• Avenia
    Anonym (monster) skrev 2021-04-29 18:58:56 följande:

    Tack för dina svar!

    Jag har läst på och analyserat min situation mycket och länge , bla på den sida du skickar, men har fortfarande svårt att se klart. Som ni säger så tror jag att det bästa jag kan göra är att höra med kvinnofridslinjen om de kan hjälpa mig att se lite klarare i vad som händer. 

    Tack 


    Vad är det din partner gör?
  • Avenia

    Det känns som om du tvivlar mycket på dig själv och har svårt att sätta gränser. Vad psykisk misshandel beror på är alltid att förövaren vill ha kontroll. Ofta är förövaren en narcissist eller t.om. psykopat eller sociopat.

    Det finns många bra videos på youtube. Sök på t.ex. gaslighting eller narcissist abuse.

  • Avenia
    Anonym (monster) skrev 2021-05-02 11:01:09 följande:

    Är så svårt att få ner allt i text och jag vill inte att någon ev skulle kunna hitta hit och kunna relatera till mig eller honom, men i stora drag passivt aggressiv, "silencetreatment". 

    Han svarar aldrig när man ringer, ju mer akut det är desto mer sannolikt är det att han inte svarar och dröjer ännu längre med att höra av sig. Blockerar mitt nummer när han är sur på mig och han pendlar med jobbet.

    Mobbar mina djur så de är osäkra på honom. Vägrar hjälpa till men något hemma och skulle jag säga något så blir det ett stort bråk. 

    Tar sönder mina saker med oförsiktighet och skulle jag förvarna och be honom vara försiktig blir det med all säkerhet en skada på min egendom som han vägrar att ersätta.

    Jag lånade ut en stor summa pengar och han vägrar betala tillbaka. Slingar sig ur att behöva betala något på boendet.

    Ljuger och är inte rädd för att bli påkommen utan det viftas bort med att jag minns fel eller att jag ljuger.

    Kan göra sig rolig på min bekostnad. Hade en period där han sa till mig att jag var sjuk, ett mental case, och behövde vård.

    Talar gärna om för mig att jag har inga vänner (jag har få men bra vänner)och att ingen gillar mig, att hans familj tycker att jag är dålig för honom och att han är den enda som tycker om mig. Detta gör väldigt ont i mig då jag har svårt att släppa in personer på djupet. 

    Han höjer mig till skyarna för att sedan sänka mig totalt.

    Jag beskylls för att vara "drama".

    Sen finns det en hel massa som inte går förmedla i text... så som de känslor väcker i mig i olika situationer, glädje, sorg, osäkerhet....

    Jag har aldrig upplevt det här i mina tidigare relationer, men har heller aldrig haft så mycket känslor för en person


    Det han beskyller dig för, är vad han själv är.

    Detta förhållande är inte bra för dig, du behöver komma ur det och det NU.
Svar på tråden Vad är det som händer? Psykisk misshandel