Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Gravid) skrev 2021-05-08 16:40:36 följande:

    De över 65 i Stockholm har ju inget val i dagsläget?


    Det beror väl på vilket vaccin som vc blivit tilldelat. Bland de äldre (över 65) som fått vaccinet som jag känner i Stockholm har det varit både Pfizer och Astra son de har fått
  • sextiotalist
    Anonym (....) skrev 2021-05-08 19:18:28 följande:

    Du vet att man kan få smittan och sprida vidare även som vaccinerad?


    En väldigt mycket lägre risk.
  • sextiotalist
    klyban skrev 2021-05-18 11:50:13 följande:

    Ingen som vet vad du vill ha sagt med ditt svartvita exempel.
    Men faktum kvarstår, vattkoppor är en mycket smittsam sjukdom och en sjukdom som man bara får en gång.
    Och sen har du ett par få undantag som bekräftar den regeln.


     


    Vad COVID-19 korta immunitet har med en mer eller mindre livslång är också en gåta.
    Börjar inse att du anser allt som kommer ur din mun är korrekt, men så är det inte som du förstår.


    Nja, sonen har fått det två gånger (båda gångerna har läkare konstaterat det). Första gången fick han det lindrigt, vi trodde det var en allergireaktion på myggbett. Tre sjuksköterskor och en läkare tittade på honom innan de var helt säkra på att det var vattkoppor. Förloppet stämde även efteråt. Han fick vattkoppor igen 13 år senare. Eftersom han hade haft vattkoppor så rekommenderade 1177 att söka läkarvård, då det kunde vara en allergisk reaktion. Diagnos vattkoppor igen och läkaren förklarade då att om man fått det lindrigt en gång, så kan man få det en gång till. Väldigt ovanligt, men inte omöjligt.
  • sextiotalist
    klyban skrev 2021-05-18 12:50:40 följande:

    Vattenkoppor är mycket smittsamt, man får det bara en gång säger man inom sjukvården då extremt få får det två gånger.
    Och de som får viruset två gånger får bältros, som inte heller det är speciellt trevligt.

    Får man vattenkoppor som äldre, så ger detta ofta ett mycket svårt sjukdomsförlopp som inte alls ovanligt leder till sjukhusvård.


     


    Svårare än så är det inte, och att det inte har nått med COVID-19 och vaccin har du redan berättat.
    Så vad är det du vill ha sagt med vattenkoppor?
    Det är ingen som ens vet.


    Om du är kunnig, så vet du att man ALDRIG får bältros pga infektion av vattkoppvirus, utan det är en tidigare vattkoppsinfektion där virus ligger vilande i kroppen och kan bryta ut då kroppen har nedsatt immunförsvar, stressad etc


    www.1177.se/Skane/sjukdomar--besvar/hud-har-och-naglar/infektioner-pa-huden/baltros/
    De med bältros kan däremot smitta.

    Vi vet än så länge inte allt om covidviruset, men jag ser vaccineringen som ett, av flera verktyg, att minska smittspridningen och i förlängningen, belastningen på sjukvården. Jag har fått första sprutan och väntar på att ta den andra dosen

  • sextiotalist
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-18 17:34:47 följande:

    Mer trovärdigt en någon slumpmässig person på nätet som dessutom inger mycket dåligt förtroende med sina inlägg.

    1177:

    www.1177.se/sjukdomar--besvar/hud-har-och-naglar/infektioner-pa-huden/vattkoppor/

    Citat: "Du kan bara få vattkoppor en gång. När du har haft sjukdomen blir du immun."

    Att man bara får vattkoppor en gång är också anledningen till att inte vaccinera sig om man haft sjukdomen.

    Om man är osäker på om man haft vattkoppor, kanske var det höstblåsor eller kanske var det vattkoppor, så kan man vaccinera sig mot vattkoppor, dvs. det är inte farligt att vaccinera sig om man haft det men totalt onödigt. Fråga vilken vaccinationsbyrå som helst, och de tjänar pengar på att du vaccinerar dig.


    Så två läkare gav fel diagnos?
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-05-28 14:53:42 följande:
    Så hur går den uppföljningen till, från vaggan till graven? Ha alla som tatt AZ vaccinet fått uppföljning? Än med Pfizer då?

