• Anonym (Elak)
    Sun 25 Apr 2021 08:49
    746 visningar
    10 svar
    10
    746

    Hatar svärfar

    Vad är det som gör att du hatar din svärfar? Är det något han gjort, hur han bemöter dig, är han verbalt elak?

    Min svärfar är verbalt elak mot sina barn och deras respektive (inte mot mig och min man dock för han säger ifrån så han vågar nog inte).

    Tyckte hans föräldrar ni var helt oresonliga och ni dem vid ert samtal? Om ni tänker olika och ser saker helt olika är det svårt att kommunicera och hitta lösningar. Det beror lite på vad sakerna gäller hur ni borde agera eller vad ni kan försöka göra.

    Det är inte alltid lätt med relationer man bli påtvingad. Ibland finns det inga lösningar men ofta kan man mötas halvvägs och få umgänget att fungera de gånger man träffas.

  • Anonym (Elak)
    Sun 25 Apr 2021 09:18
    #8
    Metalbrutta skrev 2021-04-25 08:58:37 följande:

    Skönt att din man kan ryta ifrån för de har min sambo svårt med, sjukt konflikträdd och de är nog en bidragande orsak av hans översittarpappa.. för han försökte göra allt för att ge sambon dåligt samvete men då röt jag ifrån men då ilskna han till ännu mer och satt sen och såg så stolt ut...


    Det är nog mer effektivt om din man sagt ifrån. Det bästa man kan göra är att förklara situationen och sedan umgås i den mån man mäktar med dem. Så ligger bollen hos dem om de önskar förbättra relationen eller ej.

    Vi har ett likande problem på ett sätt med övriga mor- och farföräldrar. Min far har alltid varit verbalt elak. Även efter samtal så fortsätter han i samma spår. Han hade kunnat välja att vara trevlig och snäll och ha umgänge men han har valt att vara elak och otrevlig och saknar direkt umgänge.
Svar på tråden Hatar svärfar