Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    New Dawn skrev 2021-05-03 21:06:55 följande:
    Tack.

    Ja det är mycket troligt att TS saknar kärlek. Dock uttrycker han det som att han saknar sex.(?) Det betyder ju att om han var mitt ex skulle han få sex, och då skulle han vara nöjd, trots att kärlek saknades.

    Hur kan man fokusera på sex när det är kärlek som saknas.... En gåta.....

    Och ännu större gåta att så många människor inte talar om kärlek... Endast sex.... Skrämmande.
    Men har du läst ts ordentligt? Han skriver ju uttryckligen att han älskar sin fru och det märks tydligt att han mår dåligt av att hon inte tycks besvara hans känslor.
  • Anonym (anonym)
    New Dawn skrev 2021-05-03 22:18:02 följande:
    Tror du att TS blir nöjd om TS fru vill ha sex?
    Ja, jag tror att han skulle bli nöjd om hon ville ha sex med honom, och då menar jag sex i bredare mening, alltså inte bara samlag utan även smekningar och icke-penetrerande sex. Det är klart att han skulle må bättre om hon visade intresse för honom som partner. Jag fattar fortfarande inte varför du inte vill tro på honom när han skriver att han älskar henne, men det är tyvärr FL i ett nötskal att det alltid ska hackas på dem som mår dåligt.
  • Anonym (anonym)
    New Dawn skrev 2021-05-03 22:44:55 följande:
    Hur vet du att TS fru inte lider? Det finns absolut inget som säger att det är så. Hon kan mycket väl lida av att hon inte blir kåt, att hon inte får lust, att hon inte njuter av sex.

    Hur skulle du själv känna om du inte fick stånd, om du inte blev kåt.

    Jag blir förbannad när det utmålas som om kvinnor inte har lust av ren illvilja. Jag kan tänka mig att väldigt många kvinnor önskade att de hade lust. Det är oftast jätte- jätte jobbigt att skiljas, så det är sällan något man vill. Särskilt inte med barn inblandade.
    Det är väl ingen som hävdar att de inte har lust av illvilja. Däremot borde de försöka göra något åt den bristande lusten (t.ex. kolla upp om det beror på hormoner) om de nu är så ovilliga att skilja sig. Om de envisas med att vilja vara kvar utan göra något åt lusten finns det risk för att partnern är otrogen eller lämnar dem för en annan, och då kan jag lova att det blir ännu jobbigare än vad det är att skiljas utan att det är någon annan inblandad.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-03 22:53:18 följande:
    Jag tror oxå de är tätt sammanlänkade men jag tror inte den ena är viktigare än den andra jag tror att brist på sex kan påverka kärleken precis lika mycket som åt andra hållet.
    Det tror jag också. Om någon inte bryr sig om ens behov när det gäller sex påverkar det naturligtvis lika mycket som om det skulle vara någon annan del av förhållandet som försummades. Och för att det inte ska bli några missförstånd tycker jag inte att man ska ha sex mot sin vilja, men däremot kan man försöka göra något för att höja sexlusten (och den som har mer sexlust ska naturligt också hjälpa en att få tillbaka lusten om så behövs).
  • Anonym (anonym)
    New Dawn skrev 2021-05-03 23:32:41 följande:
    Nej, det är ingen som uttryckligen skrivit att bristande sexlust är pga av illvilja, men det är den känsla man får.

    Nej, du kan inte kolla om minskad sexlust beror på hormoner! Det funkar inte så.

    Så de ska göra något åt lusten så att inte risken finns att han är otrogen....Fy vilken extremt dålig anledning att ha sex. Det är så avtändande att man torkar ihop. Hade jag haft en man med den åsikten hade det inte blivit någon sex mer... Självklar hade jag inte brytt mig om han hade sex med andra innan skilsmässan var fullbordad, men någon mer avtändande anledning till att ha sex kan jag inte tänka mig.

    Inte konstigt att sexlivet brister hos så många.
    Men om man till varje pris vill undvika skilsmässa så måste man försöka dra sitt strå till stacken för att förhållandet ska hålla, och då fungerar det inte att inte göra någonting för att ta reda på orsakerna till den bristande sexlusten och kunna göra något åt den. Att säga tvärt nej till separation samtidigt som man inte vill ha sex alls och kräver att den andra ska leva i celibat för evigt är inte hållbart. I så fall vill man inte sin man eller fru väl utan beter sig väldigt egoistiskt och kontrollerande. Att tycka att den som saknar sexet bara ska gilla läget och anpassa sig till denna person utan att förvänta sig något i gengäld är enligt min åsikt att uppmuntra till medberoende. Om man i en sån situation till slut får nog och får känslor för en annan är det helt enkelt en konsekvens som man får vara medveten om risken för om man inte gör något för att lösa problemet med bristen på sex/närhet. Jag förespråkar dock inte otrohet utan tycker att det är bäst att lämna innan man inleder något med en annan, men menar att det är inte är så konstigt att förr eller senare söka sig vidare om man inte får det man vill ha i förhållande.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 01:09:55 följande:

    Jag är en fru som inte vill, eller rättare sagt, inte orkar med ett sexliv längre. Hamsterhjulet, med allt vad det innebär, dränerar mig fullständigt.

    Alla människor har olika energinivå. Min upplevelse som kvinna är att energin avtar kraftigt i samband med stigande ålder och att de hormonskiftningar som finns hos alla kvinnor bara blir värre, vilket i sin tur leder till ännu lägre energinivå.
    Trots minskad energinivå ligger kravnivån konstant. Barnen, hemmet, jobbet.. något måste stryka på foten om jag ska undgå att gå in i väggen (eller iallafall orka lite till).

    Min kärlek har inte slocknat, bara min ork. Om jag inte hade haft barn, hem och arbete som tog min energi så hade jag definitivt orkat ha sex med min man. Om jag bara hade haft mig själv att tänka på, om jag hade bott själv i en 2:a och varit särbo med min man så hade vi haft sex varenda helg! Nu har vi det aldrig.

    TS, hur hade det sett ut för dig och din fru om ni hade varit särbos utan barn att tänka på? Jag förstår om det inte är en möjlighet just nu.. men jag försöker bara komma till kärnan av problemet. Kanske kan ni få en renässans när barnen flyttat hemifrån?


    Finns det något som du skulle kunna göra för att förbättra situationen? Gör din man sin del av hemarbetet eller skulle han kunna avlasta dig mer? Kanske ni skulle kunna sänka kraven på att göra allt perfekt i hemmet eller betala för hjälp?
  • Anonym (anonym)
    Pope Joan II skrev 2021-05-04 09:31:26 följande:

    Jag är oerhört kär i min man och älskar honom fruktansvärt mycket. Jag skulle, trots det, lämna honom om han inte ville knulla och heller inte ansträngde sig för att komma tillrätta med vad det nu var som minskat hans lust. För mig är det verkligen en vattendelare. Skulle han gå omkring och känna sig nöjd med eller likgiltig inför ett uteblivet sexliv så skulle jag avsluta förhållandet.

    Så kär att jag ens för en sekund skulle fundera på att ta livet av mig eller känna mig frågande inför vad jag har att leva för blir jag aldrig. Jag lever det liv jag vill leva och jag väljer att vara med min man men bara så länge jag är nöjd med vårt gemensamma liv och det skulle jag inte vara om vi inte hade sex med varandra.


    Du sätter verkligen fingret på problemet här. Att tappa sexlusten är en sak, men att inte göra något åt det trots att partnern lider är inte särskilt smart om man vill behålla förhållandet. Jag fattar inte att vissa försvarar denna passivitet så ivrigt samtidigt som de misstänkliggör och kastar skit på dem som är ledsna över att ständigt bli avvisade. Blir man ratad sexuellt av den man lever med måste man tydligen bli ett självutplånande helgon som aldrig får ställa några krav och aldrig känna mänskliga känslor som förtvivlan och ilska.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 10:32:19 följande:
    Hej :) Jadå, han vet vad det uteblivna sexlivet beror på. Vi är egentligen lika trötta båda två och vi båda vränger oss ut och in varje vecka för att tillsammans klara av det här hamsterhjulet vi har försatt oss i.

    Skillnaden är, precis som "Tvillingmamma" beskrev, att sex är mycket mer energikrävande för mig än vad det är för min man.

    Min kärlek och min attraktion till min man är inte mindre än innan vi fick barnen, utan det är detta med den bristande orken som är grejen. Hade min man, under dessa tuffa år som dessutom har varit utan sex, agerat enbart utifrån sitt perspektiv.. om han hade "gnällt" över sexbristen, om han hade agerat ego på det sättet, valt att inte se "the big picture", så hade min attraktion och kärlek till honom släckts omedelbart.