    Patologer? Du vill att jag ska ta en kurs för att bli patolog? Är det också en sk introduktionskursen för att bli patolog som du påstår att man kan ta för art bli ssk? Vet du ens vad en patolog är?
    Det är även lite upp till individen. Man får själv kontakta läkemedelsverket om man anser att man fått en biverkan.
    De som mår bra, behöver man inte följa upp.
  • sextiotalist
    Ess skrev 2021-06-11 07:42:39 följande:
    Det säger inte mer än de omedelbara biverkningarna, hur det ser ut efter 5-10 år syns inte ännu och då spelar det ingen roll hur många miljarder doser som getts nu.
    Finns det något vaccin som hittills visat haft biverkningar som uppkommit efter 5-10 år?
    Vad är det för biverkningar som du tänker på?
    Man sprutar in ett rna-delen av virus i armen och sätter igång immunförsvaret, så man får antikroppar, itället för att infekteras av ett virus i betydligt större mängd genom slemhinnorna 
  • sextiotalist
    Ess skrev 2021-06-15 13:24:59 följande:
    Vi kommer ändå aldrig bli av med detta eftersom det muterar. Det är bara att vänja sig vid att leva med det.
    Alla virus muterar ju längre tid det får existera. Det enda sättet att begränsa viruset muteringar är att se till att viruset inte sprids. 
  • sextiotalist

    Jag har nu fått båda doserna, pfizer, första dosen, lite lätt influensakänsla i ett dygn, andra mer känningar, men nu helt återställd. Nu är det tre veckor innan immunförsvaret har gjort sitt arbete, då kan jag nog börja gå på gym igen. 

  • sextiotalist
    Anonym (Nejnej) skrev 2021-07-06 08:53:36 följande:

    "Hej mina vänner!

    Jag skulle uppskatta om ni tog er tid att läsa detta inlägg, för att jag bryr mig om er! Det finns så mycket att skriva och jag vet att det blir omöjligt att hålla det kort. Men jag önskar att få några minuter av din tid!

    Minns ni när man gick i skolan och tyckte att det kändes som att man aldrig skulle ha nytta av all engelska man tvunget skulle lära sig, att man skulle kunna läsa statistik/tabeller, räkna ut procent och för att inte tala om att man alltid tvunget skulle källgranska?

    Jag känner mig extra tacksam som bor i Sverige och har lärt mig allt detta under åren i skolan och jag önskar att fler av människorna i min närhet använde sig av denna kunskap!

    Förstår du vad jag pratar om? Kanske inte, så låt mig förklara!

    (Jag kommer använda kodord för att slippa bli avstängd då sociala medier inte gillar när man delar fakta rörande detta ämne)

    Du som väljer att vaxx!nera dig...

    Har du läst på? Och då menar jag inte om du har lyssnat på media eller någon du känner som sagt något, utan har DU LÄST på? Faktum är att tillverkaren själv ber dig göra det: ?Läs noga igenom denna bipacksedel innan du får detta v4xx!n. Den innehåller information som är viktig för dig?.

    Jag hoppas du har läst på så att du kan basera DITT val om v4cc!nat!on på den individuella nyttan och risken!!

    Gör du det ?för att alla andra gör det?? och för att ?du vill kunna resa??.

    I så fall tycker jag att du gör det av fel anledning! Resa kan du göra ändå med negativt test!

    Jag har spenderat väldigt många timmar på att läsa om detta och jag är orolig att ni är så många som vågar ?kavla upp? utan att faktiskt läsa på. Utan att ifrågasätta.

    Dagligen möter jag människor som tror att detta är ett godkänt v4xxin.

    Jag dömer inte dig ifall du också trodde det eftersom det är så det formuleras på de flesta hemsidor och i media. Man väljer nämligen bort att skriva ?villk0rat? framför. Skrämmande att man ens får utesluta ett ord som har en så stor betydelse i sammanhanget!

    Om vi vill gå in och läsa på FHM?s hemsida så står det inte något om ett villk0rat godkännande. För att hitta den informationen får man ta sig vidare till EMA?s hemsida och som om inte det är nog behöver du klicka in på vilket v4xxin du vill läsa om, sen behöver du öppna dokumentet som heter ?med!cinsköversikt?. Först då hittar du att det är ett ?villk0rat godkännande?.

    Här kommer lite exempel på vad vi hittar i dokumenten på EMA?s hemsida:

    ?Eftersom C0m!rn4ty har godkänts enligt reglerna om ?villkorat godkännande? ska företaget som marknadsför C0m!rn4ty fortsätta att lämna resultat från huvudprövningen, som kommer att pågå i två år.?

    (Den slutliga kliniska försöksrapporten ska lämnas in December 2023!!)

    ?Det är för närvarande inte känt hur länge skyddet som C0m!rn4ty ger varar. De personer som v4xx!nerades i den kliniska prövningen kommer att fortsätta följas upp i två år i syfte att samla in mer information om skyddets varaktighet.?

