fixa hemma eller i vår trädgård. Snöade ett tag in på att rita, nu läser jag mycket och försöker att organisera hela hemmet typ, haha. Går ofta in på Pinterest och klickar mig vidare i all oändlighet tills jag fastnar för något som jag vill testa.


    Vilket minne du har! Har inte kontaktat någon klinik ännu då jag inte har velat ta upp det med min man. Tror att han känner mer press än vad han visar, och jag är rädd att det skulle få motsatt effekt. Nu hinner vi med ett sista försök innan vi ska spendera hela sommaren hos familjen som bor långt bort. Om även detta försök misslyckas så ska jag boka in en utredning lagom tills vi kommer hem igen.

    Tack för tips! Är också pysslig men bor i en nyproducerad lägenhet där det inte finns någonting att fixa med. Kikar på att köpa hus mest för att få någonting att göra tillsammans, typ måla, renovera, fixa i trädgården etc. Samtidigt känns det dumt att köpa ett hus om vi aldrig lyckas skaffa familj. Jag läser också mycket men det finns en gräns för hur många timmar man kan spendera i soffan med en bok, haha.
  • Weloty
    Längtartillvår skrev 2021-05-26 14:48:40 följande:

    Så tråkigt! Jag hade också en annorlunda cykel och fick upp hoppet rejält, men mensen kom tillslut ändå:( vi är många som känner som dig, så du är inte ensam. Det är så skönt att ha den här gruppen. Att bara få skriva av sig hjälper så mycket tycker jag <3

    Jag känner samma som dig. Vi bor utomlands och har varit i lockdown sen december! Det är riktigt tufft. Ingen familj I närheten, och egentligen har vi inte ens fått träffa kompisar men det har vi fuskat lite med. Har ett par som vi umgås med på helger. Vi spelar ofta brädspel tillsammans. Sen brukar jag och min partner gå på promenader, jag gillar att baka, läsa, titta på reseprogram och drömma mig bort, ta hand om lite blommor och så.


    Så trist när kroppen luras. Varje månad när mensen kommer så tänker jag att nästa gång ska jag INTE känna efter och anteckna symptom etc. Men det glömmer jag bort typ en dag efter att mensen är slut och nedräkningen till ÄL börjar. Hoppet är väl det sista som lämnar antar jag.

    Vi verkar vara i samma sits med familjen långt bort. Har inte träffat min familj sedan i julas och vi har varit väldigt noga med restriktionerna så inga middagar eller liknande med vänner heller. Vi har träffat några vänner utomhus ett fåtal gånger men förutom det har vi varit för oss själva och gått promenader, sett på film & bara stannat hemma varje helg i snart 1,5 år. Bor i centrala Stockholm och har inte åkt tunnelbana sedan i mars 2020 liksom! Tror verkligen att isoleringen har bidragit till att svårigheterna med att bli gravid har tagit över hela min tankeverksamhet.
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid