Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Känner du dig så här för att du inte har sex tror du? Eller är det annat som bidrar till att du är deprimerad? Känner du dig inte älskad? Älskar du dig själv? Har du använt sex som ett substitut för alla känslor du bär på och inte orkat känna? Och nu när din fru nekar dig sex med henne tvingas du se allt du har försökt dölja i alla dessa år?

  • Anonym (Teddy)
    Tecum skrev 2021-05-05 19:20:24 följande:

    Visst kan hon må dåligt av sexbrist utan att vara sjuk, men du erkänner ju själv att vi inte kan läsa ut något sådant i texten. Men i min värld försöker man göra något åt om man ,mår dåligt men här är intrycket att hon är nöjd med att slippa sex.

    Du skrev i ett tidigare inlägg att du kände ungefär som TS innan du skilde dig, men att ni hade sex och du fick orgasm. Hade du inte mått ännu sämre om du inte fått sex och närhet då? Så det är inte konstigt att TS hade mått mindre dåligt om de haft ett sexliv.

    Om TS tycker att det är skittråkigt att fira Mors dag och gå på släktkalas och dessutom mår dåligt, varför ska han behöva tvinga sig till det? Tidigare har han ställt upp för hustruns skull, men några sådana förpliktelser har han inte längre då hon inte bryr sig om hans mående.


    Att fira mors dag och gå på släktkalas är väl inget man gör bara för att frun ska bli nöjd? Konstig inställning i så fall. Det handlar om resten av familjen också, barnen och släkten som ansträngt sig för att bjuda till kalas. Att fira och gå på såna tillställningar kanske inte är det roligaste man kan göra men hör till vuxenlivet att göra sånt för andras skull. Omogen inställning att endast gå på släktkalas ifall man får sätta på frun efteråt.
  • Anonym (Teddy)
    Tecum skrev 2021-05-05 20:16:00 följande:

    Det kan det väl vara! Om man är introvert och inte gillar släktkalas men men följer med för fruns skull, vilket är en av många kompromisser i ett bra äktenskap.  Eller följa med till Ullared eller gå på spa. Eller måla om huset istället för att leja till det. Jag kan räkna upp en massa saker som någon KANSKE gör för hustruns eller husfridens skull, medan någon annan gillar att göra det. Men det måste ske åt bägge håll, om den ene inte bryr sig och den andre slår knut på sig för att vara till lags blir det obalans och en dålig relation.


    Det är väl klart att det finns massa saker som folk gör för sin partners skull som dom egentligen inte behöver göra. Men släktkalas ingår inte i den gruppen, är min bestämda åsikt, eftersom kalas inte bara har med ens partner att göra. Det finns någon som bakat/lagat mat, städat, andra människor tar sig tid att mötas. Jag tycker det är allmänt hyfs att vara något så när tacksam om man blir inbjuden till kalas. Allt annat är egoistiskt.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Katja) skrev 2021-05-06 19:40:29 följande:

    Men hur kickar man igång sin sexlust när man inte tände på sin partner? Hon förstår säkert hur han mår, kanske försöker hon kompensera för det på andra sätt än det sexuella? Det vet vi inte.

    Men om man inte tänder på sin partner så måste man ju ställa sig frågan, VARFÖR attraheras hon inte av honom längre? Vad har hänt eller inte hänt?

    Det stora felet män ofta gör är att de jämför sin egen sexualitet med kvinnans. Kvinnans lust sitter främst i hjärnan. Den är inte frikopplad hennes känsloliv. Den är sällan objektiv.

    Mannen behöver sex för att må bra, kvinnan behöver må bra för att ha sex.


    Å, vilket bra inlägg, speciellt delen om att män projicerar sin egen sexualitet på partnern. Och även det du skriver om att det ju finns en anledning till att fruns lust till mannen har dött. Det pratas om hormoner och preventivmedel, det kan säkert vara en bov, men vanligast är nog att det är kärleken till mannen som dog först och sedan attraktionen. Det verkar vara svårt för många att fatta och viljan till att försöka ta reda på hur kärleken dog verkar låg. Och heller inget man konstaterar över en kaffe precis utan någon som nog kräver många samtal och mycket grävande av båda parter.
  • Anonym (Teddy)
    New Dawn skrev 2021-05-06 19:02:06 följande:

    Tror du verkligen att det handlar om bekvämlighet?

    Jag tror faktiskt inte TS fru saknar varken närhet eller bekräftelse från honom längre, och jag tror inte hon kommer få lust hur mycket hon än fattar att han saknar det. Jag tror hon lever kvar av helt andra anledningar. Det är mycket möjligt att hon tycker om honom som person och kanske tycker hon att han är en bra pappa. Jag tror hon stannar för barnens skull, för ekonomi och praktiska saker och är bara tacksam över att slippa närhet.

    Den enda som kommer att hända om han inte deltar på födelsedagar osv, är att hon blir irriterad på honom. Eller så kanske det är skönare att vara utan honom på kalas. Det tyckte jag med mitt ex. Jag hade roligare på släkters födelsedagar när han inte var med. Jag kunde slappna av på ett helt annat sätt, när jag inte behövde tänka på om han hade trevligt eller var uttråkad och irriterad.


    Du slår huvudet på spiken, jag tror du tolkar situationen helt korrekt. Men jag tror inte ts, eller särskilt många överhuvudtaget, vill inse/är för rädda, just nu för att inse. Ts befinner sig i en skör punkt i livet just nu.

    Ts fru har fattat beslutet att det för henne är bäst just nu att fortsätta stanna i äktenskapet. Också baserat på barnen.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?