    ?Det är ännu inte känt hur v4xx!nation påverkar spridningen av S4R8 - Co\/ - 2 - v!ru8et i samhället. Det är heller inte känt ännu i vilken grad v4xx!nerade personer fortfarande kan bära på och sprida v!ru8et.?

    Jag fick förra veckan hem ett ?kavla upp?-utskick från Region Skåne där de uppmanar till att v4xx!nera sig och stod: ?v4cc!nat!0n hjälper till att minska sm!ttspr!dn!ngen?.

    Låt mig då hänvisa till tillverkares egen info: ?Det är ännu inte känt hur v4xx!nation påverkar spridningen av S4R8 - Co\/ - 2 - v!ru8et i samhället. Det är heller inte känt ännu i vilken grad v4cc!nerade personer fortfarande kan bära på och sprida v!ru8et.?

    Jag mejlade Region Skåne och bad om hänvisning på underlag till påståendet. Har fortfarande inte fått något svar...

    Yngre människor med normalt immunförsvar tillhör inte någon riskgrupp! Källa på det? Visst! FHM! Det är här kunskapen av att läsa statistik och räkna procent kommer in. Vi kollar min egen åldersgrupp som exempel: 30-39år.

    Sjukd0msfall: 191639st.

    Risken att avlida med ?C? (ja MED ?C? inte av, kommer till detta senare) är 0.02%.

    Vi har alltså en tillfriskningsgrad på 99.98%!!!!!

    Och då tycks det ändå vara läge att propsa på att vi ska ta ett V4xx!n? Är du kanske en som ?gör det för att kunna träffa mormor??. Okej, men låt mig då påminna dig om det jag tidigare citerade från tillverkaren, att man inte vet hur det påverkar sm!ttspridningen och att det inte heller är känt i vilken grad du bär och sprider v!ru8et trots v4xx!n.

    Nyligen offentliggjorde FDA att man skulle lägga till en varning efter att CDC rapporterat att hjärtinflammat!on är vanligare (hjärtmuskel!nflammation eller !nflammation i hjärtsäcken) bland unga vuxna och barn efter att de fått något av de båda v4xx!nen (från M0dern4 eller Pf!zer) vilka riktar in sig på mRI\IA.

    -Nej tack, det står jag gärna över!

    Är du gravid? Planerar att bli? Eller ammar du? Då kanske det är bra att veta att det finns ?inga data tillgängliga? om huruvida v4xx!net passerar placenta(moderkaka) eller utsöndras i bröstmjölk.

    Och om vi ska återgå till den där statistiken? Hur räknar man då statiken på avlidna? Jo, statistiken visar antalet personer med lab0ratoriebekr¨ftad c- I9 som avlidit, oavsett dödsorsak. Dödsf4llen har antingen rapporterats avlidna av behandlande läkare eller har enligt f0lkbokföringen avlidit inom 30 dagar efter en c-I9 diagnos.

    Vilket innebär att i statistiken har man avlidit MED ?C? INTE AV.

    -R0bert W M4l0ne (uppfinnaren av m-RI\IA v4xx!n) går ut och varnar för det som händer just nu. Oroväckande om du frågar mig!

    Det finns massor av statistik att läsa! D¨dsfall, b!verkningar, !ntens!vv*rdade osv... Det vi dock inte har någon som helst aning om är vilka långtidsb!verkningar som väntar. Jag vågar inte vara med på detta tåget, det finns alldeles för stora risker för min egen del - som dessutom varit post!tivt testad för C. Men det där med t-celler är en helt annan historia och det går jag inte in på i detta inlägg. Jag kan dock tipsa dig som testats pos!tivt att ta en titt på det samt fl0ck!mmun!tet! ;)

    Jag väljer att stänga av kommentarsfältet eftersom jag vill hålla inlägget till faktan och statistiken.

    Källor: FHM, CDC, EMA, FDA.

