Inlägg från: Anonym (laddad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (laddad)

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 06:28:49 följande:
    En skillnad som jag tror är vanlig: Min man kan njuta av en 2 min snabbis (med eller utan penetration), även om han är trött, stressad, bakfull, förkyld eller whatever. Det spelar liksom ingen roll, för det är inte så energikrävande för honom att njuta, och har han inte kommit på några dagar så finns behovet där, han måste typ vara dödssjuk för att det inte ska vara så. För mig är det betydligt mer energikrävande att njuta och komma. Jag behöver tid, kunna slappna av osv. Visst kan en snabbis då och då vara trevligt, men inte kommer jag av det. Detta glapp är som upplagt för olika stark lust i en relation. Har man all tid i värken är det mycket lättare att vara på samma nivå. Men det har man ju sällan.
    förstår vad du menar till viss del i det du beskriver...känner du att det du beskriver hindrar dig själv att njuta och eller hindrar dig till att se tillfällena. Är du intresserad och nyfiken. Känner du ibland att, ja nu hade det varit skönt/mysigt med sex...om jag inte hade känt mig för trött eller om något annat. Händer det att du är sugen mitt på dagen när det inte är möjligt att vara intim med din partner. Ser du ett "värde" i att vara intim även utan att nå orgasm. Även kvinnor har olika lätt till orgasm.
    Det mesta är energikrävande om man är i en period där man kippar efter andan för att få ihop allt pusslande. Kanske kan vara värt att stanna upp lite och se om man kan prioritera om lite i vardagen för att skapa sig lite mer plats till att reflektera.
  • Anonym (laddad)
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 01:09:55 följande:
    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt.

    Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå.
    Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till).

    Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig.

    TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?
    Att lusten påverkas i olika grad av olika saker är logiskt, då lust och behovet av sex inte är primärt för någon. Frågan är väl mer hur man kan eller väljer att hantera läget man är i. Vad kan du/ni göra för att påverka energinivån? Kanske inget just nu...men något och fler saker längre fram. Vad prioriteras...vad kan prioriteras och vad kan man göra lite mindre av för att få mer tid till annat som inte prioriteras just nu. Jag tror att lust föder lust och får inte det utrymme och tid att växa lär inte någon förändring ske öht. Hur kan man skapa tid, plats och tillfällen...ork, lust och närhet. Vilka måsten är inte sådana måsten som verkligen måste göras eller genomföras? Finns viljan där tror jag man kan hitta ett sätt att landa det hela rätt hyggligt ändå. Eller vad tror du?
  • Anonym (laddad)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 09:28:22 följande:

    Det handlar inte om att inte se tillfällen. Det handlar om att dessa tillfällen automatiskt blir färre om man behöver mer tid och energi för att njuta. Räckte det med 5 min skulle jag kunna ha sex varje dag, eller i alla fall varannan dag. Men det gör det inte. Självklart försöker jag ändå få till det ibland. Men lika självklart blir det inte lika ofta som min man skulle kunna eller vilja. Han har inte alltid lust han heller, men det är lättare för honom att både njuta och komma. Orgasm är ingen nödvändighet nej, men jag undrar hur ofta män skulle vilja ha sex om de bara fick orgasm ibland...
    kan naturligtvis vara och är säkert olika från man till man...kan endast utgå från mig själv. Personligen har jag hellre en längre intim stund än en snabbis...just för njutningens skull. Olika former av njutning dock om jag jämför en snabbis med en längre stund. Självklart har väl alla med familj och barn olika förutsättningar beroende på barnens ålder och vad man har för möjligheter till tillsammans tid som vuxna. 
    Oavsett så tror jag att allt annat runt omkring stör ut olika mycket beroende på hur man som vuxen väljer eller kan hantera det. Lusten får i vissa fall inte plats...hinner inte kännas av eller in. Menar att värdet av att faktiskt välja att vara intim oavsett orgasm är troligtvis större än man tror. Sen är det absolut inte bra om det blir negativt eller känns "tvingande" osv...men jag tror du förstår vad jag menar där. Själva grundtanken med att spruta som man är att befrukta kvinnan och i det avseendet är det väldigt praktiskt att kunna komma fort. Så visst har män och kvinnor olika förutsättningar där i det rent biologiskt sett. Men nu när vi lämnat stenåldern ( finns alltid undantag), så finns det ju alla möjligheter för alla att njuta...om man bara tillåter sig själv och prioriterar just det.
  • Anonym (laddad)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 09:49:51 följande:

