• Limeblad

    Min son gick bort av hemmagjort syntetiskt knark och försäljarna får inget straff

    Jättesorgligt att din son gick bort men det här med att tillverkare/langare döms så är det väldigt ovanligt. Enda fallet jag hört talas om är de som dömdes för att ha sålt fentanylspray som ledde till att åtta personer dog. Och jag blev ärligt talat förvånad över den med tanke på att ingen döms till vållande till annans död för att ha sålt heroin eller annan ?vanlig? drog som orsakar dödsfall.

  • Limeblad
    Kvittning skrev 2021-05-07 07:30:58 följande:

    Jag håller inte med om det. Statens signaler är att de här drogerna är mindre farliga eftersom att de är lagliga. Om det här hade funnits när jag var i tonåren är jag rätt säker på att jag skulle använt det och inte alls fattat att de faktiskt var mycket farligare än de olagliga drogerna. För tror inte att mina föräldrar hade varit insatta nog att lära mig om det. Och har inte heller sett några stora informationskampanjer från samhället som informerar om varför de lagliga drogerna är så mycket farligare än de olagliga. 

    Jag skulle säga att det kräver att man är insatt för att förstå att de här drogerna är en stor risk för dödsdom. 


    Det är väl ändå allmänt känt att det beror på teknikaliteter att det dröjer innan nya preparat narkotikaklassas. Det är ju omöjligt för staten att klassa ett preparat före man vet att det existerar därför är det en viss eftersläpning.
Svar på tråden Min son gick bort av hemmagjort syntetiskt knark och försäljarna får inget straff