• Dibella

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Hej på er,


    Hoppar in här, jag och sambon har försökt i ca 1,5 år, utreddes i årsskiftet och fick besked om låg äggreserv och lite trög äggledare, men egentligen inget "problem" vad jag förstått. Blev dock remitterad till landstinget för IVF och vi gjorde två IVF på egen hand privat i väntan på landstinget då jag inte är den bästa på tålamod i barnfrågan.


    Väntar mens nu i helgen, återigen efter minus idag.


    Jag har preppat en hel del med vitaminer sen en månad tillbaka och försöker tänka att det boostar mina egna chanser men även inför kommande IVF till hösten. Så äggen är ready to go :)


    Käkar Q10, zink, magnesium, gravvitaminer med folsyra, D3 vitamin, Omega 3, B12. Sen så tänker jag börja köra med Rosenrot från mens till ägglossning och se om det gör något vettigt också :) När IVF närmar sig så kommer jag lägga till under spruttiden melatonin fram till äggplock också.


    Q10 ska vara bra för äggkvaliteten, tar några månader innan det "ger effekt", Zink e bra för fertiliteten i stort. D-vitamin är vad jag förstått jätteviktigt för fertiliteten. Egentligen så käkar jag enligt tips från boken "it starts with the egg", de har olika vitamin kombinationer och även kostråd beroende på vad ens "problem" är. Endo, AMH, PCO/S osv. Nu har jag bara hunnit med en cykel änsålänge, så kan inte riktigt uttala mig om det fungerar, men har ju sommaren på mig {#emotions_dlg.flower} tveksam, men när man sitter barnlös så är man beredd att testa det mesta.


    Hoppas det blir många som får sina efterlängtade plus nu under sommarn och semestern.

  • Dibella
    nadir skrev 2021-06-03 18:04:49 följande:

    Angående d-vitaminens viktiga närvaro:

    Jag har, säkert liksom många andra, läst att vulverine förespråkar en chockdos d-vitamin innan ägglossning. Hon har också skrivit att vi blir ju gravida under semester, säkert pga vila men också sol. Inte bara av att solen skiner på ägglossningsdagen.

    Jag har läst någon annanstans att d-vit behövs för en hälsosam follikelutveckling. Så jag gissar därmed på att vi måste ha d-vitamin under hela follikelfasen. D-vit för att få igenom en ägglossning tror jag på MEN om vi är tomma på d-vit kanske vi bara får ett mindre bra ägg som ägglossas.

    Så jag är ute i solen eller tar en mindre dos d-vit de dagarna jag inte har sol på huden.


    Tror definitivt det du skriver stämmer med att det behövs för hälsosam folikelutveckling också.Min första IVF i februari utan D vitamin fick jag 3 mogna folliklar, i andra i april efter att ha bombat med massa Dvitamin så fick jag ut 11 :)


    D-vitamin överlag verkar vara oerhört viktigt för fertiliteten, Sahlgrenskas universitetssjukhus har en pågående studie vad jag förstår gällande IVF och D-vitamin.

  • Dibella
    apan95 skrev 2021-06-04 15:01:00 följande:

    Känner mig så enormt besviken just nu. Hade missförstått helt med återföringen så tydligen ska jag först invänta en bortfallsblödning nu efter stimuleringen. Sen ska det gå en hel cykel till och sen kan man återföra efter andra riktiga mensen... men den kan inträffa ner kliniken har stängt i sommar så återföring blir tidigast i augusti.

    Känner mig så galet paff. som en käftsmäll. insett att det blir yttligare en sommar som barnlösa ( de enda i vårt umgänge) samt att allt jag sett fram emot i sommar har varit att ruva...

    usch, vill bara ställa in hela sommaren just nu. Så besviken.


    Låter tungt att inte få återföra, var det pga överstimulering eller annat som de inte kunde göra ET i denna cykeln? 


    Jag ska också vänta över sommaren, haft två IVF som inte gått och 3e får bli i höst efter sommarstängning osv, känns som en halv livstid och förstår knappt hur man kan stå ut, men det går väl på något sätt, dag för dag. Hoppas det kommer kännas lättare efter det smält lite {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkveds) - PLUSSAT

    Msofie, BIM 20/4, 25 år, (15e försöket)

    Weloty, BIM 25/5, 30 år (12:e försöket)

    GladC20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar. PLUSSAT på 10e försöket men fått MF)

    Mirabilis89, BIM 30/5, 32 år (11:e försöket, kanske...?)

