• apan95

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Åååh! Denna tråden vill jag verkligen vara med i, håller helt med om att de känns sjukt provocerande när de hoppar in folk i BIM-trådarna som är på första försöket..

    som sagt i tidigare trådar är de dags för oss att påbörja vårt första ivf försök nu nästa mens, alla sprutor är hämtade och ligger redo!

    Fixade även till BIM-listan som hade blivit lite knasig, men tog även bort ditt datum Msofie då det var ditt från april, hoppas det var okej!! Kram och lycka till alla <3

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

  • apan95
    Msofie skrev 2021-05-08 12:55:39 följande:

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    Mmsofie, BIM 20/5, 25 år (15e försöket)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år


    Ja den blev lite knasig! Ser så fram emot att följa din IVF och blir kul att följa någon samtidigt som man själv genomgår en![/quote]

    Jaa, känns så skönt att förhoppningsvis få ha någon att bolla med! <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-05-09 09:41:41 följande:

    Exakt vid denna tiden om två dagar har vi vår första konsultationstid för IVF. Skräckblandsd förtjusning måste jag säga. Jag är taggad, men nervös. Nervös för hur jag ska fixa att ta sprutor på mig själv men mest äggplocket faktiskt. Jag har varit så dum att jag gick ner i the rabbit hole och googlade på andras upplevelser, fick såna skräckhistorier...


    Fattar hur du känner. Har dock själv inte kommit så långt i tankarna än (äggplocket). Men våran läkare sa verkligen ?undvik familjeliv? för att läsa om andras upplevelser haha.. hon sa även att det SKA inte göra ont, de flesta upplever spolningen som värre samt att de kan styra smärtlindringen där och då! Försök att inte oroa dig!

    Det som snurrar i mitt huvud är mest hur min kropp ska reagera på behandlingen, biverkningar?! Samt att jag är rädd att min kropp kanske inte svarar alls..?
  • apan95
    Stickling skrev 2021-05-09 12:27:08 följande:

    Måste bara säga att det känns skönt att skriva i ett sammanhang där man är flera i samma sits. Har känt mig riktigt nedslagen denna helg, när mensen kom igen. Vet förstås att många försökt mycket längre än jag, men fy fan vad kämpigt det är alltså. Och när vänner och bekanta blir gravida runtomkring en stup i kvarten. Orkar inte riktigt med trådarna med förstagångsförsökarna just nu, känns tråkigt att känna sig bitter men inte konstigt egentligen förstås. Heja oss alla, om det ändå kunde få bli vår tur nu!!


    Jag håller med dig,

    Tyvärr har de kommit till den gränsen att jag inte kan glädjas med folk som blir gravida runt om mig heller. Ännu mindre me de som ska få andra eller tredje. Känns så jäkla orättvist och man undrar ju varför...

    tycker jag känner tydligt hur hela denna resan har förändrat mig, jag var nog en mycket gladare person förut, men förhoppningsvis när livet vänder ska vi hitta tillbaka till oss själva! Kram <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-05-11 11:07:19 följande:

    Hallå guys vi kommer att påbörja IVF nästa vecka!! Jag kan inte fatta att detta händer!

    Tyckte de hade så bra bemötande på kliniken. Pratade först med en läkare om våra provsvar, hälsa osv samt gjorde ett ultraljud. Sen fick vi gå in till en sjuksköterska som redan hade skrivit ut vårt protokoll och gick igenom sprutorna med oss. Är inte jätte glad för sprutor men nålen kändes faktiskt inte alls.

    Så beräknad start blir 21 eller 22 maj!


    Men va spännande!!! Då börjar vi samma vecka!!
  • apan95
    Ericky skrev 2021-05-12 11:24:18 följande:

    Hallå jag måste bara säga att jag tycker det känns så himla mycket skönare med denna grupp! Att ha filtrerat bort andra som inte är i samma sits. Som sagt, det tär på en att gratta andra som det går lättare för ju mer månaderna går. Så, så peppad på att få följa med det här gänget istället och att följa era resor med utredningar, progesteronvagitorer, IVF:er, Letrozol-behandlingar och annat. 

    Här har vi nu passerat ÄL så nu börjar den evighetslånga resan till BIM. Har haft lite, lite blodblandade flytningar men inte så mycket som normalt så jag hoppas att operationen av polypen har gjort något... 

    Det här är första månaden som jag tempar ordentligt. Har en fråga kring det till er som är rutinerade med tempning. Såhär såg det ut för mig; 

    ONS-FRE ÄL-flytningar

    FRE Positivt ÄL-test

    LÖR Rejäl ÄL-värk och blodblandade flytningar (kan få det i samband med värken där vilket jag tolkar som att ägget släppt då)

    Jag antog här att ÄL var lördag pga ovan parametrar. Men utifrån min temp så säger min app att ÄL var söndag? 

    Hur brukar det vara för er som känner av er ägglossning och tempar? Brukar er temphöjning komma direkt dagen efter ni känt av er ägglossning?


    Ibland är tempen lite trög och kan faktiskt ta någon extra dag på sig att stiga har jag märkt! men är verkligen olika från gång till gång men brukar oavsett gå på magkänslan när de kändes som ägglossningen va och lita på det! :)
  • apan95
    NatMar005 skrev 2021-05-12 14:17:59 följande:

    På äl+8, 6 dagar kvar till bim och jag fick detta. Holy fuck. Jag kan verkligen inte sluta gråta. Jag är livrädd. Mer än livrädd. Jag kan inte hjälpa att jag känner det som att jag väntar mitt 8:e missfall. Känner mig otacksam som.känner så. Känner skam för att jag tycks ha så lätt för att bli gravid när andra kämpar och kämpar. Känner så himla mycket men ingenting bra. Helvete med, jag borde ju vara glad.


    GRATTIS! förstår att det är omtumlande.. försök ta de steg för steg och inte tänka för långt i förväg! <3 lycka till!
  • apan95

    Helt plötsligt kom mensen idag 12 dagar efter ägglossning vilket innebär att min lutealfas endast varit 11 dagar? vilket aldrig någonsin har hänt.. har så länge jag vetat alltid haft 13 dagars lutealfas och mensen alltid kommit på fjortonde dagen.

    Är lite förvirrad samt i chock här haha, vet typ inte om jag kanske råkat ut för en kemisk graviditet? eller om min kropp bara är överdrivet taggad på att starta ivf.

    Vilket som så blir de att ringa kliniken i morgon för imon kväll ska jag antagligen då börja med sprutor (cd2). Får uppdatera mitt BIM-datum längre fram när jag vet med insättning osv..

    nu kör vi! VAMOS! <3

  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-05-13 19:09:06 följande:

    Älskar din energi! Heja heja!! Gud vad spännande att börja med ivf så snart. Håll oss gärna uppdaterade om resan, och hur sprutorna känns!!


    Emmalucy skrev 2021-05-13 20:41:03 följande:

    Fk yeah! :D nu kööör ni, woohoo! Och vi finns här för dig <3


    Tack! så roligt att få dela denna resan tillsammans med er i denna tråd! Steg för steg, sida vid sida :)
  • apan95
    Msofie skrev 2021-05-13 21:16:26 följande:

    OMG! Jag är så taggad för dig! Vet inte hur du kände, men just nu känner jaOMG jag är så jävla taggad för dig! Jag vet inte hur du känner, men jag känner faktiskt att det kan kvitta om mensen kommer nu eller inte. Ser fram emot att höra hur du upplever stimuleringen och hur du mår!

    Min ÄL var väldigt konstigt och möjligtvis sen denna månaden. Tror jag är någonstans på ÄL +8 typ. Utifrån mens symptom kan den dock komma när som helst (uppsvälld, finnig, hungrig). Hoppas inte bara den kommer för tidigt, ska nämligen på spa tors-sön nästa vecka så hoppas jag inte behöver ha ett ultraljud då!


    Jo men precis jag kände väll lite skitsamma om den kommer för nu är det ju ändå på gång! så lite lättnad ändå att det är så nära nu! På lördag börjar jag och ultraljud på torsdag :) så spännande att få vänta in dig i denna processen me! Håller tummarna att det tajmar bra så sparesan klarar sig!
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid