Inlägg från: Anonym (Åtgärd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åtgärd)

    Får chefen neka att gå hem i vecka 22?

    Då kontakten med personerna du möter kan begränsas med avstånd, visir och munskydd, handskar och sprit, så kan din chef mycket väl anpassa arbetsmiljön och behöver då inte arbetsbefriade dig eller låta dig arbeta hemifrån.

    Att du åker kommunalt är dessvärre inte något din chef behöver anpassa.

  • Anonym (Åtgärd)
    Anonym (Flax) skrev 2021-05-04 14:57:03 följande:

    Du skrev att du jobbade i en reception? Kan inte företaget sätta upp en plexiglasskiva, sätta markeringar på marken om att man ska stå på ett visst avstånd, köpa visir till dig, ha bra tvättmöjligheter till dig? Det finns möjligheter att distansera receptionisten från kunderna på olika vis och skydda den gravida.


    Jag är tandsköterska och vår receptionist som är gravid blir inte arbetsbefriad då hon inte har direkt kontakt med patienterna. Vår chef bad fastighetsskötaren hänga upp en plexiglasskiva samt markera avstånd i reception.

    Sen Corona så har vi alla på kliniken visit och munskydd så fort vi är bland patienter, det kravet är på receptionisterna också, men vi hade ingen plexiglasskiva innan hon blev gravid.

    Hon tyckte det var lite småjobbigt först, men hon blev i längden rätt glad över att slippa vara hemma i 20 veckor
  • Anonym (Åtgärd)
    Mom2be262 skrev 2021-05-04 22:28:54 följande:

    Jq, mitt mål är att jobba så länge jag kan men inte utan åtgärder som tx. Plexiglas. Nu är chefen väldigt speciell och jag kan inte nå honom vilket gör situationen konstig och något olöslig men ska se om jag kan få kontakt ändå på något sätt


    Stå på dig.

    Om Chefren inte exempelvis sätter upp plexiglas eller du får visir/munskydd så kan du ju inte jobba på plats då chefen inte säkrat din arbetsplats för smittskydd för dig, så din chef bör ta tag i saken pronto
Svar på tråden Får chefen neka att gå hem i vecka 22?