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Emmalucy, BIM 8/6, 35år (6:e försöket men 3års misslyckade försök med exet)

    Memestar, BIM 11/6, 29 år (9 försök, aldrig varit gravid tidigare, allt ser normalt ut hos mig)

    RH93, BIM 11/6, 28 år (11:e försöket)

    Lisen91, BIM 12/6, 29 år (11:e försöket)

    Idoh, BIM 13/6, 35 år (9:e försök, genomgår fertilitetsutredning)

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS)

    Soff, BIM 20/6, 33 år (15:e försöket)

    Mizzi26 Bim 21/6, 27 år (1 missfall, oregelbunden & lång cykel)

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Enka, BIM 28/6, 35 år (försökt i 2 år i höst)

    Hoppas2022, BIM 29/6, 37 år (sekundär infertilitet, fjärde försöket)

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år, (13:e försöket)

    Nadir, BIM 1/7, (6e försöket, hänger här pga mamma till en ängel samt en 7 åring)

    Längtartillvår, BIM 14/7, 35 år (10e försöket)

    Dibella, BIM 6/6, 31 år (försökt 1,5 år. 2 IVF väntar på 3e i höst)
  • Dibella
    apan95 skrev 2021-06-04 20:46:05 följande:
    Ja precis, de fanns risk för överstimulering och med tanke på att vi fick så många till frysen så ville de ta de säkra före de osäkra vilket jag självklart förstår. blev bara så många besvikelser på samma gång...

    hade varit så perfekt att få ruva under semestern :(

    Skönt att inte vara ensam om väntan måste jag säga! <3 vad är det som inte gått med dina tidigare ivf-försök?

    Sjukt tråkigt såklart, processen är så oerhört påfrestande i sig, så minsta lilla besvikelse blir enorm. men vad jag förstått så är det inte alls kul att bli överstimulerad så ändå skönt att de tar det säkra före det osäkra, men surt att de ska ha sommarstängt också, annars känns det inte lika oändligt. Men skönt att du fick många till frys! <3 Hoppas vi att första FET blir the lucky one Solig


     


    Generellt så tar det ju ett par IVF/insättningar om man inte har tur att det tar sig på första. "Problemet" med mig är att jag låg äggreserv, så jag får inte ut ägg och är svårstimulerad.


    Första omgången fick jag ut 3, 2 blev befruktade, en ET, inget till frysen


    Andra omgången fick jag ut 11, 5 befruktade, en ET och 1 till frysen som vi kommer spara pga hade kostat massor att göra FET då vi köpte 2 IVF försök privat och då ingår inte FET :/ utan är en extra kostnad. Vi hoppas ha det som sista utväg om de 3 försöken på landstinget inte funkar, alternativt syskon i framtiden om vi får barn via landstinget.

  • Dibella
    apan95 skrev 2021-06-04 21:27:22 följande:
    Ja precis, på något sätt blir väll besvikelsen ännu större när man inte plussar efter ET/FET just eftersom man vet att man till 100% haft ett embryo i magen liksom!

    Kliniken informerade även mig att det är lite större chans att bli gravid på en FET än en ET? vet dock inte varför, ska försöka googla lite på det haha!

    Ja okej, jag förstår.. är såklart oändligt tacksam för att jag svarade så bra och vi fick många till frys, vill inte klaga <3 vi har också gått privat och köpt ett 2-packet. men står på väntlista till landstinget också men hoppas så klart inte behöva använda oss utav det nu när vi kommit så långt ändå..

    ser fram emot att följa dig i höst då när du ska starta igen! :)

    Ja, tycker allt är så svårt och påfrestande på olika sätt, oavsett vad man gör, väntar, ruvar osv. Trodde aldrig jag skulle behöva känna såhär när man startade med babymaking..


    Ja jag har också hört att det är större chans med FET, förstått det som att eftersom äggen dels är 5 dagars blastocyster så är det redan där förhöjd chans än de som får 2 dagars, sen så klarar de både nedfrysning och upptining så är det starka rackare :) men är såklart ingen garanti ändå tyvärr. Man önskar att IVF bara hade vart garantin på nått sätt.. 