    Fritt att dela. :) "


    Istället för att grotta ned dig i handlingar så kanske du kan lyfta blicken och se hur det sågut. Du kan prata med de som arbetat med dessa patienter på IVA och infektionsavdelningar, du kan prata med de inom sjukvården som möter patienter med postcovid (även yngre personer)
    En pandemi och ett virus farlighet är inte avhängit hur många som dör av sjukdomen, utan konsekvenserna av sjukdomen (hur lång tid en person är sjuk, vilken insats det behövs av sjukvården, konsekvenserna efteråt, smittspridning och självklart dödlighet).
    Om man ser i Skåne, så hade man som mest över 600 patienter på sjukhusen som behövde aktiv vård (varav drygt 60 på IVA), nu är det 9 patienter varav 2 på IVA. Bara det säger en hel del. (detta utöver de "vanliga" infektionspatienter och IVA-patienter)
    Inte ens under de värsta influensaepidemierna har en enskild sjukdom tagit så mycket resurser av våran vård om man ser historiskt.
    De flesta som dött av/med covid har avlidit pga det som viruset orsaker i kroppen, men även följder som covidviruset har orsakat. 
    En av mina närmaste vänner har arbetat med covidpatienter under hela pandemin, främst på IVA och jag har hört hennes berättelser om patienter som ligger veckor i respirator, personer som verkat tillfrisknat och sedan dör "knall fall", då är det inte 80+are som det gäller, utan även yngre personer.

    Du kan väl berätta detta för alla de som har förlorat en anhörig i denna sjukdom.
  • sextiotalist
    Anonym (lol) skrev 2021-09-14 10:22:26 följande:
    Av någon lustig anledning så heter det alltid från antivaxxers håll att folk dör med covid men av vaccinet

    On Topic - Om man fortfarande inte vågar vaccinera sig när miljoner svenskar(plus alla runt om i världen) har vaccinerat sig utan att folk dör i drivor så kanske man borde prata med någon för att leva i rädsla är inte sunt, det begränsar livet
    Många dog av covid. de dog av kollapsade lungfunktion t.ex. De dog med aktiv covidinfektion på IVA. 
    De dog med aktiv covidinfektion in sina hem. Däremot så kan covid ge skador som gör att man dog ett tag efter den aktiva covidinfektionen. Nu är man ju bättre på att förebygga detta, med mediciner bla och att man går in tidigare med aktiv vård
  • sextiotalist
    Pentra skrev 2021-09-14 10:17:11 följande:

    Du lyssnade fullständigt igenom en ca 35 min lång videosamtal på mindre än 10 min? Seriöst!!! .. Det är snarare faktiskt tvärt om, mot det du, till synes, utan eftertanke slänger ur dig; Hitler och Nazismen hälsar och tackar alla som propsar på och hejar på Covid-19-vaccinations-apparaten. Det är just detta som allt fler försöker få övriga mänskligheten att inse. Vi får alla titt som tätt höra att Förintelsen skall hållas i minne, så att inte något liknande händer igen. Nu, med Covid-19-injektionerna så är vi på väg dit igen, fast i annan form. ... ... Forumsdeltagare frågar ju ofta efter länkar; här är ett gäng igen: uncutnews.ch/die-cdc-manipuliert-die-statistiken-indem-sie-die-todesfaelle-der-geimpften-als-todesfaelle-der-nichtgeimpften-zaehlt/ ... uncutnews.ch/moderna-entwickelt-einen-jaehrlichen-auffrischungsimpfstoff-fuer-zwei-in-eins-covid-19-und-grippe/ ... uncutnews.ch/aerztin-untersucht-die-covid-impfstoffe-und-ist-schockiert/ä ... https://vaccines.news/2020-12-08-pfizer-coronavirus-vaccine-no-breastfeeding-getting-pregnant.html ... https://vaccines.news/2021-03-29-miscarriages-skyrocket-six-weeks-covid-vaccines.html ... uncutnews.ch/34-frauen-erleiden-nach-der-corona-impfung-fehl-oder-totgeburten/ ... uncutnews.ch/dringende-warnung-keine-corona-impfung-in-schwangerschaft-stillzeit/ ... uncutnews.ch/erschreckende-studie-zeigt-dass-mrna-impfstoff-nanopartikel-im-ganzen-koerper-zirkulieren-gehirn-herz-leber-eierstoecke-hoden-und-mehr/ ... "1. April 2021 waren bei VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) 56.869 unerwünschte Ereignisse nach einer COVID-19-Impfung eingegangen, darunter 7.971 schwere Verletzungen und 2.342 Todesfälle. Von diesen Todesfällen traten 28 % innerhalb von 48 Stunden nach der Impfung auf. Die jüngste Person, die starb, war 18 Jahre alt." ... ... Mvh, Pentra
    Var hittar du alla döda vaccinerade?
    Däremot så är det fortfarande många ovaccinerade som upptar IVAplatser och faktiskt dör.
  • sextiotalist
    AndreaBD skrev 2021-09-14 10:36:50 följande:

    Sedan är ju förstås också så att man har funderat om de tidvis ganska höga dödstalen verkligen står för folk som inte skulle ha dött annars. Och det kan ju vara en viss tröst, att det fanns många bland dessa som t.ex. var svårt cancersjuka och skulle ha dött inom några månader, eller t.o.m. att det inte var säker om de dött av covid eller cancern. Eller också väldigt sköra gamla människor som också förväntades dö snart. 

