• Anders 386

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Anonym (ooo) skrev 2021-05-03 16:32:56 följande:

    Det låter som om sexet bara är en del i ditt mående. Du behöver ta hjälp utifrån, innan du hamnar ännu mer i deppet. Sedan tycker jag att du och din fru ska gå i parterapi också. 


    Det där med parterapi lär väl knappast förändra något. Har man en partner som inte är intresserad av sex är det tyvärr katastrof för förhållandet.
    Det handlar inte om att försöka partnern att förstå - det hjälper inte eftersom man aldrig kan förstå om man inte varit i samma sits själv.   Och vad skulle det göra för nytta om hon förstår - hon blir inte mer intresserad av sex för det.

    Man kan välja mellan att lämna förhållandet med allt jobbigt och negativt det innebär - eller att fortsätta ett trist liv..  Det man kan göra är att skaffa sig ett lite mer eget liv med andra intressen som inte inbegriper partnern. Bara för att komma ifrån.

    Problemet för många är att man vet vad man har - men lämnar man kastar man sig ut i en värld som man inte vet ett dugg om. Just därför stannar många kvar i dåliga förhållanden. Det nya livet kan ju tyvärr bli ännu sämre....
  • Anders 386
    Anonym (Hold my beer) skrev 2021-05-03 16:54:22 följande:
    Ok, jag orkar inte med noveller tyvärr.... Men är hon din kn*lldocka eller din fru? Varför fortsätta, frågar du. För att du älskar henne.....? Och hon älskar dig. Om du tycker att sex är lika viktigt som allt annat sammantaget (för det är så du lägger det i vågskålen även om du inte fattar det) så ja, då ska ni så klart skilja er. Synd att allt annat ni har inte räcker för att väga upp för din del.

    Är det inte snarare så att du är missnöjd med ditt liv och behöver terapi, än att det är din frus fel att du mår dåligt för att ni inte har sex? Om du verkligen älskar henne som du påstår så behöver du egen terapi för ditt dåliga mående och ni behöver parterapi för er relation. Sedan kanske du kan få en sundare syn på vad en relation egentligen innebär.
    Det finns inget som kan "uppväga" ett avslutat sexliv. Du är en av dom som aldrig kommer att förstå TS eller andra som har samma erfarenheter.

    Sexet är för väldigt många människor en pusselbit som måste finnas med, saknas en bit kan pusslet aldrig bli komplett.

    Jag tycker så här långt att TS låter som en fullständigt normal man med sina sinnen och drifter i i behåll.


  • Anders 386
    Anonym (anonym) skrev 2021-05-05 09:07:16 följande:
    Men det är väl en jäkla skillnad om man inte kan ha sex på grund av sånt som ligger utanför ens kontroll som sjukdomar?
    Håller med fullständigt.
    Sex handlar mycket om bekräftelse - det är enorm skillnad om partnern inte vill eller inte kan.
    Dessutom är inte impotens något hinder för sex - det är bara hinder för "vanliga" samlag.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?