    Man kan också vända på det. Hade min man behövt en halvtimme eller en timme (ostört) för att njuta och komma - som jag gör - hade han nog heller inte orkat mer än någon gång i veckan. Han är inte bättre på att prioritera än jag, sex är bara mindre energikrävande för honom. Dock är ju ts problem inte att de vill olika mycket, utan att frugan inte vill alls. Det är något annat.
    så det är som det är mer eller mindre och du/ni ser inga möjligheter eller har ingen direkt vilja eller möjlighet till att ändra på det. Menar väl, så ta det på ett välmenat sätt :)...känner man lika inför läget just nu är det väl inget problem tänker jag...är ju först när balansen blir för obalanserad det kan bli lite jobbigt. Att vända på det eller jämföra med andra löser ju inget. Om man vill lösa något. 
    Vad gäller TS, så tror jag att han och hans partner behöver mötas och lyssna på varandra och det tror jag alla mer eller mindre i liknande situation skulle behöva...inte alltid det lättaste. 
  • Anonym (laddad)
    Anonym (Bästa sex, är inget sex) skrev 2021-05-04 10:36:52 följande:
    NU har jag det!!! Lyssna TS, ägna en kväll av ditt liv för att göra såhär så löser sig mycket ska Du se (Lyssna på en erfaren kvinna, inte på unga män i tråden som ropar att Du ska lämna): När frun är iväg och Du vet någon tid hon kommer hem, t.ex. kl 21 på kvällen, så förberedd i god tid så att hemmet är städat, Du är nyduschad och doftar mans-parfym, och Du har SNYGGA kläder som skriker maskulinitet (men glöm inte att lukta gott som sagt, många kvinnor blir kära av en god lukt av mannen). Strö rosen-blad från dörren hela vägen till sängen och snåla inte! Släck lampor och tänd LEVANDE LJUS. Köp hem hämt-mat den kvällen och säg : Välkommen hem honey. Ikväll vill jag inget hellre än att vi sitter och äter ihop, och sen masserar varandra 15 minuter vardera i sängen som har mycket rosen-blad.

    Förvänta Dig bara inget sex. Vissa individer säger att sex och pengar är allt. Tänker Du kräva sex kan hon sätta igång och kräva din försörjning, och då lovar jag Dig att kärleken försvinner snabbt. INGET SEX. Men om hon kommer med förslaget efter massagen att hon vill ha sex, så säg genast "bara om Du vill". (Men för DIG ska hennes svar inte spela någon roll, för Du har ställt Dig in på att inte ha sex). Om hon inte vill ha massage utbyte under den här kvällen med rosenblad och levande ljus, så säger Du att " Varenda kvinna där ute skulle velat ha det här. smile1.gif Jag begär inte ens sex. Det är inte rätt att säga nej när någon verkligen försöker." Säg i neutral ton utan att låta som en cry-baby. Kom ihåg: Försöka är allt, att försöka räcker hela vägen. Du ska vara stark i Dig själv och veta att det är DU som har rätt och hon som har fel, om hon inte vill ha massage den kvällen.

    Vill hon inte, så gör ett försök till massage någon annan kväll igen. OM detta upprepar sig att hon inte vill.... Då säger Du återigen att Du gör ditt bästa, att Du handlar rätt på ett sätt som kvinnor gillar (ha andra kvinnors stöd i din åtanke så man får det att låta på dina ord som att det är Du som är den som gör rätt och inte hon), och man måste fortsätta försöka göra sitt bästa när man är i ett förhållande! Säg det till henne! Och lägg även till att "Om Du inte vill att jag masserar Dig så känns det för mig som att Du VILL att jag går vidare." Börja sakta, sakta gå mot en deadline med henne. Klockan tickar helt enkelt och ditt tålamod kommer ta slut, nu när Du handlar på ett sätt som alla kvinnor gillar. Du begär ju inte sex! Du begär massage eller liknande intimitet, you name it, och Du FÅR ställa krav om Du gör hemmet snyggt innan och dina intentioner är "rena" och inte perversa.
    mjae...förstår att du menar väl...men det där kräver "just in time" känsla. Är kvinnan inte alls där i sinnet blir det troligtvis pannkaka av hela grejen...känns kravfullt...HAN VILL HA SEX...men JAG ORKAR INTE, varför kan han inte förstå det!!!...ung så. En kravlös massage däremot är nog inte så dumt. Beror ju helt på hur TS relation faktiskt är när det kommer till sådana överraskningar.
  • Anonym (laddad)
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 11:04:11 följande:
    Ja 20 år av rent celibat är ju lite väl länge för den som väntar.

    Men låt oss säga att paret har barn med NPF-diagnoser (eller barn som bara är riktigt krävande ändå) som tar mycket av både kvinnans och mannens energi, även efter spädbarnstiden.

    Kanske kan man överleva med sex ett tillfälle per månad?

    Jag tänker att det blir ju barnen som får betala priset för att de vuxna ska få mer sex i sina liv (dvs skilsmässa som resulterar i att mannen, och även kvinnan, får utrymme till ett välfungerande sexliv igen, barnen tvingas åka mellan två hem, bonusfamiljsdramatik osv).

