• Mimosa86

    Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?

    Anders 386 skrev 2021-05-03 16:52:37 följande:

    Det där med parterapi lär väl knappast förändra något. Har man en partner som inte är intresserad av sex är det tyvärr katastrof för förhållandet.

    Det handlar inte om att försöka partnern att förstå - det hjälper inte eftersom man aldrig kan förstå om man inte varit i samma sits själv.   Och vad skulle det göra för nytta om hon förstår - hon blir inte mer intresserad av sex för det.

    Man kan välja mellan att lämna förhållandet med allt jobbigt och negativt det innebär - eller att fortsätta ett trist liv..  Det man kan göra är att skaffa sig ett lite mer eget liv med andra intressen som inte inbegriper partnern. Bara för att komma ifrån.

    Problemet för många är att man vet vad man har - men lämnar man kastar man sig ut i en värld som man inte vet ett dugg om. Just därför stannar många kvar i dåliga förhållanden. Det nya livet kan ju tyvärr bli ännu sämre....


    Varför skulle inte det förändra något? Vi vet ju inte ORSAKEN bakom hennes bristande sexlust. Det kan ju vara så att TS och frun trampar i gamla fotspår och behöver hjälp att komma ur gamla vanor för att hitta en nytändning.

    Vet inte hur det är för män, men sexlust hos en kvinna påverkas ofta av hennes känsloliv, dagsform och stress. Det är inte något som alltid funkar frikopplat från allt annat. Om en sexuellt aktiv kvinnas lust dalar så brukar det ofta vara symptom av ett större problem.
  • Mimosa86
    Anonym (Nähä) skrev 2021-05-04 10:12:13 följande:

    Jag håller inte alls med. Förspel är ingenting för mig. Jag föredrar en snabbis och uppskattar penetrationen. Utan det kan jag lösa mina sexuella behov själv.


    Du missar poängen. Hon menar förspel i form av kyssar, beröring på en vardaglig basis som inte behöver vara sexuellt laddat för stunden.

    Jag hatar också traditionellt förspel. Tycker om aktion och penetration, inte någon som håller på och pillar och filar minutrarna innan sex. Då blir jag bara irriterad.

    Men för att kunna bli sugen på detta sex behöver iallafall jag en kram av min man då och då, ett leende, ett skratt tillsammans, en hej då puss innan jobbet, en omtanke. Kärlek och uppskattning generellt. Inte två personer med var sin mobil som lever separata liv under samma tak som 10 min innan sängdags ska få till ett knull.
  • Mimosa86
    Anonym (Bästa sex, är inget sex) skrev 2021-05-04 10:36:52 följande:

    NU har jag det!!! Lyssna TS, ägna en kväll av ditt liv för att göra såhär så löser sig mycket ska Du se (Lyssna på en erfaren kvinna, inte på unga män i tråden som ropar att Du ska lämna): När frun är iväg och Du vet någon tid hon kommer hem, t.ex. kl 21 på kvällen, så förberedd i god tid så att hemmet är städat, Du är nyduschad och doftar mans-parfym, och Du har SNYGGA kläder som skriker maskulinitet (men glöm inte att lukta gott som sagt, många kvinnor blir kära av en god lukt av mannen). Strö rosen-blad från dörren hela vägen till sängen och snåla inte! Släck lampor och tänd LEVANDE LJUS. Köp hem hämt-mat den kvällen och säg : Välkommen hem honey. Ikväll vill jag inget hellre än att vi sitter och äter ihop, och sen masserar varandra 15 minuter vardera i sängen som har mycket rosen-blad.

    Förvänta Dig bara inget sex. Vissa individer säger att sex och pengar är allt. Tänker Du kräva sex kan hon sätta igång och kräva din försörjning, och då lovar jag Dig att kärleken försvinner snabbt. INGET SEX. Men om hon kommer med förslaget efter massagen att hon vill ha sex, så säg genast "bara om Du vill". (Men för DIG ska hennes svar inte spela någon roll, för Du har ställt Dig in på att inte ha sex). Om hon inte vill ha massage utbyte under den här kvällen med rosenblad och levande ljus, så säger Du att " Varenda kvinna där ute skulle velat ha det här. Jag begär inte ens sex. Det är inte rätt att säga nej när någon verkligen försöker." Säg i neutral ton utan att låta som en cry-baby. Kom ihåg: Försöka är allt, att försöka räcker hela vägen. Du ska vara stark i Dig själv och veta att det är DU som har rätt och hon som har fel, om hon inte vill ha massage den kvällen.

    Vill hon inte, så gör ett försök till massage någon annan kväll igen. OM detta upprepar sig att hon inte vill.... Då säger Du återigen att Du gör ditt bästa, att Du handlar rätt på ett sätt som kvinnor gillar (ha andra kvinnors stöd i din åtanke så man får det att låta på dina ord som att det är Du som är den som gör rätt och inte hon), och man måste fortsätta försöka göra sitt bästa när man är i ett förhållande! Säg det till henne! Och lägg även till att "Om Du inte vill att jag masserar Dig så känns det för mig som att Du VILL att jag går vidare." Börja sakta, sakta gå mot en deadline med henne. Klockan tickar helt enkelt och ditt tålamod kommer ta slut, nu när Du handlar på ett sätt som alla kvinnor gillar. Du begär ju inte sex! Du begär massage eller liknande intimitet, you name it, och Du FÅR ställa krav om Du gör hemmet snyggt innan och dina intentioner är "rena" och inte perversa.


    Nä fy fan vad hemsk. Rosenblad... uhh!

    Nä, få ungarna i säng, ta fram gott vin och god mat. Sitt med tända ljus, musik och PRATA och LYSSNA. Skratta och busa.

    Det skulle jag säga är receptet. God stämning, fint sällskap och lite vin.
  • Mimosa86
    Tecum skrev 2021-05-05 20:16:00 följande:

    Det kan det väl vara! Om man är introvert och inte gillar släktkalas men men följer med för fruns skull, vilket är en av många kompromisser i ett bra äktenskap.  Eller följa med till Ullared eller gå på spa. Eller måla om huset istället för att leja till det. Jag kan räkna upp en massa saker som någon KANSKE gör för hustruns eller husfridens skull, medan någon annan gillar att göra det. Men det måste ske åt bägge håll, om den ene inte bryr sig och den andre slår knut på sig för att vara till lags blir det obalans och en dålig relation.


    Det vet vi inget om. TS har inte skrivit att hans fru inte bryr sig om honom i det stora hela. Han skriver inte att hon skiter i honom och familjen. Han skriver att hon inte vill ha sex längre. Stor skillnad.

    Det kan mycket väl vara så att hon städar huset för husfridens skull, hon kanske har målat huset för att det behövdes och gjorde mycket själv för att familjen skulle kunna lägga pengar på annat. Hon kanske har gått med på att han köper den där förstärkaren eller uppgraderar till en specifikt bilmärke- inte för att hon bryr sig om dessa ting men gjort detta för att det var viktigt för honom. Hon kanske t.o.m. har legat med honom tidigare enbart för hans skull och inte sin egen. Det vet vi som sagt inget om.
  • Mimosa86
    Anonym (Pappa) skrev 2021-05-07 19:47:11 följande:

    Om man har minsta kunskap om relationer vet man att man aldrig ska kräva någonting i en relation. Man löser problem genom att ge mer kärlek och därefter får man mer kärlek tillbaka. Ett sätt att ge kärlek är att tillfredsställa sin partners behov vare sig man känner för det i stunden eller inte.


    Detta är intressant. För nu pratar du om kärlekens språk. Och det finns dokumenterat 5 olika sätt som folk visar kärlek på. Som är kärlek för dem.

    1 fysisk beröring

    2 gåvor

    3 tid

    4 tjänster

    5 ord

    Så om du är kategori 1, dvs att du visar och känner kärlek genom att vara fysisk men du har en partner som är en kategori 4 som kanske främst visar sin kärlek genom att städa huset, laga den där goda maten, köpa dina favvo chips så kommer det bli en missmatch om ni inte förstår varandras tolkning av kärlek.

    Du skriver att ett sätt att ge kärlek är att tillfredsställa sin partner. Men om du har en partner som inte är i samma kategori så kommer det blir svårt för hon kommer visa dig kärlek på det sätt hon tolkar kärlek på.

    Och det kan var fallet med TS. Han kanske får kärleksförklaringar i form av tid, tjänster och gåvor av sin fru. Det är kärlekshandlingar av henne. Och hon känner sig då älskad om han uppvaktar henne på födelsedagsfika ger den där presenten. Men han ser det inte eftersom kärlek för honom främst är fysisk beröring och då tolkar han bristen på detta som att hon inte älskar honom längre.

    Det finns faktisk bara en enda sak här som kan rädda relationen och få den på rätt körl: KOMMUNIKATION. För troligtvis går TS och frun just nu runt med massa saker i huvudet och gissar vad den andra tänker och känner.
Svar på tråden Frun vill ej ha sex, varför fortsätta?