Inlägg från: Rådjuret28 |Visa alla inlägg
  • Rådjuret28

    BF Januari 2022 ????

    Grattis till alla blivande föräldrar ????

    Vi plussade i Torsdags efter ett missfall just innan Påsk.

    Jag hoppas det går bättre den här gången ?? BF 5 januari enligt app, men svårt att förutspå rätt pga. missfallet.

  • Rådjuret28
    LinaJ87 skrev 2021-05-01 18:55:01 följande:

    Sitter i samma båt. Tidigt missfall den 1 april. Håller tummarna för oss båda. Om än några få, enstaka ljusrosa spottings för mig de senaste dagarna. Givetvis oroar jag mig för det värsta, men bara att låta tiden går. <3


    Det behöver inte vara något ... men förstår din oro! Håller tummarna att allt går bra <3
  • Rådjuret28
    Hwden skrev 2021-05-05 17:30:52 följande:

    Jag vågar inte gå med i en FB-grupp innan jag vet vad vi ser & vad Gyn säger på första VUL. Finns det någon mer som jag som är kvar här också en stund? Kan inte ni dela med er mer om er själva;

    Ålder? Första eller barn innan? BF? Stad? Hur mår ni nu?

    Jag kan börja; Jag är 31år & det här skulle vara mitt första <3 BF 9 januari 2022.

    Mår ganska bra men känner också mycket; illamående men inte så farligt, hungrig konstant & kan bli dödstrött på en sekund ibland. Humöret tror jag också att det är mycket som händer inuti. :)


    Ja, jag är gärna kvar här en stund.

    Såg ditt inlägg innan, håller tummarna att det går bra för dig den här gången <3 Grattis till plusset.

    Bor i Västerbotten. 28 år gammal, Går allt vägen blir det här vårat första barn som är beräknad (via app) 6 Januari <3 hade ett tidigt missfall just innan Påsk och vi är både överraskade och glada att vi blev gravid så fort igen.

    Jag mår bra! mår illa när jag blir varm och anstränger mig fysiskt - gym, löpning tex. Kvällstrött, ömma bröstvårtor och lite humörsvängningar :?)

    3-4 dagar innan bm (förra veckan) mådde jag helt galet illa, fick svettrusningar och började skaka när jag ansträngde mig, särskilt kvällarna. Tog därför ett gravidtest sent på kvällen som visade ett svagt svagt plus. Nu i tisdags tog jag ett clearblue-test som visade Gravid 2-3 veckor.

    Såklart rädd för missfall igen, men försöker vara positiv och njuta av den pirriga känslan - att jag faktiskt är gravid.
  • Rådjuret28
    Link92 skrev 2021-05-06 08:17:20 följande:

    Hej! Bor också i Västerbotten! :) Mitt test i tisdags visade också 2-3 veckor. Fick missfall i december så är såklart också orolig men det känns på något sätt bättre och annorlunda denna gång. Känner du någon skillnad? :)


    Ja känns annorlunda för mig med. På ett bättre vis :)

    Första gången hade jag främst lite spottings och väldigt ömma bröst, jag kände av armarna på sidan av dom och när jag sprang för att ta telefonen i butiken gjorde det rent ont. Kände väldigt mycket stickningar i livmodern också.

    Nu känns allt mer ?lagom? om man kan säga så. jag lite små stickningar ibland, brösten ömmar mindre och inte haft några spottings.

    Hur har det känns för dig? :)
  • Rådjuret28
    Link92 skrev 2021-05-06 10:09:49 följande:

    Ja jag hade också spottings sist. Och mycket mer värk i livmodern och varje gång det smärtade till och jag gick på toa kom det ljusrosa flytningar eller lite lite blod. Brösten var ömma, men som vanligt mellan ägglossning och mens. Jag var också väldigt orolig.

    Nu har jag inga spottings och knappt någon värk ännu. Brösten är ömma men mer spända och större än sist. Mår också lite illa nu när det gått för länge mellan måltid/fika. Är också ovanligt törstig. Känner mig betydligt lugnare än förra gången :)

    Har bokat ett tidigt ultraljud om tre veckor för att jag är så nyfiken! Har du funderat på det? :)


    Samma här, hade en speciell oro i kroppen men tror/trodde mycket var relaterat till att jag hade stressigt på jobbet. Nu känner jag mig mycket lugnare i själ och även på jobbet. Så intressant att vi upplevt det lite lika.

    Så spännande! Jag har bokat ett möte första veckan i Juni för inskrivning men inget mer än så. Har inte så mycket koll egentligen vad vi kan göra och inte så här tidigt i graviditeten. Är som sagt vår första graviditet och barnmorskan tar inte emot några besök förens inskrivning från v 10
  • Rådjuret28
    Link92 skrev 2021-05-16 23:05:38 följande:

    Jag har börjat uppleva lite "växtvärk" runt livmodertrakten och kan få lite plötsligt ont om jag rör mig snabbt från tex sittande till stående. De ömma brösten och bröstvårtorna är kvar, samt den konstanta törsten. Får också lättare blodtrycksfall igen, fick det ofta direkt efter plus men har sluppit det ett par veckor men är alltså tillbaka igen nu. Går in i vecka 7 (6+0) imorgon. Jag har lättare att tänka på att jag är gravid nu samt känner ett lugn inför att det kommer gå vägen (fick missfall sist i 5+2 så var en lättnad att passera det). Blir dock nojig så fort jag tänker på tidiga ultraljudet i 7+2 och får ibland för mig att vi inte ska se några hjärtslag då..så tankarna är väl fortfarande varierande ändå.


    Spännande med en vecka till ultraljudet nu :)

    Jag har också börjat få växtvärk (som jag googlat på detta) känns som en intensivare mensvärk faktiskt som gör mig illamående, dyker oftast upp på kvällarna innan läggdags för mig.. Blir lite orolig för stunden när det sätter igång, men går oftast över efter en stund och känner mig lugn igen.

    Går in i vecka 8 på torsdag (6+5 idag)

    Hur känns det för dig? Är det bara små stickningar eller känns det tydligare?
  • Rådjuret28
    Link92 skrev 2021-05-19 07:03:04 följande:

    Ja det är en märklig känsla den där växtvärken..när jag byter position snabbt känns det som små stickningar men ibland molar det lite. Jag har dessvärre fruktansvärd mensvärk när jag har det så det här känns mycket mildare. Inför missfallet förra gången gjorde det mycket ondare, och då kom det också blod varje gång värken kom, så känns skönt att slippa det. Men lyssnar man till hur andra har det verkar det mesta vara normalt! Tråkigt att du ska behöva må illa av din molvärk..

    Sedan i måndags har jag mått lite illa mellan frukost och lunch, inte så att jag vill kräkas, men så att man känner att man mår dåligt och livet känns sämst haha. Svårt att beskriva.

    Annars känner jag mig uppsvälld och upplever att vissa byxor gör att jag känner mig instängd och får ont i magen av det. Känner du dig svälld?


    Har haft ordentligt illamående så jag kräks 2 mornar.

    Känner samma som dig att mornarna kan vara tuffa, innan frukost och om jag inte går på lunch i tid nog. Får mest i mig bara sallader till lunch, där caesarsallad blivit lite av en favorit och någonting jag längtar efter. Annars tycker jag det känns tungt med varm och fast mat, särskilt att ställa mig för och laga. Men när det väl serveras tycker jag det är gott och det går ner utan problem.

    Ja, jag känner mig uppsvälld. Precis som du beskriver känns mina skinny high jeans alldeles för tight om magen medans mina ?momjeans? eller kostymbyxor inte håller in magen. Och det istället blir väldigt synligt att min mage är något större än vad den brukar. Känner mig inte gasig, men bara väldigt uppsvälld. Men läst att det brukar lägga sig efter v 12.

    Hur känns det inför ultraljudet?
  • Rådjuret28

    Jag var i måndags och gjorde ett tidigt ultraljud i Umeå. Under dom där få minuterna jag fick med barnmorskan fick vi se vad vi kom för - ett tickande hjärta. (Jag är i vecka 9, 8+6 idag)

    Har känt mig betydligt lugnare i veckan än vad jag gjort tidigare. Känns så skönt att se att det faktiskt är en mini som växer där inne.

    Var även på inskrivning idag hos barnmorskan. Så nu känns allting plötsligt så verkligen samtidigt som det är svårt att smälta tanken - att vi ska ha en bebis tillsammans. Förutsatt att allting fortsätter gå bra. Känns så roligt, spännande och skrämmande på samma gång <3

    Jag skulle vilja lyfta frågan med KUB och NIB test.

    Hur ser ni på det och är det någonting ni bokat in?

