Inlägg från: mariell94 |Visa alla inlägg
  • mariell94

    BF Januari 2022 ????

    Jag hoppar in här! 
    beräknad 14 januari 2022, första graviditeten och barnet.


    Vi håller det för oss själva tills risken för missfall avtar, är om jag räknar rätt i vecka 6, 5+3.

    Jag har så otroligt många frågor, jag har skummat igenom tråden och jag vet inte vad hälften av alla förkortningar betyder, jag vet heller inte vad man ska göra, vad man ska tänka på etc? Ska man börja smörja sig för ev. bristningar redan nu? Ska jag köpa stödstrumpor? Hur berättar man för nära och kära, när gör man det? Frågorna är oändliga! 


    Hoppas att ni som har erfarenhet kan komma med lite tips till en förstagångare som inte har någon att fråga Glad

  • mariell94

    En fråga, läste i en av apparna (tror preggers) att om man tränar bör inte pulsen gå över 160 - vilket min gör, utan att jag anstränger mig allt för mycket. 

    Är lite rädd för missfall och dricker minimalt med koffein, dragit ned på träning etc, men vet att träningen är så himla viktig!
    hur tänker ni andra med träning, och pulsrekommendationerna? 

  • mariell94

    Jag är också lite orolig, då har jag inte har så mycket symptom, större och ömma bröst, men inget illamående eller liknande. 

    Jag kan få ett molande, men knappt märkbart då isåfall efter att jag ätit, oftast efter middagen.


    Men annars är det relativt lite aktivitet, som jag märker! 


    Ni som gjort detta innan, har ni några tips för att man ska sluta oroa sig? 


    BF 15/1
  • mariell94
    Link92 skrev 2021-05-24 10:57:25 följande:
    Hej!

    Hade precis som du bara ömma bröst/bröstvårtor (och stora bröst!) till v 6+0. Eller ja, vissa dagar blev jag trött fort eller var onormalt törstig och kissnödig men absolut inte alla dagar! 6+0 och 6+1 mådde jag illa mellan frukost och lunch (men lärde mig att mer mat och fika = mindre illamående!) Så njut av att ha lite symptom! Det ska jag försöka fortsätta göra, men jag vet att man lätt börjar noja..

    Idag är jag 7+0 och har lite lite mensvärk/växtvärk men det ska ju börja växa mer nu så är väl lugnt, även om det oroar mig..hade också en liten liten ljusrosa flytning imorse men försöker att inte blåsa upp det. Slemhinnorna blir ju känsliga när man är gravid. Har ett tidigt ultraljud nu på onsdag så ser fram emot att få se ett litet hjärta slå då!

    Jag hade också rosa/blod i flytningen i söndags, det i kombination med hormonerna blev en katastrof, grät hela dagen och var som i en depression. 
    Dagen efter var det som att inget hade hänt, med en viss oro för missfall kvar dock. 
    Härligt med humöret Skrattande

  • mariell94

    Det här med att boka tidigt ultraljud vill jag med göra, men förstår inte riktigt hur jag går tillväga... och från vilken vecka kan man göra det? är enligt app 6+2 nu.

    Men vad gör man egentligen på inskrivningen? känns inte som så mycket eftersom att majoriteten i denna tråd ska boka tidigt ultraljud :O 

  • mariell94

    Hemligheten är ute, för vår del. 
    Nära vänner som vi inte kunnat undvika ställde oss mot väggen i helgen och sa skämtsamt att vi nu faktiskt får berätta Tungan ute så då beslöt vi oss för att berätta för våra mammor också, på mors dag. 

    det är än väldigt tidigt, men skönt att inte behöva ljuga och komma med bortförklaringar! 

    Nu känns det dock som att det kommer att börja blöda bara för att vi har berättat, som att det är någon karmaeffekt som träder i kraft och förstör allt... 

  • mariell94
    NatMar005 skrev 2021-05-31 09:15:11 följande:
    Förstår hur du menar och tänker. Vi berättade för svärföräldrarna igår, mors dag och allt, men de reagerade inte direkt med att bli överlyckliga vilket gjorde mig och minnsambo väldigt ledsna..

    Så otroligt tråkigt särskilt när vi har kämpat så som vi har gjort och de vet om det. Vi får bara glädjas åt att så många andra är lyckliga för vår skull men visst skaver det..
    Förhoppningsvis var det bara chocken! Dom vaknar nog snart och blir överlyckliga för er skull Glad 
    Link92 skrev 2021-05-31 09:25:32 följande:
    Men oj! Så himla tråkigt! <3 Vad fick ni för reaktion då? Jag tänker att en del har svårt att visa känslor men din sambo känner väl sina föräldrar.

    Bra att ni kan ha annat fokus, det är ändå ni som är de mest lyckligt lottade som har en efterlängtad graviditet på G!
    mariell94 skrev 2021-05-31 08:59:08 följande:

    Hemligheten är ute, för vår del. 

    Nära vänner som vi inte kunnat undvika ställde oss mot väggen i helgen och sa skämtsamt att vi nu faktiskt får berätta  så då beslöt vi oss för att berätta för våra mammor också, på mors dag. 

    det är än väldigt tidigt, men skönt att inte behöva ljuga och komma med bortförklaringar! 

    Nu känns det dock som att det kommer att börja blöda bara för att vi har berättat, som att det är någon karmaeffekt som träder i kraft och förstör allt... 