    Det brukar finnas kortvarsel lista hos Landstingen, eller hos SU i gbg där jag stod i kö fanns det, så anmälde mig till det och har nybesök nu på måndag :) fick dock info att jag inte får köra igång innan sommarstängningen ändå, men lättare att ha is i magen när man vet att det finns en klarare tidslinje. Jag hoppas verkligen ni inte ens behöver komma till landstinget! Kanske vi plussar till hösten, hoppas {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Janni91 skrev 2021-06-05 07:58:33 följande:
    Hej! Får jag fråga hur länge du behövde vänta på IVF och vilken klinik du varit på? Jag tillhör också Göteborg och vi kommer eventuellt få remiss så vi kan göra IVF men kliniken (Göteborgs IVF klinik) sa att det är en väntetid på 8-9 månader, vilket gjorde mig både chockad och ledsen att behöva vänta så länge. Men det låter ju lovande med kortvarsel-lista! :) 

    Man har ju hört om många som blir gravida under sommaren i samband med semestern så jag hoppas på att få se en massa plus här!! Håller tummarna för er :) 

    Hej,


    Vi var på Nordic IVF, blev utreda av göteborgs kvinnoklinik så blev lite per automatik att man hamnade där då dom sitter på samma kontor,


    Vi fick också höra 8m-1 år månader när vi utreddes i årsskiftet. Ringde då och pratade med SU som bekräftade 8 månader.


    Efter vår 2a IVF som inte fungerade så var jag så ledsen att jag ringde igen och undrade vad kö-tiden var haha, då hade de helt plötsligt glidit ner till 5-6 månader :) detta var bara för några veckor sen. Jag fick visserligen en kortvarseltid men fick vänta från remiss skickades 26 januari.


    Oftast verkar det som om man kallas ca 1 månad innan man egentligen skulle kallts med kortvarsel.


    Men sommaren tror jag defintivt på, hoppas det är många här inne som slipper vänta och får plus under sommarn Hjärta


    apan95 skrev 2021-06-05 08:02:32 följande:
    Ja precis, man e så galet trött på all denna väntan.. jag blev gravid i september på vårt 12:e försök naturligt. Va så chockad. Men lyckan va kortvarig tyvärr... skulle haft bf häromdagen så kändes extra tungt nu när jag inte ens fick ruva när jag egentligen kunde haft en bebis nu :(

    Jaha okej! Hade ingen aning att det fanns en sån lista..men nu antar jag att de inte kommer hinna höra av dig till oss genom vanliga kön innan våra 2 försök är förbrukade ändå.

    Känns skönt på ett sätt att ha något att se framemot även efter semestern! Lättare att återgå till vardagen då! Håller tummarna för både er och oss! <3

    Usch, kan inte ens föreställa mig. Det är ju det, den konstanta drömmen om vad som hade kunnat vara/kan bli, den är tung.


    Ne vi hann ju med våra två innan vi fick tid på SU också, man kan ju köra på relativt snabbt, vi fick ha en naturlig mens emellan försöken, dock hade vi ju inga ägg i frysen. Om man kör FET kanske man tillochmed kan köra varje ÄL? Jag tror på dina snöflingor i frysen Hjärta håller också tummarna för er och oss! Snart är det dags.


     

  • Dibella
    Janni91 skrev 2021-06-05 10:23:32 följande:

    Men va? Jag trodde att när man väl är "inne i systemet" så rullar det på så man inte går efter den vanliga kötiden...oh no. Himla tur att kötiden är kortare nu då. Måste vara jättejobbigt för er att vänta så länge mellan gångerna :( 

    Ja, nu hoppas vi verkligen på att sommaren levererar!! <3

    Tror att när man är inne i systemet, altså efter att ha väntat x antal kö-månader på nybesök,  så bör det rulla på efter det. Altså kö-tiden startar efter att SU fått in remissen. Man kan bli nekad att starta 2 (tror jag) gånger om de har för många pågående IVF, hoppas jag slipper eftersom jag måste vänta två månader över sommaren och bara kan starta direkt till augusti/september Får hoppas kö-tiden hålls nere, för allas skull. 


    Ja det har varit galet tufft att ha gjort 2 som inte fungerat och sen bara suttit och väntat på att kanske få starta på SU.

Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid