• Juliamanda

    Måste amma för att få bebis att bajsa

    Som rubriken lyder så har min 7 veckors tjej en tendens att i slutet av amningen börja sprattla och sparka för fullt, väldigt frustrerad och bara dunkar in huvudet i bröstet för att ta 1-2 sug för att sedan sprattla igen. Samtidigt som detta sker är det otroligt bubblande och knorrande i magen. Vanligtvis följs det av att hon både bajsar och fiser. Kan ha upp mot 5-15 minuter.

    Vi ger hon både Minifom och Sempers d-vitamin magdroppar.

    Är det någon som varit med om liknande och vet något tips för att underlätta bajsandet för henne och även skona mina bröstvårtor från hetssug?

  • Svar på tråden Måste amma för att få bebis att bajsa
  • Aryzza

    Babypotta? Håll bebis i grodställning över toa eller handfat eller liknande och låt henne bajsa där i. Googla babypottnibg :)

    Grodställningen hjälper dem få ut bajs och gaser. Annars kan du ta bort bebis från bröstet ochcykla benen för att hjälp till lite.

    Magmassage kanske också kan hjälpa. Finns instruktioner på 1177 tex.

  • Litorina

    Som skrivits kan det underlätta att hålla upp benen i grodställning. Du kan ha henne i knät liggande på rygg och hålla upp benen (böjda). Eller håll över handfat eller toa och låt henne bajsa där. Vi gjorde så med vårt ena barn. Väldigt skönt att slippa bajsblöjor!

Svar på tråden Måste amma för att få bebis att bajsa