    Vi står i tankarna att vi inte känner att vi behöver göra ett, för det har föds så många friska barn fram tills nu utan att dessa tester gjort. Och att man i slutändan kan behöva ta ett tufft beslut, vilket vi båda skulle tycka vara jobbigt och inte vet hur vi riktigt skulle ställa oss till.

    Men på senaste tid så har de flesta av mina vänner som fått barn senaste året/2 åren gjort detta och trycker verkligen att ?om man väntar barn bör man göra ett sådant test? så då blir vi tveksamma om man inte ska göra ett i alla fall.

    Jag har inte berättat för mina vänner att vi väntar barn och planerar inte att göra det heller förens vi gått förbi vecka 12. Så hör gärna era tankar om detta, om det är någon som vill dela med sig.


    annaveronika84 skrev 2021-06-02 21:18:47 följande:

    Jag skulle kunna tänka mig att skapa en ny grupp, så det inte blir så många. Någon som är på?


    Jag skulle nog kunna tänka mig gå med i en hemlig fb-grupp snart, vill nog vänta in till v 10 :) skulle uppskatta en mindre grupp.
  • Rådjuret28
    mariell94 skrev 2021-06-03 16:09:25 följande:

    Jag har också otroligt skilda tankar på KUB/NIPT

    Ska man/ska man inte? Om man får ett "negativt" besked, hur gör man sen? 

    Våra vänner som vet om att vi väntar bebis, är väldigt mycket inne på att vi bör göra testerna, men som du också är inne på - hur fan tacklar med eventuella "negativa" besked, det är något som upptar mina tankar mer ofta än vad jag skulle önska tyvärr


    Ja, jag förstår fullt ut. det är svårt det där.

    För mig känns det mer viktigt att inte veta än att veta hur stor riskfaktorn är att det är kromosomavvikelser på bebis. Jag tror jag är rädd för att man får en högrisk och sen inte veta vad man ska göra av den informationen, ta mer tester? Eller oroa sig att ens barn har någon avvikelse i 6-7 månader? Eller ta ett tufft beslut? Dessvärre känns det som att tar jag ett test - där jag inbillar mig att jag letar fel på min bebis - så kommer jag hitta ett fel. Medans att ovissheten gör mig lugn för där har jag en känsla att den mår bra där inne. Supermärkliga känslor som dyker upp, och svår att formulera i ett forum såhär..
    Jojjans skrev 2021-06-03 08:47:45 följande:

    Vi gjorde kub våra två tidigare graviditeter och kommer göra det denna också. Inte för att vi inte vill ha ett barn med downs, utan för att det finns vissa kromosomstörningar man kan se som gör att barnet inte kan leva utanför magen. Dessutom känns det ju lyxigt att se att allt utvecklas som det ska.

    Jag är också över 35 så rekommenderas att göra det.


    Men som du säger Jojjans, testerna är ju till för att se att allting utvecklas som det ska i magen :) och som dom flesta av mina nära vänner har de fått positiva besked.
  • Rådjuret28
    superbloom skrev 2021-06-30 14:31:39 följande:

    Jag skickade ett meddelande till dig! :) 


    jag blir gärna också inbjuden i gruppen nu :)
  • Rådjuret28
    superbloom skrev 2021-07-06 18:29:14 följande:

    Jag skickade ett meddelande till dig istället!


    Kan du skicka ett meddelande åt mig också? Hade samma problem när jag skulle skicka till dig att det kom upp att du var privat.
  • Rådjuret28

    Har tagit vaccin mot covid idag, är i vecka 16.

    Haft blandade känslor ang. detta men att bli avstängd från jobbet i vecka 20 kändes inte som ett alternativ för min rastlösa själ och alla projekt jag har igång :)

    Någon mer som tagit vaccin?

  • Rådjuret28
    Bula2021 skrev 2021-07-16 23:02:34 följande:

    Är det här med att bli avstängd vecka 20 något nytt? Känner att jag missat något i så fall :)


    Nä, varit sedan januari/februari att gravida kvinnor är i riskgrupp. Har en kompis som varit hemma med gravidpeng sedan februari för att hon har ett jobb där hon utsätts för mycket folk och ej kan jobba hemifrån.

    Även min barnmorska sa vid inskrivning att hon tycker jag ska ta sprutan annars måste jag kolla med jobbet om en lösning att jobba hemifrån, alternativ gå hemma med gravidpeng.