    Ja här är den också ute, sedan förra helgen. Min mormor blev inlagd på sjukhus och har inte långt kvar och jag ville hinna berätta för henne. Hon blev jättestolt och mamma som var med började grina eftersom hon vet hur länge vi försökt (och behövde en glad nyhet mitt i allt med mormor)

    Jag var mest nervös för att berätta för pappa eftersom vi ska åka till Thailand med honom över jul och nyår eftersom han fyller 60 i höst. Men han blev bara glad och sa att resa, det kan man göra senare. Planen var att komma hem 5/1 men med BF 9/1 blir det svårt haha.

    Men jag håller med om att ångesten över missfall blivit mer påtaglig. Jag har börjat få en del rosa och blodiga flytningar och även om jag vet att slemhinnorna blir mer känsliga nu så känns det ändå som att det här inte kommer gå vägen..

    Vilka härliga reaktioner, absolut kan man resa framöver! Skrattande

    Men håller med om att det känns som att allt är förstört bara för att man har berättat, konstig grej egentligen, varför skulle det ha en påverkan, är väl bara sitta lugnt och se - kan ju inte så mycket annat göra! 

    Jag hade en del rosa flytningar förra veckan, dessa har avstannad men det har många andra symtom också... förutom matthet och tröttheten. 

  • mariell94
    Link92 skrev 2021-05-31 10:02:51 följande:
    Samma här med symptomen! Mina bröst är fortfarande stora men ömmar inte alls som tidigare veckor. Har också varit ordentligt trög i magen men idag är det räserfart.. Gick in i v9 (8+0) idag och försöker väl vara tacksam för att jag inte mår dåligt. Tröttheten ligger kvar och slår till ibland på eftermiddagarna. Jag har läst att runt v10 kan alla symptom kännas som bortblåsta och kallas spökveckor". Kanske det som händer, lite tidigt bara..?

    Samma för mig, får hoppas att det är spökveckorna, som du säger! 


    Jag har inga smärtor eller blödningar *pepparpeppar* 
    men det känns ju konstigt, ibland glömmer jag nästan bort att jag är gravid... 

  • mariell94
    Rådjuret28 skrev 2021-06-02 22:48:37 följande:

    Jag var i måndags och gjorde ett tidigt ultraljud i Umeå. Under dom där få minuterna jag fick med barnmorskan fick vi se vad vi kom för - ett tickande hjärta. (Jag är i vecka 9, 8+6 idag)

    Har känt mig betydligt lugnare i veckan än vad jag gjort tidigare. Känns så skönt att se att det faktiskt är en mini som växer där inne.

    Var även på inskrivning idag hos barnmorskan. Så nu känns allting plötsligt så verkligen samtidigt som det är svårt att smälta tanken - att vi ska ha en bebis tillsammans. Förutsatt att allting fortsätter gå bra. Känns så roligt, spännande och skrämmande på samma gång <3

    Jag skulle vilja lyfta frågan med KUB och NIB test.

    Hur ser ni på det och är det någonting ni bokat in?

    Vi står i tankarna att vi inte känner att vi behöver göra ett, för det har föds så många friska barn fram tills nu utan att dessa tester gjort. Och att man i slutändan kan behöva ta ett tufft beslut, vilket vi båda skulle tycka vara jobbigt och inte vet hur vi riktigt skulle ställa oss till.

    Men på senaste tid så har de flesta av mina vänner som fått barn senaste året/2 åren gjort detta och trycker verkligen att ?om man väntar barn bör man göra ett sådant test? så då blir vi tveksamma om man inte ska göra ett i alla fall.

    Jag har inte berättat för mina vänner att vi väntar barn och planerar inte att göra det heller förens vi gått förbi vecka 12. Så hör gärna era tankar om detta, om det är någon som vill dela med sig.


    Jag skulle nog kunna tänka mig gå med i en hemlig fb-grupp snart, vill nog vänta in till v 10 :) skulle uppskatta en mindre grupp.

    Jag har också otroligt skilda tankar på KUB/NIPT
    Ska man/ska man inte? Om man får ett "negativt" besked, hur gör man sen? 


    Våra vänner som vet om att vi väntar bebis, är väldigt mycket inne på att vi bör göra testerna, men som du också är inne på - hur fan tacklar med eventuella "negativa" besked, det är något som upptar mina tankar mer ofta än vad jag skulle önska tyvärr

  • mariell94

    Hur fungerar föräldrapenning? 
    Nu kanske jag är väldigt tidigt ute, men mina tankar springer ofta ifrån mig haha. 

    Jag byter jobb till hösten, och med det en väldigt bra löneökning. 
    Min fråga är, räknas föräldrapenningen ut på årslön från det som senast är registrerat (dvs ny inkomst from aug.) eller är det på skatteåret? :O 

    Jag gjorde kalkylen på försäkringskassan, och det är en otrolig skillnad på min nuvarande inkomst och min kommande, och ska man vara krass har vi meck att gå runt med våra fasta utgifter om det är på nuvarande lön föräldrapenningen räknas .. 
    och varför är taket så lågt.... 

  • mariell94

    Svårt med kub... då min inskrivning var i senaste lag och jag nu har ca 3 veckor på mig att göra kub ser det mörkt ut att få tid i Stockholm :( Ringt alla inkl. privata kliniker och min största chans är om någon avbokar...


    Väldigt tråkigt att det dröjde så med inskrivning och att jag som förstagångare inte visste vad jag själv skulle gjort. 

    Dessutom så blev jag felinformerad av barnmorskan, hon sa att det sedan två månader tillbaka alltid kostar 1600kr för KUB och att man måste boka själv, att det inte går via landstinget, vilket verkar vara helt fel :O Hon kunde alltså inte skriva en remiss :/ 


    Tydligt att hon inte har koll... borde jag byta? 

Svar på tråden BF Januari 2022 ????