    Men det är förstås bara en del av dem som dött av/med covid. Man brukar ju ofta säga så också: Av eller med covid. Men hur många kan det gälla? En minoritet ändå. Säkert inte fler än allra högst en tredjedel? Då finns det ändå för många som dött för tidigt. 


    Exakt, de allra flesta dog av en aktiv covidinfektion på IVA eller på ett boende. En betydligt större lidande att dö av covid än en lunginflammation enligt den sjukvårdspersonal jag känner
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-10-05 17:01:04 följande:
    Om inte vaccinet skyddar bra, ger ett effektivt skydd så är inte vaccinet speciellt effektivt. Säger sig självt.

    När man far vaccin flera gånger så handlar det om boosterdoser. Vilket är helt normalt.
    Även för TBE, nej, jag fick ta fyra doser inom ett drygt år, sedan kommer boosterdoserna, var tredje år tror jag
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-10-06 12:03:50 följande:
    Fullt normalt
    Så det är då lika fullt normalt att ta två eller tre doser av vaccin mot covid, för att få full effekt eller tom bibehålla immuniteten
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-10-06 13:47:57 följande:
    Det är normalt för TBE vaccinet.

    Om det är normalt för coronavaccinet vet vi inte ännu. Hittills har det inte varit speciellt effektivt efter 2 doser.
    Det har varit tillräckligt effektivt. Det räcker. Det finns studier som visar att även om antikropparna  (de mätbara) sjunker, så är det andra delar i immunförsvaret som fungerar desto bättre
    Tyvärr ligger den under betalvägg  (även om jag själv kan läsa den) :
    www.sydsvenskan.se/2021-09-30/ny-studie-covidvaccin-skapar-mordarceller-som-skyddar-langre-an-antikroppar
  • sextiotalist
    Pentra skrev 2021-10-11 09:45:29 följande:

    Dum fråga. De döda Covid-19-vaccinerade återfinns så klart på bårhus och på kyrkogårdar. ... /Pentra
    Får väl förtydliga mig, var hittar du statistiken över dessa. I Sverige är det en bra bit över 90% som vårdas för Covid ovaccinerade. De som dör är äldre och även ovaccinerade yngre. 
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-10-15 15:42:41 följande:
    Tror du på fullt allvar att vi vet vad som händer om 10-15 år?
    Finns det något vaccin som har fått biverkningar som dykt upp 10-15 år efter vaccinationstillfället?
  • sextiotalist
    EpicF skrev 2021-10-15 16:10:55 följande:
    EpicF skrev 2021-10-15 16:10:17 följande:

    Det finns det alldeles säkert.


    Och om det inte finns så är det en första gång för alla vacciner.
    Och varför skulle det var just detta. 
    EpicF skrev 2021-10-15 16:10:17 följande:
    Det finns det alldeles säkert.
    Kan du ge ett exempel som det kan finnas något som helst samband. 
  • sextiotalist
    Anonym (Isabella) skrev 2021-12-08 16:36:15 följande:
    Jag skrattar inte åt att vaccinen inte fungerar som önskat - jag skrattar åt och förundras över varför och hur man väljer att vara så naiv och inte vill fundera över om det verkligen är så bra som man hade trott. 

    Det klart jag också hade önskat att vaccinen fungerat på det sätt man först antydde! Men så är inte fallet. Inte ens överfulla sjukhus kan vaccinet garanterat förhindra, det ser vi hela tiden att allt fler vaccinerade hamnar på iva och/eller dör trots allt. 

    Precis som du skriver otroligt synd att en covidinfektion för många innebär stora risker, både sett till långtidscovid och akut sjukdom/död - men sanningen är ju trots det att de allra flesta, majoriteten, klarar av en covidinfektion utan större problem. Jag känner säkert 40 personer som fick covid innan vaccinen kom - 1 fick uppsöka vård. Jag känner desto fler däremot som blivit svindåliga av vaccinet, både under en kort period och ihållande. 

    Jag är inte i riskgrupp och hade senast för två veckor sedan kvar antikroppar efter genomgången infektion så för min egen del väljer jag att fortsatt låta bli, som svar på trådstarten. 

    Så detta att de flesta yngre (de äldre har ju ett svagare immunförsvar) som hamnar på IVA och vårdavdelning är ovaccinerade har ingen som helst betydelse.


     

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?