    Text från folkhälsomyndigheten: Socialstyrelsen har gjort en uppdatering av riskgrupper och bedömer att allvarlig covid-19 under senare delen av graviditeten ökar risken för att föda för tidigt. Därför bedömer Socialstyrelsen att graviditet efter vecka 20 bör räknas in bland de riskgrupper som har möjlighet till att få ersättning om de inte kan arbeta hemifrån.

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/gravida/
  • Rådjuret28
    Lilja3389 skrev 2021-07-19 22:33:11 följande:

    Kub del 2 på torsdag. Svårt att inte grubbla? försöker hålla oss rejält sysselsatta såhär i början på semestern också. Men så svårt. Sen efter kub ska vi iväg och vill då berätta för nära och kära. Vilket också känns läskigt, de ju berättat för har liksom inte fallit naturligt och säga. Utan mer blivit på tal om träskor ? haha sen har de blivit glada, men hade velat få de att låta naturligt.

    Hur har ni andra gjort?


    Oj så spännande! Håller tummarna att det går bra :)

    Vi har bäddat in det lite i hur vårat liv ser ut nu. Många frågar hur det ser ut på husfronten för oss där vi svarat ?Ja, nu när jag ska gå på mammaledighet vill vi inte flytta för avsides? och sedan väntat på en reaktion.

    Sen har det såklart blivit lite onaturligt någon gång också, men jag tänker att det hör till.. haha

    Har ni berättat om graviditeten för familjen? :)
  • Rådjuret28
    Annasandra skrev 2021-07-26 00:25:26 följande:

    Har skrivit till dig på Facebook:)


    Jag har skickat ett meddelande till dig Annasandra,

    Kan du bjuda in mig också till Facebook gruppen? :)
  • Rådjuret28
    Lilja3389 skrev 2021-07-22 09:34:51 följande:

    Kub avklarat :)

    Låg sannolik så de blev en stor lättnad. Va mysigt att sitta där och kolla när den lille låg å sprattla tillsammans med min man <3 han tyckte också de känns mer verkligt nu. I helgen blir de att berätta för vänner och familj som vi ännu inte berättat för.:)


    Så roligt att allting såg bra ut på kub. Stort Grattis :)
  • Rådjuret28
    Lilja3389 skrev 2021-08-01 17:09:04 följande:

    Hej,

    Fler som försökt bli inbjuda till Facebook gruppen som inte blivit de ännu? :/


    Har inte heller blivit inbjuden ?
  • Rådjuret28
    Rådjuret28 skrev 2021-08-01 21:55:07 följande:

    Har inte heller blivit inbjuden ?


    Frågetecknet skulle vara en ledsen smiley :/
  • Rådjuret28
    linn898 skrev 2021-08-02 08:32:57 följande:

    Har inte heller fått nån inbjudan trots att jag skrivit till två i tråden, de kanske har semester och inte kollar familjeliv så ofta :)

    När det gäller rörelser så har jag känt av bebis några gånger tror jag, är mitt första barn och är i v 16+5. Det fina var att jag skulle göra ett ultraljud i v 14+5 för att jag blött i flera v, hade sett bra ut på ul i 12+0 men man blir ju ändå rätt förstörd av att fortsätta blöda så var jätteorolig och nervös hela helgen innan. Men lördag kväll innan ul på måndagen så kände jag plötsligt rörelser första gången, det pirrade till massor nere i livmodern, mycket längre ner än där tarmarna finns. Som att lillen ville säga till mig att inte oroa mig! Sen vinkade bebis så fint till oss m högerhanden på ultraljudet och mådde toppen :)

    Men nu är jag såklart nervös över att jag inte känt det så många ggr ist, alltid finns det nåt att oroa sig för ;)


    Så fantastiskt att redan fått börja känna rörelse! Vilken bekräftelse! Jag själv börjar ana att jag känner bebis sparka (v.17+3) men känner det så lite och kan inte avgöra om det är gaser eller lilla bebisen :)

    Vi var också på ultraljud i måndags, RUL. Har själv varit orolig att bebis inte varit där inne längre eftersom jag haft spökveckor och mått superbra, inget illamående som tidigare, inte samma trötthet. Men där inne låg den lilla krabaten och måtte riktigt gott, vi fick även veta att det är en liten kille vi väntar. BF 7 Januari. Så lycklig!

    Vet dom varför du blöder genom din graviditet? Min mamma berättade att hon blödde när hon väntade mig, hon hade precis som vanligt riklig mens varje månad och det visade att jag mådde bra i magen, varje gång. Läkarna visste inte vad det berodde på.
Svar på tråden BF Januari 2022 ????