    Som sagt, så länge det finns kärlek kvar så känns det så ego att splittra en familj bara för sex.
    va inte det lite till att se till ytterligheterna?? :) Knappast norm, även om det givetvis finns de som har sådana förutsättningar. 
  • Anonym (laddad)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 12:45:59 följande:

    Absolut, och varken jag eller min man klagar, men skulle inte må bra om vi inte fick till det alls.
    då har du inte någon större erfarenhet när det gäller osynk i lust eller där antingen du eller din partner inte "vill" vara intim...eller??
  • Anonym (laddad)

    TS - Vore intressant att höra lite mer om hur du tror ni hamnat där ni är idag. Vad du tycker att du gör och eller har gjort för att försöka lösa läget...även intressant att höra om du får några svar från din partner, för jag antar att ni ändå har försökt att prata om det...eller är det försvarsställning och taggarna ut direkt??

  • Anonym (laddad)
    Anonym (Giftfru) skrev 2021-05-05 10:49:58 följande:
    Vart bor du ? :)
    tror inte detta är så geografiberoende :) Tror inte heller att TS är så sugen på att meddela det heller för den delen. Känner du igenom honom i beskrivningen som din make måhända? 
  • Anonym (laddad)
    Anonym (KalleP) skrev 2021-05-04 16:56:47 följande:
    Hamnar i så fall under samma kategori, varför ska jag göra sånt jag inte vill? Förstår inte varför det alltid är så att när en man vill ha sex då ska kvinnan behöva skita i det. Men när kvinnan saknar något så ska alltid mannen anpassa sig och sluta gnälla. Och då är det oftast saker som tar bra mycket längre än det tar att ha sex nu när vi ändå är så lågt nere i diskussionsnivå.
    Varför tror du att ni hamnat där ni är idag i er relation? Trådstarten skvallrar inget om det. Hur går diskussionerna där hemma och vad har hänt eller inte hänt som gjort att det är som det är?
  • Anonym (laddad)
    Martinetto skrev 2021-05-06 17:18:28 följande:
    Håller inte med; Många kvinnor som återupptäcker sin sexualitet efter en skilsmässa när de träffar nya män.
    Tror jag med...men av olika orsaker. Framför allt två kanske. Jakten är igång igen och eller eventuellt äntligen kan jag starta om på ett blankt blad. En relation som inte ger mer än den tar mals förr eller senare ner. Den måste vattnas...oavsett svårigheter/utmaningar. Känner man att det inte går får man släppa taget och hitta en annan väg.
  • Anonym (laddad)
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-06 18:25:45 följande:
    Tja läxan kommer ju även utebli så länge sexbristen inte är ett problem för henne oxå. Varför ska hon ta tag i något som inte är ett problem för henne?

    Japp när TVÅ upplever ett problem i förhållandet istället för bara EN så är oddsen att man tar tag i det betydligt större än när bara en är missnöjd.

    En realtion har visst råd att ta en sån smäll och ju tidigare den sker desto bättre, för en relation där man inte vågar ta konflikter och vända på "otrevliga" stenar kommer bara ruttna långsamt inifrån. Den enda skillnaden är en snabb död eller en lång och utdragen död. Men dö kommer den garanterat göra.

    Vad får dig att tro att jag har en sån situation? Det har jag inte, vi knullar ofta och länge min särbo och jag och är väldigt kompatibla sexuellt. Dock behöver man inte vara i en sån situation eller vara relationsexpert för att inse att ett problem behöver bli ett problem för båda om man vill att båda ska engagera sig i att lösa det för så är det i ALLA andra sammanhang oxå. 
    jepp, båda måste förstå hur relationen ser ut om det skall lösa sig oavsett problem. Osynk när det gäller sex, lust och intima vanor verkar dock sitta långt inne med sin lösning...blir lätt känsligt och otillräckligt, taggarna ut och försvarsställning. Vi inläggare här i tråden vet ju väldigt lite om TS och hans partner...
  • Anonym (laddad)
    Anonym (Eh ursäkta) skrev 2021-05-07 09:08:47 följande:
    Eh jag förstår inte problemet? Varför runkar du inte bara om din fru inte vill ha sex. Problemet löst liksom.
    Kan absolut fungera en period...för att ta ett steg eller två tillbaka och ge lite utrymme, men det är absolut ingen långvarig lösning som jag ser det. Dialog och kommunikation bör finnas med för att öka förståelsen för varandra.
  • Anonym (laddad)
    Anonym (Eh ursäkta) skrev 2021-05-07 12:28:38 följande:
    Sex gör ont och onani är skönt där man får orgasm?
    Då är detta nog inte rätt tråd för dig. Hoppas du hittar en lösning på ditt problem.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?