Inlägg från: Anonym (Vad skulle ni göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Om flickvännen berättar att hon gjort abort

    Jag undrar hur ni skulle reagera om flickvännen berättar att hon gjort abort i ett tidigare förhållande. Hon ångrar sig inte ens och tycker inte ens att hon har gjort något fel.

    Är det bara att lämna eller?

  • Svar på tråden Om flickvännen berättar att hon gjort abort
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (påäö) skrev 2021-05-02 14:31:42 följande:

    Hade det inte varit bättre att formulera tråden "Om din flickvän" köpt sex?

    Det hade blivit mindre att blanda äpplen och päron.


    Nej det hade det inte, för poängen är att peka på hur allt ni säger bara är en upprepning av den av makten proklamerade moraluppfattningen. Man ska vara mot sexköp och man ska vara för abort, transvestism, HBTQ+, insemination osv. Ville bara dra fram er goda satanism i ljuset. För bakom alla bortförklaringar och vilseledande diskurser (inte minst inceldiskursen) är det egentligen djävulen som ligger och lurar. Men den tanken har ni förmodligen aldrig slagits av. Därmed inte sagt att jag är för sexköp.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (drosophila melanogaster) skrev 2021-05-03 18:37:44 följande:

    Som biolog tycker jag inte det är mer fel att göra en abort än att äta en ko eller en gris (som är utvecklad, medveten, känner dödsångest osv) till middag. Åtminstone inte fram tills v 20 eller så, då korta stunder av något som kan liknas vid medvetande hos fostret först uppstår runt v 24.

    Alla som äter kött kan därmed bara knipa igen om aborter, för evigt. Det är enbart hyckleri ni håller på med för att ni bär med er rester av en kulturell/religiös hjärntvätt att människor skulle vara en speciellt skyddsvärd form av liv.

    Att ha mage att ens nämna att en kvinna gör ett ingrepp några gånger under en livstid för att inte föröka sig medan man själv dinerar på medvetna kännande varelser varje dag är så otroligt moraliskt inkonsekvent att man baxnar. Jag kan bara förknippa det med konformistiska individer utan förmåga till logiskt tänkande.

    Så- bli vegan först så kan jag lyssna på din argumentation mot abort. Innan dess har du inte ett ben att stå på varken logiskt eller moraliskt.


    1) Att vara biolog ger dig inget tolkningsföreträde. Filosof hade varit lite relevantare men fortfarande är vi på ett diskussionsforum... För övrigt vet vi väldigt lite om medvetenhet. Antar att du som biolog hoppat över kurserna i medvetandefilosofi. Att utgå från en funktionalistisk/behavoristisk teori om medvetandet låter sig inte göras såvida man inte samtidigt köper zombieargumentet för vuxna människor.

    2) Jag äter inte kött.

    3) Som konstaterades i de första inläggen är tråden ett svar på den motsvarande tråden om förhållande med pojkvän som köpt sex. Jämförelsen är på så vis inte helt "abstrakt", utan är ett slags ifrågasättande av varför så starka känslor (och även maktutövning) är kopplade till den ena företeelsen men inte till den andra.

    4) Att ha mage att nämna ett "ingrepp" som bara genomförs "några gånger". Nå... Detta så kallade "ingrepp" (egentligen ett mord) sker i de allra flesta fall enbart för bekvämlighetens skull och är ett resultat av lösaktighet och hedonism. Senmodern dekadens i sitt esse.
  • Anonym (Kaffedraken)

    P.S Säger inte att kvinnan ensam bär skuld till mordet utan även de män som bidrar till att upprätthålla kulturen att det är rätt att ha sex hur som helst.

  • Anonym (Kaffedraken)

    5) För att inte tala om den smärta som en abort orsakar hos många kvinnor för resten av deras liv. Tänk på att möjligheten till fri abort även skapat förväntningar från samhället (i vissa lägen) och från män att genomföra en abort. Samtidigt som den möjliggjort dagens sexuella lössläppthet och de facto dekadens.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fråga) skrev 2021-05-06 10:43:15 följande:

    Driver du med oss? Menar du att det finns några som helst paralleller att göra? Det ena handlar om en person köper möjligheten att våldta en annan person. Det andra handlar om ett medicinskt ingrepp. Om du menar att aborter är fel ur nån slags moralisk högre tanke om att det befruktade ägget skulle kunna bli en människa måste du väl då dra slutsatsen att allt som skulle bli barn måste bli det. Alltså är det... fel att exempelvis röka, vara överviktig, vara stressad, och dricka koffein i och med att det bland annat kan leda till sämre spermiekvalitet (vilket gör att kroppen stöter ut befruktat ägg) och sämre miljö i livmodern (vilket gör att befruktat ägg inte fäster). Jag menar, om befruktningsögonblicket är heligt så...? 

    Eller tycker du gränsen går tidigare rent av? Fel med utlösning och mens, då det är bebisceller?


    Den större kritiken handlar om hela den nihilistiska samhällsordning som ditt så kallade "medicinska ingrepp" ger upphov till när det släpps helt fritt. En rationell hedonism bestående av lösaktighet kombinerad med cynisk planering.

    Jag instämmer i kritiken mot sexköp men låt oss ta det hela vägen och även införa långt striktare regler för aborter.
Svar på tråden Om flickvännen berättar att hon gjort abort