    Men så gör han inte. Han är förstående, vill mig och hela familjen väl, sätter laget framför egot. Pga att han är så fin och sätter laget framför egot så vet jag att vi kommer att ha ett tillfredsställande sexliv igen den dagen vår totala börda lättar.

    Men det finns nog många män där ute som aldrig skulle orka uthärda detta under flera år, som istället begär skilsmässa. Efter skilsmässan behöver kvinnan endast ta hand om barnen på halvtid och vips, så har hon helt plötsligt lite mer energi och kan då träffa en ny man som hon, pga att den totala bördan har lättat, orkar ha sex med 3-4 gånger varannan vecka, dvs när hon inte har barnen hos sig.

    Att kvinnan blir mer sexuellt aktiv efter en skilsmässa pga att den totala bördan har lättat är inte ovanligt. Jag kan tänka att det då är synd att mannen inte orkade uthärda, att skilsmässan hade gått att undvika och att sexlivet så småningom hade återkommit i samband med att barnen flyttat hemifrån. Den frånskilde mannen kanske inte hittade någon ny varaktig relation och fick därför inte det sexliv han drömde om. 

    Det jag menar är att finns det fortfarande kärlek kvar så känns det så synd att slänga bort något fint bara för att man inte får sex. Speciellt om det är fruns ork som är problemet. Orken kommer ju åter när barnen flyttar hemifrån. Om mannen inte har varit ego och inte tjatat sönder detta om sex längs vägen, så kommer antagligen även kvinnans sexlust tillbaka igen.
    Om man inte ska kunna ha sex förrän barnen flyttat hemifrån betyder det cirka 20 år av celibat. Är inte det lite väl mycket begärt?
    De flesta lyckas ju med att ha sex då och då även efter att de fått barn (i alla fall efter att spädbarnstiden är över), även om det kanske inte blir så ofta som tidigare.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Frun som inte vill (orkar)) skrev 2021-05-04 11:04:11 följande:
    Ja 20 år av rent celibat är ju lite väl länge för den som väntar.

    Men låt oss säga att paret har barn med NPF-diagnoser (eller barn som bara är riktigt krävande ändå) som tar mycket av både kvinnans och mannens energi, även efter spädbarnstiden.

    Kanske kan man överleva med sex ett tillfälle per månad?

    Jag tänker att det blir ju barnen som får betala priset för att de vuxna ska få mer sex i sina liv (dvs skilsmässa som resulterar i att mannen, och även kvinnan, får utrymme till ett välfungerande sexliv igen, barnen tvingas åka mellan två hem, bonusfamiljsdramatik osv).

    Som sagt, så länge det finns kärlek kvar så känns det så ego att splittra en familj bara för sex.
    En gång i månaden är bättre än ingenting, förutsatt att sexet verkligen är bra de gånger det sker, även om det nog onekligen också är lite i underkant för många.
    Om den ena föräldern är olycklig i förhållandet, det må vara på grund av sexbrist eller annat, så kommer det antagligen att gå ut över barnen också, så jag tror inte att det är självklart att det är bäst för barnen att undvika skilsmässa. Man behöver ju inte heller flytta ihop med någon ny partner och leva bonusfamiljeli.

    Sex är för många en viktig del av en relation eftersom det är en av de saker, om än inte den enda, som skiljer en kärleksrelation från en kompisrelation, så det är inte så bara att tvingas avstå från sex.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-05-04 06:19:36 följande:

    Hur ser din man på saken? Vill han ha sex? Förstår han varför du inte orkar? Vad gör han för att underlätta för dig? Jag känner delvis igen mig i din situation, fast min man och jag har sex någon gång i veckan. Men oftare än så hinns sällan med. Hem, barn och jobb tar ut sin rätt. Min man förstår det också, även om han nog egentligen skulle vilja oftare. I ditt fall har ju lusten egentligen inte slocknat, iaf inte helt. Det är livspusslet som är svårt att få ihop.
    Om man har barn är sex någon gång i veckan en fullt normal frekvens som man inte borde klaga på. Om det går en månad eller mer mellan gångerna kan jag dock förstå om man tycker att det är för sällan.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?